Zelený jačmeň pre zdravie

Príspevok v téme: Zelený jačmeň pre zdravie
Alternativa

Mladé jačmenné lístky podporujú optimálne fungovanie tela, pomáhajú telu, aby sa liečilo samo.
Obsah jednotlivých zložiek v mladých jačmenných lístkoch :
obsahujú 25x viac draslíka ako pšenica, ďalej 37x viac vápnika, viac ako 2-násobok horčíka, 5x viac železa a významné množstvo manganu a zinku. Nemenej významné je, že lístky obnovujú acido-alkalickú rovnováhu v tele.
Majú vysoký obsah vitamínov C, E, B1, B2, B3, B6, betakaroténu, biotínu, kyseliny listovej a pantoténovej, cholínu - príbuzného vitamínu B. Obsahujú viac ako 20 enzýmov nevyhnutných pre zdravý život. Majú vysoký obsah bielkovín. Obsahujú zložky likvidujúce voľné radikály a nevyhnutné na spracovanie mastných kyselín, veľa vlákniny, atď. Obsahujú veľa chlorofylu, ktorý je cenený pre protizápalové, dezinfekčné a deodoračné vlastnosti.
ÚČINKY :
·na spomalenie bunkového starnutia
.pri nadváhe. Nedochádza k okamžitému zníženiu hmotnosti, ale posilňuje sa funkcia štítnej žľazy, ktorá produkuje hormóny podnecujúce spaľovanie tukov, enzýmy na spaľovanie tukov
·proti zápche
·na zlepšenie krvného obrazu
·ako prevencia proti ukladaniu cholesterolu
·prevencia rakovinových ochorení
·prevencia obehových a srdcovocievnych chorôb, porúch pečene
.proti vnútorným i vonkajším zápalom
.zmierňuje artrózy, atď.

AK MA NIEKTO SKUSENOST S DLHODOBYM UZIVANIM ZELENEHO JACMENA, DAJ NAM VEDIET :D

shakt

RNG prosim ta,podla teba je ktora riasa z hladiska obsahu vitaminov a prospesnosti pre zdravie najucinnejsia,najlepsia??
Chorella,Spirulina,Komba...

RNG

Su 2 sposoby rozbitia bunkovych stien rias(spirilina, chlorella atd)Jedna je tepelna, kde riasy zohreju na vysoku teplotu v tlaku, potom tlak prudko uvolnia a bunkove steny prasknu(podobne ako pukance)
Druha metoda je za studena mletie v gulovych mlynoch, cize mechanicke studene rozdrtenie.Tato metoda je lepsia, lebo teplom sa porusi prirodzeny obsah(fytonutrienty) hoci mnohe ine hodnotne materialy tam este zostanu. Za studena mletie je drahsia metoda, ale ja ju vysoko preferujem.

RNG

Ak nie su mlete(maju tvrdy obal) tak neviem ci aj varenie staci. Tak ako su su pre ludsky organizmus nestravitelne. Vyvarit nieco sa z nich da.
Najdi si na Google.sk dobru formu pod slovami doplnky, spirulina. Ak natrafis na mnou dotovany obchod s potravinovymi doplnkami, tam to budes mat v spravnej forme aj cene.

RNG

V tabletkach su upravene na priame vstrebavanie. Surova forma nemleta sa tusim uz ani nepredava.
Varenim sa nicia niektore latky.

shakt

Dik RNG ja som sa docitala,ze sa maju varit v 1l vody 10 minut a pije sa to.Da sa pouzit viackrat. Preto sa pytam. Mozem ich jest len tak,alebo je ich nutne nejak upravit.Sorry ze otravujem.

RNG

Riasy su rozomlete na rychle vstrebavanie. Dobre je ich brat spolu s mineralmi, tak sa totiz mineraly lepsie absorbuju.
To v pripade, ze potrebujes extra mineraly.
Inac rozomlete riasy su jedlo, ako kazde ine, az na to, ze maju velku koncentraciu urcitych zivin, ktorych mame v nasej diete malo.
Jedlo, ako napr chlieb. Z neho si nerobis caj, priamo ho jes