Stále sa musím ospravedlňovať

Príspevok v téme: Stále sa musím ospravedlňovať
fmfiain1234

Dobrý deň,
trvá to už dlhšiu dobu. Po každé keď niečo urobím, cítim sa zle. Či sú to témy a príspevky na tomto fóre, alebo sú to moje činy v mojom pracovnom živote, alebo súkromnom živote. Stále cítim potrebu sa za seba ospravedlniť.
Prepáčte, že Vás obťažujem so svojimi problémami. Prepáčte, že robím to čo robím. Prepáčte, že som. Prepáčte, že existujem.

Ďakujem za odpoveď a ochotu (ale naozaj).

Omen

Fmfiain,
blahoželám a nech ti ten pocit šťastia vydrží čo najdlhšie. Z neho budeš čerpať v ťažkých chvíľach. Ak by sa to vrátilo, čo ti neprajem, musíš znova zabojovať. Bojovať dovtedy, kým nad tým nezvíťazíš. Ak sa ti to podarí, vyjdeš z tohto boja oveľa silnejší a budeš schopný ľahšie zvládať aj ďalšie nástrahy života.
A už nikdy nepouži formulku: "Prepáčte, že som. Prepáčte, že existujem." Nahraď ju pozitívnym presvedčením: "Som rád, že som, že existujem."
Hlavu hore!

fmfiain1234

Dobrý deň Omen,
už je tomu šesť dní, čo som nemal nutkanie sa niekomu ospravedlňovať. Teraz cítim iba pocit šťastia.

Ďakujem za odpoveď a ochotu.

Omen

Fmfiain,
ahoj!
Nie, nemusíš sa stále ospravedlňovať! Záleží len na tebe, kedy, komu a začo sa ospravedlníš. Nemusíš sa stále držať rovnakého scenára a zabehnutých koľají. Chce to kus odvahy zmeniť to, ale ak tomu uveríš, dokážeš to! Život je totiž zmena. Neustála. Tak nech sa ti darí!
P.S. Stačí. ak raz poďakuješ, cením si to. Veľmi! : )

fmfiain1234

Dobrý deň Omen,
potom, čo som si preštudoval svoju "novú" diagnózu, môžem povedať, že ma to asi dočasne prešlo. Dúfam, že sa to už nevráti.
Už sú tomu tri dni a ja nemám žiadne nutkanie nikomu sa ospravedlniť.
Ono to asi tak je, že dobrá rada nad zlato.

Ja som kedysi trpel telepatiou a po tom, čo som si prečítal brožúrku, napadlo ma "telepatia neexistuje", potom ma to prešlo. Podobné je to aj teraz.

Ešte raz pekne ďakujem.

ModraObloha

blueberryNN dakujem za peknú spätnú väzbu, potešilo :) A presne ako píšeš, toto sa vytvára v dectve, často prísny otec, prípade prostredie, dokonca aj škola, keď niečo niekto nezvláda tak si pripadá nedostatočný a postupne si vybuduje k sebe takýto vzťah, sám to dobré poznám. Mrzí ma len to že v škole sa učíme také niekedy s prepáčením hovadiny a takéto veci ako charakter, nejaká práca s myslou, proste niečo čo napomáha vytvárať dobrý osobný vztah k sebe samému nikde nič... Zmena prichádza z vnútra, keď si vytvoríš pozitívny vzťah sama k sebej a si štastná tak toto šťatie ďalej rozširuješ do svojho okolia, preto je dôležité mať sa rád než môžeš naozaj mať niekoho iného rád, pretože opačne to neplatí, nemôžeš niekoho iného mať rád/rada ak nemáš seba. To nejde, to je len lipnutie na inom človekovy v ktorom človek chce nájsť to šťastie,únik pred skutočnosťou (niečo si vziať) na chvíľku to funguje, keď bublina praskne tak je to ešte horšie. Sme milovaný vesmírom, môžeme tu existovať, máme úžasné telo, užasnú myseľ (ktorú musíme vedieť trošku kontrolovať :D) a hlavne máme úžasnú dušu a vedomie. Ja som vďačný za to, už len to že žijem, že mi bol darovaný život.. na krásnej planéte... v jednoduchosti je krása.. na zamyslenie je aj tie naše problémy , predstav si že zrazu prestane svietiť slnko :D sme na nom doslova odkázaný ale ani si to neuvedomujeme berieme to ako samozrejmosť. No nič trochu som sa rozpísal.. tak ja zase pôjdem

fmfiain1234

Dobrý deň Omen,
keď budem najbližšie konzultovať môj stav s psychiatričkou poviem jej o tejto chorobe (F42). Keď má človek slabú psychiku, tak sa tie duševné choroby doslova nabaľujú.

Veľmi pekne ďakujem za ochotu a odpoveď.

Omen

Fmfiain,
ak to teda chceš naozaj vedieť, aj keď som doteraz držala bobríka mlčanlivosti, je to neurotická duševná porucha, konkrétne by sa mohlo jednať o Obsesívno-kompluzívnu poruchu (OCD, F42).
Drž sa!

fmfiain1234

Dobrý deň,
neviem ako sa tieto stavy volajú, ale znova mi prišlo na nič. Cítim sa hnusne a mám potrebu sa všetkým ospravedlniť. Viem, že musím byť samostatný človek. Viem, že si svoje problémy musím riešiť v prvom rade sám.
V začiatkoch týchto stavov som si myslel, že je to všetko v poriadku (veď ospravedlniť sa je niekedy dôležité), ale potom mi to začalo liesť na nervy.
Pomohlo by mi, ak by ste mi definovali o akú chorobu ide.

Ďakujem za odpoveď a ochotu.

blueberryNN

Skopirovala som si tvoje dva prispevky a ulozila do mobilu :)) myslim, ze toto je problem vela ludi.. castokrat tento postoj ziskame uz v detstve a zijeme s nim a pride nam to normalne. Verim, ze sa to da naucit aj lepsie.