Stále sa musím ospravedlňovať

Príspevok v téme: Stále sa musím ospravedlňovať
fmfiain1234

Dobrý deň,
trvá to už dlhšiu dobu. Po každé keď niečo urobím, cítim sa zle. Či sú to témy a príspevky na tomto fóre, alebo sú to moje činy v mojom pracovnom živote, alebo súkromnom živote. Stále cítim potrebu sa za seba ospravedlniť.
Prepáčte, že Vás obťažujem so svojimi problémami. Prepáčte, že robím to čo robím. Prepáčte, že som. Prepáčte, že existujem.

Ďakujem za odpoveď a ochotu (ale naozaj).

fmfiain1234

Dobrý deň snejty,
napísala si: "Čo budeš robiť, ak získaš PhD.?"
Budem užiť na VS a budem sa podieľať na kreatívnych vedeckých prácach. A na to potrebujem minimálne byť študentom doktorandského štúdia.
Učiteľstvo mi vŕta v hlave už od malička.
Keďže sa chystám na doktorandské štúdium informatiky, kde budem potrebovať psychológiu pre učiteľov (keďže budem učiť študentov), samozrejme anglický jazyk, matematiku a programovanie grafických aplikácií.

Ďakujem za ochotu a odpoveď.

fmfiain1234

Dobrý deň snejty,
napísala si: "to je očividne jeho sen".
Áno, som ochotný venovať tomu celý svoj život.

Dobrý deň Ondo1994,
napísal si: "vlastne všetko neguje".
V základe sme sa pohádali. V reálnom živote také veci nerobím.
Dlžím ti jedno veľké prepáč.

Napísal si: "chceš byť cely život sám".
Človek, ktorý pracuje medzi ľuďmi nie je nikdy sám.
To platí aj o učiteľstve na VS.

snejty

A aby sme neodbocovali od temy. Mozno by pomohlo ak by si si nasiel jednoduchsiu pracu, kde sa s ludmi bud nepracuje, alebo len malo. Nemal by si sa komu ospravedlnovat a ziskal by si sebavedomie, ze si v niecom dobry.

snejty

Ako zas ja by som to PhD. nezavrhovala, kedze to je ocividne jeho sen. Preco neist za svojim snom?
Lenze...

Treba si uvedomit iste veci:
- to ako sa na takyto druh studia dostat, som uz opisala nizsie
- ak sa tam uz niekto dostane, studium nie je o vyske IQ, EQ, alebo o kreativite, lenze o vytrvalosti. Proste do Teba velakrat kopnu a ty sa budes musiet pozbietat a vydrzat. Kedze Ta rozhodili primacky, tak asi by bolo dobre dat si dokopy najskor psychiku
- treba si ujasnit co po skonceni PhD., lebo ano, ono to po 5 r. skonci a treba sa zaradit do pracovneho prostredia
- vychadza mi, ze zrejme pojde o pedagogicky smer, cize mozes ucit na ZS, SS, VS.
- chces teda naozaj ucit? Budes tam musiet spolupracovat s ludmi, budes pod tlakom
- ziskat miesto na VS je tazke, zmluvu dostanes na rok az max 5, zmluvy na dobu neurcitu tam neexistuju, cize ziadna hypoteka, leasing atd., plat nizky,stale neistota ci ti zmluvu predlzia, lebo vzdy moze prist niekto lepsi
- na ZS a SS by si mal vdaka PhD. lepsi plat (dokonca vyssi ako na VS), otazka je, ci ta niekto zamestna, lebo pre riaditela je vyhodnejsie zobrat Mgr. a dat mu nizsii plat.

Cize treba si ujasit, co po skonceni PhD a ci ma tento sen pre Teba zmysel.

Ondo1994

Aj ja si to myslim.. Ako to si vážne robil, ze si odmietol hry ked si bol dieťa, odmietol si lásky v zivote, rodinu? Hm. Zaujímavé... Ja vzdelanie neodsudzujem ale odmietnuť dievčatá, kvôli tomu a to chceš byť cely zivot sám?

ahjajjaj

Ten kopanec zo štúdia si dostal, aby si prestal konečne študovať a začal žiť! Keby si dosiahol PhD, čo by si z toho mal?
Môj manžel mal tesne pred rigoróznou prácou zistenie diabetu mellitu a dostal sa do nemocnice. Vieš, ako na to reagoval jeho školiteľ? Že dúfa, že o dva týždne príde, aby robil na štátniciach zapisovateľa.
Štúdium nechal po 2 rokoch, lebo mu chýbala kreativita na vymyslenie toho nového, ako danú problematiku riešiť, keď sa doposiaľ považuje za neriešiteľnú. Rodičia mu to veľmi vyčítali, ale moja mama hovorila, že poznala n mladých ľudí, a nitko z nich PhD neukončil. A ja som narovinu jeho rodičom povedala, že nemajú právo ho kritizovať, že štúdium neukončil, lebo sami na takom štúdiu neboli a nevedia, čo to obnáša.
Takže moja rada. Prestaň študovať, nájdi si prácu a skús sa potom rozvíjať v rámci práce. Teda tam, ak Ťa pošlú na školenia, máš možnosť absolvovať kurzy, choď a hlás sa. Možno v praktickom živote prídeš skôr na nejaké drobnosti, ktoré skvalitnia prácu, ktorú budeš vykonávať. Len k tomu potrebuješ prax. Takže PhD kapitolu uzavri v sebe. "Odtud vítr neveje- " ako sa hovorí.

fmfiain1234

Dobrý deň Ondo1994,
napísal si: "problémy majú každý".
To dobre viem, že všetci majú svoje problémy. Nie som zahľadený len do seba, ale všetci riešime to, čo nás najviac páli a ak pri tom nájdeme čas odpovedať na cudzie problémy, musíme za to slušne poďakovať.

Napísal si: "štúdium nie je všetko".
Pre mňa áno. Už na základnej škole som na rozdiel od šantenia s kamarátmi, doma usilovne študoval. Na strednej aj vysokej to bolo to isté. Štúdium v škole striedalo štúdium doma. Mohol som mať dievča (a mnoho krát) a vždy som to odmietol, v záujme štúdia. Odvrhol som všetko, čo by mi bránilo v štúdiu. Aj možnosť mať vlastnú rodinu. A teraz keď som mimo školy, keď mám čas tak študujem ako to len ide. Učiť sa, učiť sa, učiť sa...
Ale to myslím vážne.

Ondo1994

Ver mi že dostal kopanec, a stalo ma to veľa síl viac ako tvojich.. Nešlo ti o život.. Ale to nemôžeš vedieť ale beriem to. Vieš studium nie je vsetko, a problemy majú každý..

fmfiain1234

Dobrý deň Ondo1994,
napísal si: "vsetko neguje". Človek sa učí zo svojich skúsenosti. Ja som dostal riadny kopanec do zadku a ty asi ešte nie.
To máš tak ako v telke v politike: Ľavica neguje pravicu a naopak. A ktorý má pravdu? Každý ma iný pohľad na svet okolo neho. Nečuduj sa ak ťa niekto zneguje. Nie je to naschvál.