Ako zas ja by som to PhD. nezavrhovala, kedze to je ocividne jeho sen. Preco neist za svojim snom?
Lenze...
Treba si uvedomit iste veci:
- to ako sa na takyto druh studia dostat, som uz opisala nizsie
- ak sa tam uz niekto dostane, studium nie je o vyske IQ, EQ, alebo o kreativite, lenze o vytrvalosti. Proste do Teba velakrat kopnu a ty sa budes musiet pozbietat a vydrzat. Kedze Ta rozhodili primacky, tak asi by bolo dobre dat si dokopy najskor psychiku
- treba si ujasnit co po skonceni PhD., lebo ano, ono to po 5 r. skonci a treba sa zaradit do pracovneho prostredia
- vychadza mi, ze zrejme pojde o pedagogicky smer, cize mozes ucit na ZS, SS, VS.
- chces teda naozaj ucit? Budes tam musiet spolupracovat s ludmi, budes pod tlakom
- ziskat miesto na VS je tazke, zmluvu dostanes na rok az max 5, zmluvy na dobu neurcitu tam neexistuju, cize ziadna hypoteka, leasing atd., plat nizky,stale neistota ci ti zmluvu predlzia, lebo vzdy moze prist niekto lepsi
- na ZS a SS by si mal vdaka PhD. lepsi plat (dokonca vyssi ako na VS), otazka je, ci ta niekto zamestna, lebo pre riaditela je vyhodnejsie zobrat Mgr. a dat mu nizsii plat.
Cize treba si ujasit, co po skonceni PhD a ci ma tento sen pre Teba zmysel.