Môj žiak

Príspevok v téme: Môj žiak
Paedra41

Ahojte.

Na úvod by som chcela poznamenať, že neviem či sa vlastne chcem poradiť alebo sa len vyrozprávať. Ide o to, že som učiteľkou na strednej škole. Mám čerstvých 29 r. a...
... a som zaľúbená do svojho 17 r. študenta. Veľmi ma to trápi. Učím už druhým rokom, ale predým tom tohto žiaka neučila. Toto je prvý rok, ktorý ho učím. Pomaly sa medzi nami vytvára puto, dokonca aj teraz keď sme doma kvôli COVID-u tak si stále píšeme. Vždy si začneme písať o školských veciach a vždy prejdeme až k osobnejším veciam a veľa spolu vtipkujeme. A proste je tam taká tá energia, náznaky, veď chápete.... tieto náznaky už začali v škole. Rozmýšľam čo spravím ďalej. Zatiaľ sa to "dá" stopnúť a to mi príde aj ako najrozumnejšie riešenie, ale na druhej strane som z neho úplne hotová....

daniela2

paedra, keďže si bola vo Francúzsku, tak sa Ti ani nedivím. To, že objekt Tvojho záujmu, je Tvoj žiak, je teda pre Teba vidiac celebrity z francúzskeho politického života je čiastočne prirodzené.
Že predsa len zvažuješ, to je len o tom, že s francúzskou kultúrou nie si až tak celkom stotožnená. .....:-)))

SugarFree

@ ovomaltine Myslím si že na VŠ ani na predmete psychológia nikto nepripravuje učiteľov na to čo momentálne prežíva zakladateľka témy.

Ďalšia vec: mám pocit, že každý si vykladá príspevok po svojom. Podľa toho čo napísala autorke jasne ide o vzťah a nie chvíľkovu záležitosť. Aj tak sa tu väčšina pohoršuje a správa sa jak keby zavraždila mačku...

@Paedra41 Ešte k tomu čo si sa pýtala: Ja si myslím, že prestup na inú školu je hlúposť. Kľudne ostaň tam kde si pokiaľ udržíte Váš vztah v tajnosti.
Len by som ti poradil aby si sa neunáhlila a noazoj si bola istá, že jemu ide naozaj o to isté ako tebe, pretože on ti vie spraviť viacej problémov ako ty jemu, ak by sa dakde chválil kamarátom a mladým chalanom väčšinou ide o jedno.
Takže všetkému nechať voľný priebeh a poriadne si rozmyslieť čo chceš a čo on.

slobodnemaciatko

:-)) realny pripad: Na strednej skole si ucitelka psychologie zacala so ziakom, ktory uz koncil. Chodievali spolu fajcit pred skolu a vsetci sme to o nich vedeli.

ovomaltine

on 17, ona 29, ziak a ucitelka a vy ste ich tu uz ozenili, zosobasili, celu buducnost naplanovali a oni sa este ani nepoznaju, ani spolu nechodia.
autorka prides mi nevyzreta a neprofesionalna, mozes napisat, ci ste mali v skole predmety ako psychologiu?

slobodnemaciatko

Fuuu kolko ludi ma plne usta etiky a ani netusia co to vlastne je. Ona nie je ucka na zakladnej.
A preco by si nemohla dopriat plemenneho, vykonneho bycka, ktory v nej prebudil zivot, zivost, radost a moze si uzivat naplno?
V konecnom dosledku nemam na to nazor a ani ma to v podstate nezaujima.
Je to jej zivot, ona si bude niest nasledky, ci si uz je ich vedoma, alebo nie, nepaci sa mi vsak dvojaky meter.
Som si ista, ze ju chce aj on. Mladi muzi, vedia co chcu a nezaoberaju sa svojimi rovesnickami, zlatokopkami, ktore chodia obzerat uz majetky s mamickami po uliciach a madlia si na ne ruky.
Co maju mladi muzi a starsie zeny zostat teraz bez lasky?

blueberryNN

Paedra, napisala si, ze toto by ta urobilo stastnou. Verim tomu, a aj tomu verim, ze to tak moze dopadnut, no musis byt velmi rozumna. Kym on je na strednej, stale je dost zavisly od skoly a rodicov, nemoze si presadzovat, co chce on. Moze byt aj odpor rodiny, a to vela znamena. Asi kym bude viac nezavisly, bolo by dobre to drzat v tajnosti. A potom obaja uvidite. Teda ak k nejakemu vztahu dojde. Poradila by som ti, aby si sa snazila nechat jemu priestor na rozmyslenie, ci a co vlastne chce. Aby nikdy nerobil nieco, na co sa este neciti, kde este nie je. On sam nech urcuje, ako rychlo sa posuniete do roviny randenia, vztahu, vazneho vztahu a vsetky dalsie "stupne". Nerob ziadny natlak, ani mu nedavaj chrobaka do hlavy, nechaj ho slobodne jednat podla toho, ako sa na co citi, ako je na co zrely. A tebe zase radim kryt si chrbat. Premyslaj, co on robi, co hovori, ci ti to dava zmysel. Mozno ti radim opatrnost a nedoverovat uplne, aspon v prvych rokoch nie, lebo clovek v jeho veku sa este velmi formuje. Ale nikdy mu nepovedz, ze si davas pozor. Ide mi len o to, ze nechcem, aby ta zranil alebo aby ti mohol niekto ublizit zneuzitim toho, co vie/vedia. Nezabudaj hlavne, ze ludia informacie siria a Ty nemas nad tym kontrolu. Tak si daj pozor. Co sa tyka statistik, tak su to iba statistiky, je to iba informacia o pravdepodobnosti. Nehovori nic konkretne o vas dvoch. Keby som sama nebola zblizka svedkom stastneho pribehu netypickej lasky, nepisala by som to. Dufam, ze vas bude dalsi. Uz len to, ze si vystudovala skolu vo Francuzsku o tebe hovori, ze sa nedrzis vacsinoveho prudu a nemas strach ist mensinovou cestou. Odvaznym stastie praje. Ze kedy budete mat rodinu a ako sa financne zabezpecite - veci sa riesia, ked pridu. Ak je a bude vasa laska skutocna, toto vyriesite spolu tak, ako to bude mozne. Problemy vas stmelia, nie rozdelia. A problemy su vzdy v kazdom vztahu, ale ked si s tym pravym, ta motivacia zvladnut ich je daleko vacsia. Zober to krok za krokom. Momentalne sa sustred na to, co je, rob opatrne a premyslene rozhodnutia.

SugarFree

@Paedra41 Tak ako napísala Josipe, otázne je do akej miery to on s tebou myslí vážne a či ti stojí za to prestup na inú školu. Ale inak v tom nevidím problém.

Josipe

Ahoj. Mne je jedno kto s kým co ma. Je to každého osobná vec. Ak si myslíš teda ze by to malo budúcnosť tak to s nim vyskusaj. Len otázne je ci aj on má o teba taky záujem ako ty o neho. Lebo stále píšeš len o tom jak ho strašne chceš aký je úžasný ale rozprávala si sa vôbec s nim ako to vníma on? Dokázal by si s tebou predstaviť vzťah alebo s nim len hormóny lomcuju. Ja sama pracujem v školstve. Mam 26 rokov a robím vychovávateľku v internáte na skole kde majú až 5 ročníkov. Čiže chalani sú tam niektorí aj 20 roční. Proste už dospelí chlapi podľa mňa ale neviem si predstaviť ze by som tam s niektorým z nich niečo mala mat. A tam sme s nimi viacej v kontakte. Ani s jedným žiakom ziackou som si tam nevytvorila kamarátsky vzťah pretože viem ze si musím zachovať profesionalitu. Napriek tomu vychádzam s nimi dobre.

Omen

LA,

ak máš pocit, že tomu rozumieš, tak buď konkrétny a napíš mi ty serióznu spätnú väzbu na svoju prvú vetu: "Ak by si v súčasnosti so svojim 17r. žiakom niečo mala, síce by si sa nedopustila trestného činu, ale dopustila by si sa neetického správania." To máš to z vlastnej hlavy, niekde si čítal, či???

ahjajjaj

Štatistiky hovoria o vyššej miere rozvodovosti, ak je:
- príliš veľký vekový rozdiel medzi partnermi
- ak sa vzali veľmi mladí: do 20 rokov
- ak je rodina proti partnerovi.
Aj tak je to však na Tebe. Kým ho učíš, nič sa nestane a nezačneš si s ním. Potom to je hudba budúcnosti, a uvidíš, ako sa situácia vyvinie...
Dávala by som si na Tvojom mieste šancu aj pri iných chlapoch. Proste by som nelipla iba na tomto, ale všímala si aj ostatných. Veď s týmto nie si vo vzťahu a nejakú chvíľu ani nebudeš.