Paedra41...Ty čítaš len to čo Ti vyhovuje...aj to zle. Ale vidia to iný.
U zamilovaných ľudí a Ty si zamilovaná, ktorý sa pozerajú na svoj nový objav, nervové obvody, ktoré majú na starosti kritický sociálny úsudok sú potlačené.To vysvetľuje fakt, prečo si chlapca tak idealizuješ...v prvom rade sa mi paci jeho bystrost a skvely zmysel pre humor, nadsenie zo zivota, u malo ludi som videla taky elan, nadsenie a chut do zivota ako u neho, paci sa mi ta energia, ktoru okolo seba siri a je aj galantny..ďalej ahjajjaj ...veľmi mi imponoval jeden žiak, chlapec, ktorý sa so mnou vedel dorozumievať aj pomocou pohľadu a akoby čítal moje myšlienky a želania..ďalšia - rozumeli sme si ako keby sme sa poznali 100 rokov. To všetko má na starosti zamilovanosť, ale hlavne drogy ktoré v tom čase mozog hojne produkuje. Dopamín, fenylethylamin a noradrenalín, spôsobuje zmenu nálady na povznesenú, či doslova euforickú. Musíš vyliezť na Mount Ewerest a zakričať na celý svet, že si objavila nového Einsteina bez ktorého nemôžeš žiť. Všetci ostatný okrem Teba by videli len obyčajného dospievajúceho chlapca, ktorému sa jedna koza, ktorá neovláda svoje emócie a libido, rozhodla zničiť život.To spôsobuje zamilovanosť. To, čo vedie k porovnaniu zamilovanosti ku psychóze (tzv. milenecká psychóza) je istá strata kontaktu s realitou. Stav zamilovania so sebou okrem iného prináša i zmeny hladiny serotonínu v našom tele (považovaný za hormón pohody a šťastia), čo môže spôsobovať vznik miernej posadnutosti našim partnerom v podobe vtieravých myšlienok. Zaujímavé je, že podobnú hladinu serotonínu v krvi majú i ľudia, ktorí trpia obsedantno-kompulzívnou poruchou. Toto je len fakt, že si sa zamilovala do nesprávnej osoby. Chceš ho vytrhnúť s prirodzeného dozrievania. On má právo si nájsť seberovné dievča, zažiť radosti aj sklamania. Vydobyť si miesto v spoločnosti a dozrieť k plnohodnotného muža. Ktorý bude schopný založiť rodinu, splodiť potomka, udržať rodinu a dochovať deti do dospelosti. Ak bude mať 18, ako si povedala sa veľa nezmení. Splní nanajvýš dve kritériá, že mu stojí, dokáže Ťa nabúchať a bude trestno právne zodpovedný. Čo nie je na muža veľa. Ani neviem prečo sa s Tebou zapodievam. Všetci sa tu v podstate zhodli rovnako. Neraguješ rozumne na nikoho. A ver, už mi dochádzajú slušné slová. Viem, že to číta viac ľudí a možno to niekomu pomôže. Toto všetko je pomocou internetu, lebo som kedysi bol nútený sa týmto zaoberať a aby som Ti objasnil prečo robíš to čo robíš. Tebe chýba jedna podstatná vlastnosť...hanba. Preto Ti nechýba ani to choré sebavedomie. Inak s tou hanbou je od nejakého Sigmunda Freuda...hlupáka poznáte ľahko... nemá hanbu...za to čo povie ani čo urobí. Ak máš toho chlapca rada, daj mu pokoj...rozdiel medzi jeho a Tvojím vekom mu bude v živote veľmi chýbať. Ťaháš ho niekam kam nepatrí. Toto je posledné, čo som ochotný do Teba investovať. Nie som Tvoj sudca ani tútor toho sopliaka.