Môj žiak

Príspevok v téme: Môj žiak
Paedra41

Ahojte.

Na úvod by som chcela poznamenať, že neviem či sa vlastne chcem poradiť alebo sa len vyrozprávať. Ide o to, že som učiteľkou na strednej škole. Mám čerstvých 29 r. a...
... a som zaľúbená do svojho 17 r. študenta. Veľmi ma to trápi. Učím už druhým rokom, ale predým tom tohto žiaka neučila. Toto je prvý rok, ktorý ho učím. Pomaly sa medzi nami vytvára puto, dokonca aj teraz keď sme doma kvôli COVID-u tak si stále píšeme. Vždy si začneme písať o školských veciach a vždy prejdeme až k osobnejším veciam a veľa spolu vtipkujeme. A proste je tam taká tá energia, náznaky, veď chápete.... tieto náznaky už začali v škole. Rozmýšľam čo spravím ďalej. Zatiaľ sa to "dá" stopnúť a to mi príde aj ako najrozumnejšie riešenie, ale na druhej strane som z neho úplne hotová....

snejty

Nepovedala by som, ze ide o pohorsenie. Skor to moze byt lutost. Lutost nad tym, ze nemas kamaratov na porovnatelnej urovni - vekovej, inteligencnej, socialnej, spolocenskej atd. Svedci o tom veta, ze ku vsetkym ziakom mas nadstandardny kamaratsky vztah. Ak by si mala seberovnych kamaratov, neupinala by si sa na ziakov.
Zober si aj hypoteticku situaciu, ze on ma 18, ty teda logicky 30, nie je to tvoj ziak. Aj tak by slo o nerovny vztah. Ale to predpokladam vies aj sama.
Co takto ozvat sa spoluziakom z VS, navstivit rodinu, zavolat kamaratkam? Vytvaraj si realne socialne väzby.
Nehovoriac o tom, ze ak tuto situaciu pouzije niekto voci tebe (to sa moze strat aj po rokoch), ako ucitelka si skoncila. Mas moznost uplatnit sa inde? Co ucis? Lebo s niektorymi predmetmi by si bola kandidatka na dlhodobo nezamestnanu.

Pred casom tu pisalo jedno dievca, tusim deviatacka, ktora sa takymto dopisovanim namotala na svoju dejepisarku. Ludia teraz viac ziju v izolacii a lahko sa naviazu na nespravne osoby. Treba sa viac rozpravat v ramci rodiny.

Paedra41

ahjajjaj - stále to prehodnocujem... teraz som zahltená emóciami, ale snažím sa dať do popredia zdravý rozum a nič neriešiť, aj keď mi to príde ťažké.... problém je to, že ja celkovo so všetkými mojimi žiakmi a žiačkami mám taký viac kamarátsky vzťah, viac kamarátsky ako profesionálny.... a s týmto konkrétnym žiakom to už ide až za hranicu toho kamarátskeho vzťahu, snažím sa z toho vymotať....

pepe- ďakujem že si ma nazval ženou v stredných rokoch- asi nevieš čo je stredný vek... a ešte aj pedofilom - asi nevieš čo je pedofilia. Túto tému som myslela vážne, nerobím si srandu. A neviem čo som chcela počuť, alebo nepočuť.... len som sa chcela zdôveriť to je celé. Keby mal 18 a nebol by môj žiak tak by všetci mali v prdeli, ale tým, že je to môj žiak a má 17 tak sú zrazu všetci pohoršený no nie?

ahjajjaj

ako začínajúca učiteľka som zažila niečo podobné, aj keď bez sexuálnej konverzácie. Veľmi mi imponoval jeden žiak, chlapec, ktorý sa so mnou vedel dorozumievať aj pomocou pohľadu a akoby čítal moje myšlienky a želania. Mala som ho veľmi veľmi rada a takmer každý deň sme mali spolu hodinu, a aj na prestávkach ma kedysi zastihol, a porozprával mi o svojich starostiach a problémoch.
Tam to ale končilo. Takže aj Ty rob prosím Ťa rozdiel, medzi ľudským imponuje mi, a mám rada, a tým fyzičnom. Žiadna konverzácia o intímnych témach a sexe. Ani Ty sa mu nemáš čo zdôverovať o Tvojom osobnom živote. On Tebe môže, ale Ty jemu nie. Ostaň profesionálna a aj keď si vnútorne zaujatá, navonok to neukazuj, a udržuj si odstup.

pepe542

Niekto v noci nemohol spať a tak sa chce trošku pohrať akože zo zaujímavou témou. A ak je to pravda, dúfam, že nečakáš serióznu odpoveď. Bolo by smutné ak by naše deti učili učiteľky v strednom veku so sklonom k pedofílii. Tu sa nemôže jednať ani o kamarátsku náklonnosť. Mal by byť veľký intelektuálny rozdiel. Je síce pravda, že nadržaná žena a jej fantázia môže spôsobiť, že sa už len pri pomyslení na 17 ročné detcko orosí. Predstava ako ho bude učiť vzrušuje. Ešte napíš, že si vydatá a máš dve deti a manželstvo Ťa nenapĺňa. Alebo nedostatok sexu starej dievky? Zájdi za jeho otcom a povedz mu, že si z jeho syna hotová...bude tam tá energia, náznaky...však chápeš. Radšej toto nerozpisuj, vyšúchaj poriadne orgán čoTi toto spôsobuje, lebo tá robí problémy tomu kto ju nosí aj tomu kto ju potrebuje. Je pravda, že chlapec je teraz v období veľkého prívalu testosterónu a ľahko ho zlákaš. Alebo nájdi odborníka. Hlavne ale nájdi trošku hanbi a zdravého rozumu....nepodriaďuj svoje konanie chtíču. Pohľadaj si niečo o tzv. Platónových koňoch.

Paedra41

Tie konverzácie nie sú na takej úrovni aby mal čo zverejniť. Riešime osobnejšie témy, ale nie je to sexuálne. Sexuálne to bolo ešte keď sme chodili do školy, ale teraz je dištančné štúdium, tak si veľa píšeme a často, ale nič kompromitujúce.

snejty

Len aby si nebola prekvapena, ak vase konverzacie najdes zverejnene dakde na ,,internetoch,, aj s patricnou davkou humoru od jeho spoluziakov na temu, ta sa ale dala lahko namotat ...