Poznam zblizka jeden par, dali sa dokopy, ked ona mala 36 a on 23. O nejake 4 roky sa vzali a maju krasny vztah, su spolu velmi stastni. Kto ma patent na spravny nazor? Ono je to asi len o tych dvoch, co obaja chcu. Chlapec uz mal 15, takze je asi uplne jedno, s kym a aky ma vztah, moze si zacat aj s 50 rocnou. To, ze niekto ma iny nazor a mysli si, ze zene sa nemoze pacit dospievajuci chalan, to je irelevantne. Povedala by som, ze aj normalne, pravdepodobne, pretoze kolko ludi, tolko nazorov. A je iba normalne, ze budu ludia, co budu presvedceni o tom, ze je to nespravne. Ale je to naozaj nespravne? Nazory su nazory. Skor je otazna jedna vec - to myslis vazne, autorka temy, ze na rozhodovanie potrebujes pocut nazory cudzich ludi. Pises, ze ti ide iba o pracu, nehladas tu odpoved na to, ci tvoj "vztah" je okej alebo nie. No za prve - myslim, ze prave nazory na taky vztah si sem prisla hladat. Cities neistotu, a preto si pisala na tri fora. Chcela si si urobit maly prieskum, ake budu reakcie ludi a aj to, co si o takom vztahu myslia, ci ma vyznam. Odpovede na zdravie.sk nie su v sulade s tym, co si cakala, a preto ta to tak rozhodilo. A za druhe - ak chces vediet, co robit, aby si si aj pracu udrzala, aj s nim mala vztah, na to snad nepotrebujes nazory, na to existuje zdravy rozum, ktory ti hovori, ze vztah nie je ok ak si jeho ucitelka a on je neplnolety student. Nemyslim si, ze akykolvek riaditel/ka by boli ochotni toto na skole tolerovat. To ale musis vediet ty ovela lepsie ako my, kedze ty si priamo na skole. Ak ti mozem dat jednu radu - prestan hladat pochopenie u ludi. Ak nieco chces, nepotrebujes suhlas druhych ludi na to, aby ta to urobilo stastnou. Inak sa moze stat, ze zivot stravis skusanim robit iba to, co druhi pochopia, a zabudnes sa pritom rozhodovat pre to, co chces ty.