Skleroza multiplex

RNG

A este raz spomeniem prirodne protizapalove latky a rozne antimikrobialne prostriedky, lebo zapaly sa daju potlacit aj prirodnymim latkami bez skodlivych nasledkov chemickych liekov a ako som uz mnohokrat(zda sa zbytocne povacsine) spomenul, za vsetkymi autoimunnymi su aj rozne miktroby a ich kombinacie, ktor minimum spustia ba dokonca znacne prispeju k autoimunnym a ktore ked sa potlacia, je to dobre pre telo, tj prispieva to k potlacaniu symptomov aj ich pricin

RNG

Inac co sa tyka dlhodobeho pouzivania enzymov, tak som este nepocul, ze by boli navykove alebo ze by telo po case vytvaralo menej svojich vlastnych.
Rastlinne totiz(aj zivocisne a fungalne) su inaksie, nez telesne, hoci mnohe pracuju velmi podobne. Ludia co maju vela surovych zelenin a ovoci dostavaju hodne enzymov z jedla ale v pripade chorob s nasledovnym zamorenim tela(rozne, ktore riesia reumatologovia) by som predsa odporucal radsej silne zmesy brane na prazdny zaludok pre zarucenu klinicku ucinnost.

RNG

Tina, tie vitaminy B existuju dnes aj v tabletkovej forme, najma vitamin B-12 je minitabletka pod jazyk(sublingual) alebo kvapky pod jazyk.Dopkonca aj spray do ust existuje, tzv liposomicka forma vitaminov B.

tina78

milgamma zlozenie: thiamini hydrochloridum 100mg, pyridoxini hydrochloridum 100mg, cyanocobalaninum 1000, a nejake pomocne latky

tina78

no picham si kazdy den copaxone,
milgammu to su tie B vitaminy si nechavam pichat 2xtyzdenne, omega tri 2tismg kazdy den, vitaminy zinok, selen, E vitamin, kazdy den odstavujem mrkvu zeler brokolicu a lejem si tam dc olivoveho oleja, uzivam aj keltican a sem tam phlogenzym.... a vitamin D... co mozem este viac uzivat? :-)))) a stale to nie je dobre

martin82

damian nemyslis Milgammu? Tie pancreaticke enzymi sa budu samostatne tvorit aj po dlhodobom pouzivani? Nemate niekto nejaky clanok o dlhodom vplyve enzymov na telo?

damian

viem, zmylil som sa, copaxon su aminokyseliny. Ale tiez je nieco, v com su B vitaminy, len neviem, jak sa to vola.

ak mozes, napis vsetko, co uzivas a v akych davkach.

tina78

copaxone nie su vitaminy B :-)

co sa tyka toho solumerolu pred rokom mi mlada doktorka naordinovala 5 vysokych davok 500mg solumedrolu a hned ukoncila ziadne uzivanie v malych davkach prednisonu .. samozrejme sa mi atak vratil... tak mi museli po dvoch tyznoch nasadit 20mg prednisonu a pomaly ho znizovat uzivala som ho asi mesiac a bolo vsetko ok...

inak vidno ze ozaj ti ludia co tu pisu a nemaju toto ochorenie vedia o nom h....
ja vyuzivam vseky mozne pripravky a nejak to uz nezabera... takze bud lekari konecne vymyslia nieco poriadne... alebo neviem ako to s nami s sm kou bude v buducnosti

damian

Stale neviem, kolko B vitaminov v miligramoch je v tom Copaxone. Nevidim ale dovod uzivat injekcie copaxonu, ked existuju velmi silne B komplexove tablety, v ktorych sa jednotlive zlozenia beciek pohybuju az v 50-100 mg.