Skleroza multiplex

damian

Dobre rano,

ono to funguje tak, ze po dlhodobom uzivani prednisonu ci dexametazonu si uplne prestane telo vyrabat vlastne kortikoidy. Samozrejme, ze po takomto dlhom case je velmi tazke az nemozne chemicke kortikoidy vysadit. Ak sa daju vysadit, musi sa to robit velmi pomaly znizujucimi davkami, nie naraz, inak hrozi to, co Anulienkinej kamaratke.

jaja_jaja

Adulienka, je viac firiem, ktoré ponúkajú spomínané prírodné produkty / aloe vera/. Ale je rozdiel či sú "Z" aloe vera, alebo "s" obsahom aloe vera. Tu sa nejedná o predložku gramatickú ale o kvalitu produktu. Môj syn užíva 6 druhov produktov a s jeho zdravotným stavom sme spokojný.

martin82

Prednison a ani ine kortikosteroidy nie su pri SM riesenim.Mne lekari(mal som skusenych vzdelanych lekarov)dali 5dni inf.solumedrolu a potom par dni prednison(nech to nie je pre telo sok)druhy krat len solumedrol.kortikoidy su svinstvo,to je fakt,vedia to aj mudr,ale kratkodobo prave u akutnych stavov velmi ucine.Prednison trvale sa daval tusim u lupuse,ale pri sm ne,tam interferony,copaxon alebo druha volba natulizamub-tysabri.

Aduliena

Samozrejme, môj príspevok nebol proti nikomu. Napísala som len to, čo viem. Po vysadení prednisonu sa z pacientky stala ležiaca.
Martin, som prekvapená, čo píšeš, že Prednison užívať max. 10 dní. No čo sa ja pamätám, ona ho užíva od začiatku. Raz jej dávku znížia, keď sa má lepšie, raz zvýšia, keď sa jej pohorší.... Tak neviem, či tá jej lekárka rozumie svojej práci....

martin82

RNG moja prispevok a myslim ze ani prispevok Adulienky nebol mysleny na teba. Ja osobne som na doplnkoch a nebyt tejto stranky(RNG, Damian) tak som na Copaxone, az cas ukaze ci to nebola chyba, ale dufam ze nebola. Este k tomu prednisonu, samozrejme len na kratky cas (do 10 dni max raz za polroka), trvalo urcite nie. Je aj lekarsky dokazane, ze kortikoidy pomahaju len v kratkych davkach pri SMke a trvale uzivanie sa pri SMke ani lekrasky nedporucuje. Aspon take mam informacie od MUDr.

RNG

Pre mna za mna, berte si co len chcete, ja som sa len snazil sem napisat alternativy protizapalove a latky co pomozu pri SM a inych autoimunnych. Mozno nie vsetkym, ale mnohym.
A celkove iny pristup k autoimunnym som vyjadril v teme "autoimunne choroby.
Ja nic neodsudzujem, len ponukam mozne ine riesenia ktore som nasiel v periodikach od lekarov s rozdielnymi metodami a pristupmi, ktore si pravidelne uz dlhe roky predplacam.

Aduliena

Kamarátka tiež skúsila vynechať Prednison. A viete čo sa stalo? Úplne ju to položilo, ostala ležiaca.....takže keď už nič iné nepomáha, naozaj ten Prednison netreba odsudzovať.

martin82

RNG ak sa ten zapal nepotlaci v cas (radovo tyzdne, mesiace), nedojde k totalnej paralyze? A co ak nic prirodne nepomaha? Ostavaju kortikoidy a tie ak sa neberu prilis casto zaberu, na vir. a "autoimunitny" zapal zaberu, na bakteriovy nee, tam sa to zhorsi. Ja som len proti tomu aby tu ludia odsudzovali kortikoidy a vraveli ako to netreba. Kazdy ma ine prejavy a kazdemu zabera nieco ine a nie je nic horsie ako bezmocnost. jaja_jaja, tych 2.5 roka nemal ziadne prejavy, nezhorsilo sa to ani kratkodobo, dufam ze nie, lebo mam podobny postoj ako on:-)? EvaH ako dlho trval manzelovi atak?

RNG

kedysi davnejsie aj v tejto teme som sa pokusil naznacit, ze existuju aj rozne ucinne prirodne protizapalove latky,
aj rozne latky na obnovy myelinu,
aj rozne latky na potlacenie pravdepodobnych pricin viacerych autoimunnych chorob, vcitane SM.
Kto chce, moze si to vyhladat, ked uz vyhladavac chodi.
Na zopakovanie z doplnkov to boli curcumin, boswelic acid, bromelain, rybacie oleje, antiviralne latky(vcitane dlhodobo pouzivaneho aloe vera), Samento/uncaria tometosa, extrakt z olivovych listov a ine.

Na ten "totalne zodrany myelin":
Z myelinu musi na nervoch zostat dost, inac by skraty sposobili totalnu paralyzu. Takze regeneracia je vzdy mozna.
Inac jedina funkcia prednisonu je potlacit zapal, aby si telo SAMO vedelo zregenerovat poskodeny myelin.
Doplnky(polotovary) na regeneraciu myelinu teda kazdemu prospeju.

martin82

Tak som dosiel pred chvilou po sluzobke domov. Citil som sa fajn, precital som si tuto stranu fora a je mi hned horsie...Ohladom prednisonu, kto nezazil atak, tak kortikoidy moze odsudzovat, ale po 1. infuzke solumedrolu mi bolo hned lepsie. Je ine mat myelin totalne zodraty aj s nervami, a mat ho vo forme ze sa da zregenerovat. Takze ak ste taky mudri, dajte nieco co naozaj pomoze. Mozno ten moc, lebo su tam kortikoidy-prirodne, ale co ine?