Skleroza multiplex

Aduliena

Ahoj všetci,
rozhodla som sa sem napísať za svoju známu, ktorá má SM. Je to mladá žena. Problém je v tom, že ona nechce chodiť von, celé dni sedí len doma. Von ide len občas, aj to len vtedy, keď treba ísť k lekárovi. Vyhovára sa na to, že nemôže byť na slnku, lebo berie Prednison. Ale teraz také ostré slnko ešte nie je a ani v zime nebolo, tak si myslím, že sú to len výhovorky. Ja mám z nej pocit, že sa za svoje ochorenie hanbí, nechce, aby ju iní videli. Stav sa jej totiž zhoršil tak, že von by mohla ísť len na vozíčku. A o vozíku počuť nechce, vraj keď si do neho raz sadne, viac z neho nevstane.....Nechápem toto jej zmýšľanie.
Prosím napíšte sem svoje názory na toto, veď chodiť von by mala denne, nie? A ešte mám jednu otázku. Ako často musí pacient s SM chodiť k neurológovi? Ona tam chodí raz-dvakrát do roka, vraj načo...lieky jej chodia dávať predpisovať rodinní príslušníci. Vopred ďakujem za vaše príspevky.

EvaH

Tina78
Mám taký istý názor ako tvoja pani doktorka,kortikoidy by som nebrala,nebere ich ani manžel s SM,ani ich nikdy nebral,len poznáme ľudí,ktorí ich brali a naozaj prichádzalo k recidíve...Na tvojom mieste by som skôr vyskúšala minerály a rehabilitácie...

tina78

no tak som bola dnes u neurologicky a povedala ze ona je proti kortikoidom ... ze na chvilu by mi pomohli ale potom by sposobili recidivu ci take nieco :-) tak mi predpisala cipralex... rozmyslam ci ju mam vymenit alebo ja uz neviem ako jej mam vysvetlit ze mam tuhe nohy a po prednisone sa mi vzdy polepsi

[zruseny12]

JAJA-JAJA
ja som o tej URINOTERAPII,citala...
... ze vraj kto chce tuto liecbu podstupit,mal by byt pod dohladom lekara,alebo nejakeho odbornika...
a nepije sa hoci aky moc,ale ma sa pit moc ranajsi,tam je presne urcena tusim aj hodina,ktory je urceny na terapiu...
/inak tiez by som to zatial nikdy nerobila,ale clovek NIKDY nevie,TOPIACI SA AJ SLAMKY CHYTA...takze chapem ludi,ktory to robia.../

jaja-jaja

Ach ľudia, kde chodíte na také terapie. Veď močom sa vzlučujú z tela škodlivé látky a znova ich dávať do seba? Nemôžem to pochopiť.

ala12

Aj ja mám záujem praktizovať urinoterapiu. Vôbec si nemyslím, že je to hnusné ako sa niektorí vyjadrovali. Len neviem ako začať. Už som si všeličo o tom našla, ale aj tak neviem. Či piť čerstvý moč alebo odstáty atď. Ak by mi vedel s tým niekto poradiť:
alkopago@azet.sk

ala12

Ahoj Damian!
Môžeš mi dať na seba kontak? Mail, chcem s tebou niečo prediskutovať. Ohľadom plesní a SM.Dik. A

tina78

ok vyskusam, inak zajtra idem na neurologiu tak som zvedava co zasa vymysli moja skvela neurologicka... mozno mi da solumedrolove infuzky... a teraz zrovna ked ide leto... :-(

[zruseny12]

TINA
tuhe nohy mozes mat aj z nedostatku draslika...skus jest banany/zrele,zrele su vtedy ked maju na slupkach skvrny/
alebo skus si doplnit aj vapnik,horcik...
/mne tiez takto tuhli svaly na nohach a mam aj krce a pomohlo mi jedenie bananov/