ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
Ahoj všetci,
rozhodla som sa sem napísať za svoju známu, ktorá má SM. Je to mladá žena. Problém je v tom, že ona nechce chodiť von, celé dni sedí len doma. Von ide len občas, aj to len vtedy, keď treba ísť k lekárovi. Vyhovára sa na to, že nemôže byť na slnku, lebo berie Prednison. Ale teraz také ostré slnko ešte nie je a ani v zime nebolo, tak si myslím, že sú to len výhovorky. Ja mám z nej pocit, že sa za svoje ochorenie hanbí, nechce, aby ju iní videli. Stav sa jej totiž zhoršil tak, že von by mohla ísť len na vozíčku. A o vozíku počuť nechce, vraj keď si do neho raz sadne, viac z neho nevstane.....Nechápem toto jej zmýšľanie.
Prosím napíšte sem svoje názory na toto, veď chodiť von by mala denne, nie? A ešte mám jednu otázku. Ako často musí pacient s SM chodiť k neurológovi? Ona tam chodí raz-dvakrát do roka, vraj načo...lieky jej chodia dávať predpisovať rodinní príslušníci. Vopred ďakujem za vaše príspevky.
no tak som bola dnes u neurologicky a povedala ze ona je proti kortikoidom ... ze na chvilu by mi pomohli ale potom by sposobili recidivu ci take nieco :-) tak mi predpisala cipralex... rozmyslam ci ju mam vymenit alebo ja uz neviem ako jej mam vysvetlit ze mam tuhe nohy a po prednisone sa mi vzdy polepsi
JAJA-JAJA
ja som o tej URINOTERAPII,citala...
... ze vraj kto chce tuto liecbu podstupit,mal by byt pod dohladom lekara,alebo nejakeho odbornika...
a nepije sa hoci aky moc,ale ma sa pit moc ranajsi,tam je presne urcena tusim aj hodina,ktory je urceny na terapiu...
/inak tiez by som to zatial nikdy nerobila,ale clovek NIKDY nevie,TOPIACI SA AJ SLAMKY CHYTA...takze chapem ludi,ktory to robia.../
Aj ja mám záujem praktizovať urinoterapiu. Vôbec si nemyslím, že je to hnusné ako sa niektorí vyjadrovali. Len neviem ako začať. Už som si všeličo o tom našla, ale aj tak neviem. Či piť čerstvý moč alebo odstáty atď. Ak by mi vedel s tým niekto poradiť:
alkopago@azet.sk
...tak drzim prsty aby ti to dobre dopadlo
pekny den
Ahoj Damian!
Môžeš mi dať na seba kontak? Mail, chcem s tebou niečo prediskutovať. Ohľadom plesní a SM.Dik. A
ok vyskusam, inak zajtra idem na neurologiu tak som zvedava co zasa vymysli moja skvela neurologicka... mozno mi da solumedrolove infuzky... a teraz zrovna ked ide leto... :-(
TINA
tuhe nohy mozes mat aj z nedostatku draslika...skus jest banany/zrele,zrele su vtedy ked maju na slupkach skvrny/
alebo skus si doplnit aj vapnik,horcik...
/mne tiez takto tuhli svaly na nohach a mam aj krce a pomohlo mi jedenie bananov/