ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
nie,kde to je?
a inak čítali ste ten článok tuto o tom kofeíne?
tak ja si tiež hovorím, že sú ľudia na tom aj horšie...všetci v mojom okolí, čo vedia o tomto, tak mi hovoria, že to na mne ani nie je vidno, že by som bola nejaká chorá a to je len dobre :) občas prídu na mňa také ťažké chvíľky, ale tak ako aj na každého...
no ja mam 22,ako ,,este" mi to nediagnostikovali,ale nie je to na dobrej ceste no. ja to beriem tak,ze proste si vzdy poviem,ze kolko ludi ma omnoho horsie choroby,mnohi umieraju a tak,sama nie som typ,co sa lutuje,len ako to povedat - nie je mi zrovna vsetko jedno.ale fajn vec je chodit behat a do fitka,tolko fajnych veselych hormonov:) a este to robi dobre aj telu:)
t4nick4 - Ja som to dostal ako 13 ročný a ja som to zobral normálne, vôbec som sa nad tým nezamýšlal. A žijem normálne no skoro...
hlavne treba zachovat klud,
viem ze sa to lahko hovori, ale verte ze su ludia horsie na tom, netreba moc brat vazne doktorov, bo oni nemaju o tejto chorobe ani paru, len tak tapaju a nevedia ani preco .. ako.. za co... nevedia nic a hlavne nevedia vyliecit....
treba zmenit zmyslanie a zivotospravu,
treba zacat mat rad sam seba aj ked sme chori...
noo mne tak mne to všetko začalo v lete 2008...mi začala tŕpnuť celá ľavá časť tela...najskôr som išla k obvodnej lekárke, že či to nemám iba z chrbtice...tá ma poslala k neurologičke a ona ma zasposlala k detskej neurologičke na kramáre v ba...noo a potom neskôr ma hospitalizovali, robili MRI kde mi zistili 7 ložísk...robili mi aj lumbálku 2x, ale tá bola v pohode...aj tie elektrošoky mi robili či čo to je...aj nejaké svalové vyšetrenia...všetko v pohode, ale stále viac a viac sa to potvrdzuje, že to mám...už to je rok a pol, ale stále sa s tým nejako neviem vyrovnať...predsa len mám 16 rokov a v takomto veku zistiť niečo takéto je dosť ťažké no...samozrejme ako aj v každom inom veku no
Našej dcére bola diagnostikovaná SM v 13 roku. V novembry 2009 bolo to už s dcérou dosť zlé preto sme absolvovali operáciu v Poľsku. Je to nová metóda liečenia SM. Po tejto operácii sa dcére oveľa lepšie darí a cíti sa dobre. Ak si chce niekto prečítať viac sa dozvie na stránke blog Valerián Valášek nový život so Sclerosis multiplex
no ono to bolo takto: v septembri 09 som mihnutim oka prestala do polky oka vidiet,iba taka mliecna hmla,a druhy den uz skoro cele oko bolo zahmlene.tak ma zobrali rovno na prijem,ze slecna,toto je asi tumor alebo sm,alebo nieco taketo.tak som trcala 2 tyzdne v nemocnici,MR,likvor,no vsetko proste,ale nevedeli mi aj tak presne povedat,plus este take tie VEP testy,vselijake elektorsoky a tak (ako v pokusnom labaku),no a potom mi navhrli avnoex,ze budem brat injekcie,lebo v martine je neurologicka klinika,tak som tam bola asi nejako v novembri u primara,mi vsetko vysvetlil (ten,co ma pochvalil,ze som si hladala aj sama),a povedal,ze pojdem lezat este ku nim koli avonexu. a ze zatial to SM nie je,len diagnoza trva niekedy dlho-kazdy ma ine telo,ale moze sa stat ze sa mi to nikdy nevrati,ale na druhej strane mam tie loziska na mozgu a nalez v likvore,co ma znevyhodnuje,tak ze mi neostava nic ine len cakat.a to som ja dost netrpezliva,takze ,,zaaabava"..a ty kedy?
a ty sa to kedy dozvedela??