ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
Myis, odporucam Ti spojit sa s:
Fakultna nemocnica L. Pasteura Kosice
Oddelenie liečebnej výživy a naturálnej medicíny
MUDr.Štefan Košlík,CSc.
Tel 055/ 615 2381
PRI VYŠETRENÍ zohľadňuje všetky aspekty zdravia a choroby – vrátane výživy, životného štýlu, psycho- sociálnych problémov atď.
( Vstupné vyšetrenie trvá okolo 2 hodín )
Poradte mi prosim. Ja mam strach, ze mam sklerozu multiplex. Ja dvojite videnie nemam, ale okuliare nosim (myopia). Tocieva sa mi hlava a bolieva ma chrbat. Trpnutie nemam, mna skor bolievaju svaly, akokeby som cvicila. Uz dva roky chodim k doktorom, bola som aj na radiologii (asi scan mozgu) a nic. Nikto nespomenul, ze by to mohla byt skleroza. Strasne ma bolieva chrbtica a krk. Tak neviem, ci to moze byt z toho.. Niekto hovori, ze je to tetania, ini ze sm tak teraz mam strach.
Skleroza multiplex sa podoba aj inym chorobam, ktore maju skoro rovnake symptomy napr. fibromyalgia, chronicky unavovy syndrom, lupus, ochorenia stitnej zlazy, Sjongren's syndrom a reumaticka artritida. Je taka domienka, ze velakrat je skleroza chybne diagnostikovana a preto ma u niekoho dobry priebeh (pretoze to moze byt chyba v diagnostike). Moze byt, ze ju clovek vobec nema.
Editke toto je tema : Skleroza multiplex, a ti si tu chces pokecavat.Vytvor si vlastnu temu, kde napises co ti je a poradime.Ved Ty si tu nenapisala nic mimo :ale ja som mala liecbu interferonom a tiez nemam pocit,ze by to malo byt ono!!! Vraj ano-podla lekarov,ale mne sa i chodza zhorsila jej pichanim a ostalo mi to tak nejak aj tera...ako to pojde dalej??. Co ti vlastne je?
-tAK ESTE RAZ!
-ak sa najde nejaka milucka dusa co ma chut sa porozpravat trebars aj cez skype napis na moj email...
-dakujem.
--nehnevaj sa IVAN BA _!!!!!!!!!!!!!!!
- NA POKECI SU TUPCI A NIET TAM TAKEHO CO MA TUTO DIAGNOZU,ALE AKO VIDIM TUPCI AJ TU !!!
---SORRAC,ALE VRAVI SA ZE LUDIA S TOUTO DIAGNOZOU SU SI K SEBE MILY.....ALE ASI NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SOM SA ASI MYLILA!!!!!!!!!!!!!!