Skleroza multiplex

soravia123

nevadi verony...ze si sa podpisala za mna..
myslis ze mam tetaniu? pri sa odpadava, pri SM nie???
hmhm aj baba, ved aj ty mas tetaniu..a nemas Sm istu tk hlavu hore a nebojsa....snad to ta SM nebude..je to diabolsy tazke stanovit diagnozu..ozaj kde si mala lezie?? a kolko???a mali charakter sm. ako si pisala..ale aj tak tapaju???

veronika

myis.. dakedy ano.. ked som dlho na pokeci a tak:-D... ale ja aj zle spavam.. na bruchu a hlava otocena na bok.. kazdý vecer.. najhorisa poloha co moze existovat.. ale krcnu chrbticu mam vraj v pohode.. bolasom s nou aj s mozgom viac krat na mr.. hlava ma zvykne bolievat.. ale to vela ludi.. najviac mo bolela po mature:-D... myis.. nestahuj to na sm.. to moze byt kadeco...

soravia123

tieto slova som uz asi dade citala... atak trva rozne.. vascinou mas po nom nasledky... niekedy ustupi sam.. ale podla toho co pises.. niesom doktor.. ale chod k neurologovi nech ti sprevi emg na tetaniu... ze mas busenie srdca,trpnutie a pocity na odpadnutie.. to je cista tetania.. aspoon podla mna ... ak nemas nieco dlhodobe ako ja ze iný pocit co trva dlksie ako týzden. alebo tak dako.. nemas mat obavu ze mas sm.. a s tým attackom je to strasne rozne.. pomaly nasutupuje alebo pride naraz... a ustupuje.. a pridu nasledky alebo nie.. ked nepridu je to pseudoatacka... ako dlho to trva.. myslim ze cas na to neexistuje.. ukazdeho je to individualne a co sa týka kazdeho toho obdobia sm je to ine.. casom sa to zhorsuje.. ale niesom kompetentna akby som sa uplne naisto k takýmto veciam vyjadirla

soravia123

a ako dlho trvá atak???
den dva??? pol hod? sorry ze som zvedava ale chcem vediet ci to co som mala bol atak..bolo mi zle, na odpadnutie, vsetko mi mravcilo v tele...davala som si uteraky na tvar aby som nehorela...
to sa mi stalo o druhej..vecer o siestej som už tancovala na svadbe...

veronika

kortikace su svinstvo.. teraz chvalabohu berem len masticku na ekzem s kortikoidmy..ale aj to je trosku riziko.. napuchnes z toho... nak neprirodzene... priberies. ble...

veronika

jaaaj.. teraz som si riadne precitala.. kortikoigy.. jaaaaj... to chvalabohu nie.. ako som si vsimla koritkoidy pichnu ked je uz je ten akkack fakt akutny..aspon v rk je to tak..co som si vsimala... radsej pichnu vitaminy a to nootropikum

veronika

neviem co su cotricoity... ale mala som nootropnu liecbu.. a brala som piracetamum.. a cavinton.. na prekrvienie... nieviem teraz ci piracetamum a nootropikum neni to iste.. ale to nootorpikum a cavnintom som mala aj v infuzkach

veronika

soravia123.. mne uz interferon dva krat cheli predpisat. a momentalne ani nemozu lebo sa mi pletu diagozy.. attack som mala.. teda vyzera to na atack ale neni to tak ze by mi to nejako pokazilo statiku.. ale ked to na teba pride tak riadne.. hmm.. mato vela podbob.. ale vacsinou sa nevies postavit.. si slaba,cize ta mota alebo si tahas jednu nozku za sebou.. videla som taku babu.. bola este mladsia ako ja a hned som vedela ze ma sm.. a aj mala...