ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
to znie strasidelne :(
kognitivne.. ano kognitivne problemy.. tak sa to vola:-D a velmi dobrý clanok som na to nasla na nete
soravia123.. mas problemy s pamatou.. minule som nasla dobrý clanok o tomto.. vola sa to tusim konjuktivne alebo take dake problemy na k pri sm.. maju to aj alzheimeristi.. ale pri sm je to nieco ine... nie az v takom rozsahu... bozeee.. neviem si spomenut na to slovo.. nedavno som maturovala tak sa mi tie pojmy mýlia:-D
soravia123.. k tej pamati som uz napisala.. ale mam slabost vpravej spicke.. ked sa odrazam citim ze je to trosku ine.. a domyslavost to urcite neni bo si to citim uz pol roka.. ale ze by mi to nejako branilo v chodzi.. ee.. dokonca to neni ani take zavazne...
som zabudla.. mna by to vo sne nenapadlo nieco take ze mam sm.. mne sa tocila hlava a bola som dezorientovana... mala som problem s pamatou akoncentraciou... a zrazu mi povie lekar ze je tu podozrenie na sklerozu multiplex.. ani som nevedela co to je.. som si myslela ze budem dementna jedneho dna vzhladom na tie priznaky.. z sm ky mozes stratit karatkodobu pamat.. vacsina smkarov to ani neive ze mozes mat taketo problemy.. vacsina si mysli ze je to len o otm ze ochrnies... niekedy sa to moze prejavit ako prvotný priznak.. ale vacsinou to ide s postihom.. teda s poctom lozisk
mhmhmhm...veru..bola by to smola keby som mala tu SM..ale co už..
inak silu v nohach mam..vydrzim posilovat aj skakat na jednej nohe dost..ale ako vravi veronika, vsetko je subjektivne.
inak..veronika...chodis v pohode??? nemas zavrate a točáky..?
nie si zmetená:)) nezabudas?? vies sa orientovat?
ja neviem, neviem, musim ist k tomu neurologovi - len su akysi preplneni, chcela som termin, obvolala som asi 7 ale nemaju volno. Musim cakat dva tyzdne
soravia123.. zvýsená nervova drazdivost je to ked ti neurolog klepne tým svojim kladivkom dade a ty az prilis zaregujes.. teda tvoj sval.. ze sa ti az privelmi pohne.. noha az privelmi podskoci a tak:-D.. da sa to zistit i emg vysetrenim na tetaniu
hmmhmh. nuž take vybrovanie...mravcenie..v tele v celom aj na hrudi..môže to byt priznak Sm ale aj tetania- co je zvýsena nervova draždivost...
post scriptum.. sklerza multiplex su dlhodobe pocity.. nie kratkodobe... a preco si tu ty???