ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
soravia123.. ja mam blok voci ucitelom.. nedokazem sa s nimi normalne rozpravat.. hee:-D.. proste strach.. prepac.. ale je to pre mna velka autorita co mi dokaze zmenit znamky na maturitnom vysvedceni.. a to co pises.. busenie srdca.. to je vraj pirznak tetanie... skus si to kuknut na nete ak si si to este nekukla.. mozno sa tam uviids a prejde ta strach ze mas sm.. myis.. juuuuuj.. to ani sa tam kuknut nejdem.. uz mam tetaniu, mozno sklerozu multiplex a teraz aby som prisla na to ze mam nieco s krcnou chrbticou.. ale to urcite nie.. lebo ked som bola na mr tak mi snimali ak krcnu chrbticku.. a to uz viac krat...
verony, brala si interferon? vraj sa z neho pribera? liecili ta cotricoidmi?? aj z toho sa pribera..
ozaj verony a aka je to typicka SM atakická chôdza?
ved hej, plasime sa. cele doobedie som opravovala testy..teraz tu sedim, niezeby som sla za muzom a venovala sa mu:)))ale sa sledujem ako brním a ako mozem mat SM..a bojim sa..
Inak radsej TRI SM ako jedenu rakovinu:))
soravie123.. nad tým som aj ja rozmyslala preco vlastne pri sm vznika ta depka.. ci preto ze vies o diagnoze.. alebo je to ozaj tým ze mas v mozgu urcite zmeny.. alebo teda poskodenie nejake.. sused havaroval..poskodil sa mu mozog..bol to normalny chalan a od vtedy mu preplo.. zacal stale hovorit o samovraze a mame len tak povedal..:pod, mami .. ideme sa zabit.. mozog je velmi komplikovana a jemna zalezitost.. ale preco pri sm vznikaju depky a ci moze vzniknut aj nieco vaznejsie ako depresia.. to neviem.. ale uz som to hladala na nete.. este som o takom dacom ani nepocula.. mozno ta depka. .ale depku sposobuje aj interferon.. liek na sm...
ano ucim english na gymply..mam druhakov som triedna...nevyzeram ze??? skor taka hysterka:)))
ale my ucky sme na gebulku...
vies ake to je ucim a zrazu mi strpne brada, zacne bit srdce a klepem sa..potom vybehnem na chodbu , napijem sa vody..a je to lepsie..
ach jo:)))
a tykame si..a aký blok co ti je???
ja mam blok ..a strach zo SM
Boze baby, v sobotu vecer sa tu takto strasime... Soravia, precitaj si, co tu ludia pisali pod clankom krcna chrbtica..
soravie123.. juuuj.. ty si ucitelka?? mam ti tykt ci vykat?? normalne asi budem mat voci tebe teraz psychický blok:-D.. vies ja som take ucho.. ja mam 19:-/
myis... kogitivne???:-Dpodla mna krajsie ako demenica.. no pfuj! ale sm je iba o kratkodobej.. a niekedy.. malokedy vaj aj o dlhodobej.. cize demencii.. niekde som citala priznaky sm.. a tam bolo ze demencia.. no jaj de:-D.. ale tak výnimka potvrdzuje pravdilo
Nie pamat mam super..viem kedy sa kto narodil...som učka..a viem kedy sa aj moji ziaci narodili a kto odkial je..ako sa vola ich mama a brat...v tom nememam problem..ani v koncentracii.
skor po tej psych. stranke- depky. aj to vraj moze SM vyvolat..a tiez to mravcenie v tele a hlavne ked pisem teraz na pC tak mi trpne sija..
kognitivne