ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
soravia, ja aj trpnem sem-tam. Ako brnis? Co to je?
soravia123.. ale vazne by si s tým mala ist k doktorovi. co tu pises nemusi byt nevyhnutne prave sm.. a boal by to fakt certovska smola keby si tu sm mala... ale moze to byt nieco ine..
soravia123. tak nevahaj ani chvilku a chod za doktorom... vazne.. nech jew to cokolvek.. post scriptum.. a t y mas sm??? ja ju mam suspektivu.. a ktomu este tetaniu istu..tak ja tu nic nevyrabam... a kazdý sa boji o svoje zdravie.. je to fakt dolezite.. clovek si ho nevazi..bere to ako samozrejmost a ked ho strati straca sa s nim aj vela dalsich veci a vsetko sa kazi.. ako domino.. ved pozri len na taku sklerozu multiplex.. mozno ti do zivota vobec nezasiahne.. a mozno ti znici vsetko.. mam kamarata,jen a invalidnom,zije pri mame.. ma sm a jedine pre co zije je jeho macka.. sam mi to napisal...
Myis ale ty nemas ziadne priznaky..len ta slabost..ja aj trpnem aj sa necitim sama sebou...aj brnim :))
inak je to blbe zit v takom presvedceni..
veronika?? ty si tusila co ti je?? alebo si bola prekvapena ked ti povedali co to je?
ja zijem tiez v tom, dokonca niekedy som uz uplne o tom presvedcena. Niekedy ale psychika urobi tiez svoje. Ja som sa tak strasne bala ist na testy na pohlavne choroby, lebo som bola presvedcena, ze nieco mam a nakoniec vsetko ok dopadlo.
tajka ja mam sex rada..a cim dalej mam z toho vacsiu radost...:)))ci už s partnerom alebo bez:))
mhmhm, mozno potrebujeme psychiatra..ale kto nie?
strach mame vsetci..ja rok zijem v tom ze mam SM..a nebola som u DR. lebo keby som ram sla tak mi najdu aj ine choroby a neviem co a to by ma polozilo... no a??? kazdý sme nejaký...trafený mozno..ale co už...
ja sa necitim cela..ako keby som to nebola ja..moje telo nie je moje, dotýkam sa cudzeiho cloveka a nie seba..
placem, horím, trpnem, potom zas utekam ..a to je kolobeh
Post scriptum, no ja psychosa urcite potrebujem, ale teraz mi je akurat tak na nic, pretoze som tehotna.. S tou chrbticou mas pravdu, ja mam chrbat v katastrofalnom stave. To mi dnes povedal aj maser. Dvakrat do mna narazili zozadu v aute, aj ked to nic katastrofalne nebolo.. Najviac ma hneva, ze sa citim taka slaba - a pritom krk ma boli hrozne a chrbat..
Ladies and gentlemen,
nehnevajte sa, ale mam pocit, ze by par z vas skor potrebovalo pomoc psychologa alebo psychiatra. Myis - nic v zlom ale tebe je snad vsetko a zaroven nic...bojis sa ze nieco mas, pritom ta nediagnostikovali a ak by si to mala, tak by to tiez nebolo dobre, lebo sa bojis \"hroznej\" diagnozy. Mile damy - v priebehu 4 dni som si trikrat necitila lavu ruku a cast tvare - ako prislo, tak odislo a to co mi je, nech zhodnoti lekar...cakam na vysledky vysetreni a ostatne sa ukaze same. Vacsina problemov je aj tak z chrbite, tak sa ukludnite a myslite pozitivne...
Ja nemam strach z vysetreni, ale z vysledkov. Ked ti oznamia nejaku hroznu diagnozu
juuuj.. ja mam taký strach tiez ale konkretne z jednej doktorky.. to z tej co som pocula ako o mne vravela ze som si sm vsugerovala... minule som bola pri nej na emg.. a ked som zisitla ze prave ona mi bude robit emg tak som si od otca vypýtala lexaurin a aj tak som sa bala.. ked som bola pri nej prvý krat tak mi povedala take veci tak necitlivo ze som plakala od ruzomberka cestou az do bb.. a k tomu emg.. vtedy som sa tak bala ze mi utierala pot z ruk.. heee.. no proste kopec srnady:-D