ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
ja by som vam na to odporucila svetelnu terapiu bioptron od zepteru. skuste si precitat www.bioptron.senea.sk
a som zabudla.. niesom odbornik na sklerozu multiplex.. ale sm vznika vacsinou v rannej dospelosti.. 50tka je podla mna vela na ranne stadium sm..
lydus.. co tu opisujes.. tolko priznakov... pri takých problemoch by uz magneticka mala nieco ukazat.. aspon jedno lozisko.. i ked som citala ze v zaciatocných faźach choroby je aj vysetrenie magnetickou rezonanciou dakedy marne.. mozno to ma nieco so svalmi.. nechcem ta strasit... ale mozno nieco a la svalova distrofia..
Ahoj valerka nemaj depky. Ja viem, že to nie je sranda a ak ti zistili SM nebudem ti vravieť žiadne povzbudivé veci, pretože podľa mňa od ľudí, ktorí nemajú tú istú chorobu sú nanič. Dúfam, že som ti tie depky nenahnala ja, že som ťa nevystrašila. Ak hej tak sa neboj okolo môjho uja a celkovo okolo SM je veľa faktorov, ktoré by boli na dlhšiu debatu. Napíšem ti len jednu vetu, ktorá sa podľa mňa hodí na život aj keď sa nám to vôbec nepáči: "Všetko je ako má byť a nie tak ako to ja chcem." Dúfam, že som nenahnala ešte väčšie depky. :)
Ahoj Lyduš,
všetky tie príznaky, ktoré opisuješ, sa skutočne hodia na SM. Len nechápem, že lekári nič nezistili. Robili mu magnetickú rezonanciu? Tá by mohla ukázať, či SM má alebo nie. Neviem, odkiaľ ste, ale mohli by ste skúsiť ísť do BA za Dr. Procházkovou, ona je na SM odborník a iste by vám pomohla.
lyduš, zlatko, veľmi rada by som ti pomohla ale ja som laik.Tiež mám nejaké zdravotné problémy, tak hľadám...až som si dohnala depku. No a lekári sa ako vyjadrujú? Veď po všetkých tých vyšetrení by potvrdili alebo vyvrátili SM. Akú diagnozu mu nakoniec stanovili?
Ahoj valerka. Ja nemám SM, ale pýtam sa kvôli môjmu ujovi. Lekári mu vyjadrili len podozrenie na SM, ale žiadne vyšetrenia nič neukázali. Ani lumbálka ani magnetická rezonancia. Informácie o SM sme si zistili na nete a všetky príznaky na neho sedia. Asi dva roky dozadu bol malátny, mal problémy s rečou, s vyjadrovaním, nevládal, stále spal. Odrazu ho začalo motať, chodil akoby bol opytý. Pravú stranu tela má akoby ochrnutú, celkovo je slabý. Má úniky moču aj stolice. Raz má nohy a ruky studené a nedokrvené inokedy ich má teplé a tŕpnu mu, čo sme pokladali za dobrý znak, že sa mu končatiny začínajú prekrvovať, ale dočítala som sa, že aj to je prejav SM. Všetky príznaky, čo má by sa hodili na atak, ale neviem, či atak môže trvať 2 mesiace a nezlepšovať sa. Ujo má 50 rokov ak by mal SM mala by u neho podľa môjho názoru a zistených informácií nezvyčajne rýchly a náhly priebeh. Ale lekári mu nič nezistili a jeho stav sa nezlepšuje, tak si to nevieme vysvetliť, ak by si mi vedela poradiť bola by som ti vďačná, ahoj.
Zdravím všetkých, mám niekoľko otázok týkajúsich sa SM. Dúfam že mi poradíte.Na začiatku roka som si zašla k neur. s tým že mám problém s tŕpnutím a občasným opuchom pravej ruky a chronickú bolesť hlavy. Poslali ma testy na tetániu a ako alternatívnu diagnózu podozrenie na SM. Tetánia sa potvrdila a dalšie testy sa nekonali, vylučujú sa tieto choroby navzájom alebo sa mám nejakým spôsobom tlačiť na ďalšie vyšetrenia? Už niekoľko týždnov som z toho na prášky a mám naozaj strach. Moja teta mala SM a .... bojím sa. Prosím poraďte.ďakujem
lyduš a aké máš ,všetky, príznaky? Skús opísať. Dík