ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
Aj ked clovek nevykazuje priamo alergicke reakcie na gluten v krvi, kazdy clovek ma problemy z jeho stravenim, hlavne ak je to gluten z bielej muky, kde chybaju enzymy z obalu zrna a chyba aj vlaknina z obalu zrna. Tym padom sa gluten velmi tazko vstrebava a stagnuje v crevach niekedy aj 24 hodin a viac. Vysledkom je kvasenie a tvorba neprospesnych kvasiniek + tvoria sa toxicke latky negativne vplyvajuca aj na nervovy system - neurotoxiny. Mame tu z lepku teda 2 hlavne problemy - plesne vylievajuce sa do systemu a neurotoxiny. Zalezi na celkovom stave organizmu a na imunite, ako sa so vsetkym vysporiada. Avsak, aj dobry stav a vyborna imunita pri dlhorocnom vystavovani sa lepku nakoniec padne. POtom doposial zdravi ludia nariekaju, ze "ved som bol cely zivot zdravy", nevediac, ako velmi cely zivot zatazovali organizmus.
Damian a RNG, pls aky mate nazor, ze tzv.autoimunitne choroby suvisia aj s lepkom? Ja nejem mlieko, syry-velmi velmi malo, kavu vobec, alkohol skoro vobec, samozrejme nefajcim. Povodne som obmedzil maso na 2xtyzdene kura/morka/divina, ale jedna sarlatanka-mudr (joalis) mi "namerala" aj problemy s urcitymi potravinami, okrem inych aj so psenicou,paprikou,fazulou...Problemy mali byt docasne, dalsie premeranie este nebolo:-). Momentalne jem len vyrobky z kukuricnej a raznej muky. Pohanka je proste hnus. Moja otazka, radsej jest psenicnu muku, alebo radsej maso? Vynechat oboje je pomerne velky problem, pri normalnom stravovani, v praci hodne cestujem je to nemozne. Teraz som chory-hrdlo, nos. Cecko a spol nepomahalo, ale obvodacka mi zobrala krv a zistila podstatne zvysene alergicke hodnoty-som sa od 18 neliecil a teraz sa to asi vratilo. To je off topic, zaujima ma ten gluten, pripadne nejake prirodne antihistaminikum. Dakujem
Tina, pri SM a urinoterapii je potrebne dodrziavat dieto hlavne preto,lebo ju treba dodrziavat aj bez urinoterapie.
Moc ma zlu chut ak clovek je prekyslujuce jedla ako maso, mlieko, syry, kavu a ine. Aj kvalita mocu nie je taka dobra. Ale neuskodi to, ak clovek dietu nedodrziava, len to nema taky osoh.
RNG dakujem za odpoved, som kludnejsi
tina78 hej hej, sak som si robil prcu:-) Zase s tou vcelou, nie je to pokracovanie JPP ked sa s tymi vyskumami nepokracovalo? Ale aj ja som cital pripad ze dostal niekolkotisic zihadiel a stav sa mu zlepsil. Vysvetlenie k tomu bolo, obrany system nenapadal autoimunitne mozgovy myelin ale branil sa vceliemu jedu.
martin82, no z dvoch pichnuti ta sotva nieco vylieci... ,-) ludia co boli na voziku kedysi robili vyskum a denne mali tych pichnuti podstatne viac.. a boli fakt dobre vysledky zapali zacali ustupovat velmi sa im polepsilo