Skleroza multiplex

damian

Mlieko, mliecne vyrobky (okrem jogurtu a tvarohu a zakysanky), gluten, zivocisne tuky - to vsetko su jedla ktore vplyvaju na SM. O tychto zalezitostiach doktori mlcia ako ryby.

damian

Aj ked clovek nevykazuje priamo alergicke reakcie na gluten v krvi, kazdy clovek ma problemy z jeho stravenim, hlavne ak je to gluten z bielej muky, kde chybaju enzymy z obalu zrna a chyba aj vlaknina z obalu zrna. Tym padom sa gluten velmi tazko vstrebava a stagnuje v crevach niekedy aj 24 hodin a viac. Vysledkom je kvasenie a tvorba neprospesnych kvasiniek + tvoria sa toxicke latky negativne vplyvajuca aj na nervovy system - neurotoxiny. Mame tu z lepku teda 2 hlavne problemy - plesne vylievajuce sa do systemu a neurotoxiny. Zalezi na celkovom stave organizmu a na imunite, ako sa so vsetkym vysporiada. Avsak, aj dobry stav a vyborna imunita pri dlhorocnom vystavovani sa lepku nakoniec padne. POtom doposial zdravi ludia nariekaju, ze "ved som bol cely zivot zdravy", nevediac, ako velmi cely zivot zatazovali organizmus.

martin82

Damian a RNG, pls aky mate nazor, ze tzv.autoimunitne choroby suvisia aj s lepkom? Ja nejem mlieko, syry-velmi velmi malo, kavu vobec, alkohol skoro vobec, samozrejme nefajcim. Povodne som obmedzil maso na 2xtyzdene kura/morka/divina, ale jedna sarlatanka-mudr (joalis) mi "namerala" aj problemy s urcitymi potravinami, okrem inych aj so psenicou,paprikou,fazulou...Problemy mali byt docasne, dalsie premeranie este nebolo:-). Momentalne jem len vyrobky z kukuricnej a raznej muky. Pohanka je proste hnus. Moja otazka, radsej jest psenicnu muku, alebo radsej maso? Vynechat oboje je pomerne velky problem, pri normalnom stravovani, v praci hodne cestujem je to nemozne. Teraz som chory-hrdlo, nos. Cecko a spol nepomahalo, ale obvodacka mi zobrala krv a zistila podstatne zvysene alergicke hodnoty-som sa od 18 neliecil a teraz sa to asi vratilo. To je off topic, zaujima ma ten gluten, pripadne nejake prirodne antihistaminikum. Dakujem

damian

Tina, pri SM a urinoterapii je potrebne dodrziavat dieto hlavne preto,lebo ju treba dodrziavat aj bez urinoterapie.

Moc ma zlu chut ak clovek je prekyslujuce jedla ako maso, mlieko, syry, kavu a ine. Aj kvalita mocu nie je taka dobra. Ale neuskodi to, ak clovek dietu nedodrziava, len to nema taky osoh.

martin82

tina78 hej hej, sak som si robil prcu:-) Zase s tou vcelou, nie je to pokracovanie JPP ked sa s tymi vyskumami nepokracovalo? Ale aj ja som cital pripad ze dostal niekolkotisic zihadiel a stav sa mu zlepsil. Vysvetlenie k tomu bolo, obrany system nenapadal autoimunitne mozgovy myelin ale branil sa vceliemu jedu.

tina78

martin82, no z dvoch pichnuti ta sotva nieco vylieci... ,-) ludia co boli na voziku kedysi robili vyskum a denne mali tych pichnuti podstatne viac.. a boli fakt dobre vysledky zapali zacali ustupovat velmi sa im polepsilo