Skleroza multiplex

RNG

Dr Jonas ma v mnohom pravdu, ale vo vsetkom rozhodne nie.
Ja beriem kazdeho opatrne, s rezervou, casto su pravdy a polopravdy dokonale zmiesane a casto velmi odborne znejuce vedecke studia su dokazane neskor za absurdne bludy.
Napriek tomu si cenim dr Jonasa pre tlacenie enzymov a cistenie tela.
Ale ako kazdy clovek v kapitalizme, aj on musi ist za peniazmi, takze obcas tlaci aj drahe a menej ucinne(pochybne) veci.
Ale ludi, ako je dr Jonas a aj ovela lepsich v alternativnej medicine je na svete tisice, Slovensko je len 0.1% populacie sveta, na to nikdy netreba zabudnut a aj inde maju ludia rozum a dobre napady.

martin82

Joalis je metoda a MUDr. Josef JONÁŠ je ten co to zacal pouzivat, velmi podporuje detoxikacnu metodu. Aj ja som cital ze je to blud, v CR dokonca Jonas aj dostal antinobelovu cenu. Nie som zastanca ani odporca tejto metody, ak by som nebol chory tak to zosmiestnujem, clovek sa meni:-), ale je fakt ze je to hodne drahe.

RNG

oprava, jonas sa mi poplietol s joalis, vlastne ani neviem, ktore je spravne.
Ale v USA je viacero podobnych pristrojov, zrejme to nie je len vynalez doma, tu su v pocitacovych analyzach predsa len velmi vysoko.

RNG

martin 82, mozno ti to nieco povie, hoci FDA(nas "velky strazny pes" na zdravie) zakazal tvrdenia, ze rozne elektornicke pristroje typu joalis davaju splahlive diagnozy pri studovani roznych z tychto na pacientoch so znamymi diagnozami.
Takze by som sa na tie testy prilis nespoliehal..... Iste na tom nieco je, ale nakolko, to je aspon podla FDA klamlive.

Ani moje lekarske zdroje "alternativnych metod" to nespominaju ako ucinnu diagnozu a ti si to urcite statisticky dokonale vyhodnotili, lebo sami maju kliniky, kde by sa im to velmi zislo, keby to naozaj bolo ucinne a spolahlive.
Tito lekari totiz ziju z toho, ze liecia lepsie a efektivnejsie, nez ostatne nemocnice a kliniky.

martin82

RNG, vsak to mi tiez neslo do hlavy, male deti jedia tusim ako prve mrkvovu kasicku. V jonasovej metode diagnostiky to funguje tak, ze sa chytis dvoch elektrod, je to napojene na PC a podla tvojho (neviem coho) jej to ukazuje hodnoty. Zo zaciatku k diagnoze a potom k jednotlivym potravinam. Napriklad kuracie maso nie, ale morcacie ano. Podla vysledkov ti da vodicku/y, tak ako u homeopatov. Aj tu flasku polozi na taky "medzikus" a zle hodnoty sa daju do normalu na pristroji a tym padom vie ze ta vodicka je ta spravna. Je to turbohaluz, ale ma realne vysledky, potvrdene inymi lekarmi. Ona je lekarka, ale vadilo jej, ze lekari neberu cloveka ako celok ale kazdy lieci nieco ine.

RNG

kokosovy olej je hojivy na creva,ciastocne aj olivovy.
Neviem, co ta doktorka joalis pouziva ako zdroj informacii.
Vlasske orechu su specialne drazdive, ovela viac, ako lieskovce a mnohe ine.
Je vela ludi, co ma na ne alergie.
Oleorescin z paprik je tiez caste drazdidlo a alergen, takze to by som este chapal.
Ale strukoviny, mrkva a petrzlen?!?

martin82

Ironia je, ze ta dr. joalis mi zakazala aj olivovy olej, kokosovy olej a vela dalsich potravin fazula, hrach, paprika, mak, mrkva, petrzlen, vsetky orechy okrem vlaskeho som mal zakazane, samozrejme aj mliecne vyrobky atd. Ze momentalne tieto potraviny drazdia moje tenke crevo. Mal som odporucania od ludi kt. pomohla s inym ochorenim, inak by som tam ani nesiel. Uz jem normalnejsie, strukoviny, olivy, a aj tu papriku som nejedol len 2 tyzdne. Teraz obmedzujem len tu psenicu, mliecne vyrobky a to asi obmedzim uplne na furt.

damian

Martin, hlavne existuje dostatok toho, co mozno a je zdrave jest - Vela surovej zeleniny, nie vela ovocia (specialne pri SM. kedze ovocie ma vela cukrov aje ked prirodnych, treba obmadzit az do stabilizovania SM), ine plody ako vela orechovin, semien, korenov ako kurkuma, zazvor a pod., ojeje,, ako olivovy, rakytnikovy, slnecnicovy, lanovy, oregano a pod.

Trochu kvalitnych hlbkovodnych ryb naprirodnu pripravenych (hlavne nie smazenim) nezaskodi.

martin82

Velmi zaujimave clanky, takze zaver, vylucit lepok, mliecne vyrobky, zivocisne tuky a spracovane cukry. Pomerne sa zuzil okruh co jest:-)

RNG

zamorenie tela mozno adresovat nielen vyhybanim sa hromade jedal, lebo to moze viest k podvyzive,
ale cistenim tela enzymami a roznymi absorbentmi.
Na lepku to sice nepomoze velmi, zialbohu, ale na ine zdroje zamorenia ano.
Odmorovanie tela pomoze aj s inymi zamoreniami, ci uz priemyselnymi alebo toxinmi z mikrobialnej cinnosti v tele.

Z protizapalovych spomeniem okrem enzymov curcumin, dumbier, boswelin quercitin, rybacie oleje, vitamin C a ine antioxidanty atd.