ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
tina,tie stavy,to je len polovica uspechu.Treba vynechat muku,mlieko a cukrove a skrobove potraviny.Domace mlieko je ine,ako kupovane.Skusil by som k tomu brat nejaky bromelain,alebo papain a nieco s HCL,ako pyridoxin HCL,alebo betainHCL.
B-12 sa cez zaludok absorbuje velmi slabo, menej nez 2%, Odporucam radsej formu liposomicku, ktora sa dava pod jazyk(minitabletky alebo kvapky), kde je absorbcia az vyse 85%.
Inac B-12 a niektore B vitaminy sa vyrabaju v slusnych davkach v spravnej probiotickej flore, takze treba vyhubit kvasinkove infekcie a nasadit spravne probiotika, to je moja rada vlastne kazdemu.
Moj vecny verklik:
selen,
zinok,
jod
probiotika
lecitin.
Tina, nie som si isty z toho dovodu, ze je pri SM odporucana bud dieta Dr Swanka alebo protikvasinkova dieta a v protikvasinkovej (proti paracitom) diete sa ziadne mlieko, ani zivocisne, ani rastlinne.
Ale, ako pisem, vo vseobecnosti pokladam kozie mlieko sa omnoho lepsiu volbu oproti kravskemu.
damian a preco si vlastne myslis ze kozie mlieko je nevhodne pri SM?
radca no moc si mi neporadil... odstavujem uz 2 roky zeler mrkvu brokolicu ruzickovy kel + olivovy olej... omega3 C vitamin vysoke davky a tiez aj ospevovane aloe vera no a samozrejme picham si B vitaminy ale SM mam stale takze dakujem za radu....
no co sa tyka toho kozieho mlieka tak moj dedko nim vyliecil mamu kedysi aj choval kozu a daval to mame pretoze mala silnu alergiu a ine problemy vdaka tomu mlieku sa jej polepsilo a sama hovori ze citila ze mala lepsiu kvalitu vlasov pokozky a citila sa velmi dobre...
Tina, ja casto radim ludom, ze ak musia mat mlieko, tak radsej kozie, je to lepsia alternativa. Kozy su zdravsie, napriklad si produkuju asi 12000 mg vitaminu C denne. Avsak, nemyslim, ze je to vhodna volba pri MS.
Ja sam niekedy si dam kozie mlieko a to tiez pomohlo mojmu bratovi uplne sa zbavit velmi silnych a castych muigrem. Len teraz neviem, ci to bolo tym, ze presiel na kozie alebo skor to, ze prestal pot kravske.
Prestat jest sacharidy ~muku,mlieko,cukor.Pit odstavenu,alebo surovu kapustovu zeleninu a za rok je po SM.To iste plati aj pre psoriazu,lupus...
ahojte, co poviete na vitaminy z kozieho mlieka... dnes som ich zacala uzivat je to BIO susene kozie mlieko.... je vychvalene na imunitny system
Vsetky vitaminy skupiny B su dolezite pro MS a inych ochoreniach tykajucich sa nervovej sustavy.
Pri MS sa kedysi najviac pisalo o B12. Teraz sa informacie krutia okolo vsetkych vitaminov sk B, avsak najviac okolo B3 a B1 s tym, ze aj cely B komplex sa ma podavat vo vyssich davkach (B komplex na SK nie je zly ale stale nie dost silny). Napr, B3 sa podava 500-1000mg denne. Dalej sa pise vela o D3 (cholecalciferol). Samozrejme vitamin C, omega 3 a ine. Dalej protikvasinkova dieta a urinoterapia su vynikajuce.
Zda sa mi, ze budem musiet o danom probleme napisat rozsiahlejsiu pracu.