Skleroza multiplex

tina78

ak som sa niekoho dotkla tak sa ospravedlnujem, len sa stale stretavam s ludmi ci liecitelmi ktory propaguju nejake vyrobky a je toho tak vela ze uz neviem comu mam verit tiez si picham milgammu a uzivala som phlogenzym a predsa ma chytil atak a vzdy skoro aj ten isty datum.. ja uz neviem ci je to nejaka alergia alebo fakt som uz zufala prisla som o priatela pretoze si nevedel predstavit so mnou buducnost aj ked na mne nie je nic videt ... bojim sa niekomu zdoverit nikto ani nevie ze som chora a co prezivam... jedine co chcem je vyliecit sa... ved to nie je mozne aby sa nenasiel liek alebo nejaky liecitel ktory to dokaze... potom na co su nam dnesni doktori nevedia vyliecit ani obycajnu nadchu ...

evina

chcem ťa uistiť Tina,že veľmi dobre viem,čo je to SM,stretávam sa s ňou každý deň ,má ju totižto blízky človek v rodine.Vyliečiť sa nedá,no pravidelným užívaním prírodných produktov je stav stabilizovaný.Nemysli si ako čítam vo fore,že ludia len propagujú produkty.Nad tým si sa nezamýšlala,že sa chcú podeliť o vlastnú dobrú skúsenosť? a hlavne pomôcť dalším s touto diagnózou?Zamysli sa nad tým.....

dada

tina78, veľmi ťažko je práve tebe radiť, pretože už z predchádzajúcich príspevkov, kde ti boli rady ponúknuté ako som vyčítala si vždy na ne oponovala. Môj syn už 2,5 roka užíva produkty z aloe / FLP/ a nevie si predstaviť už bez nich existovať. Neužíva žiadnu chemickú liečbu. Okrem aloe užíva ešte wobenzym a milgamu-to sú všetky B-čka. Najlepšie by ti hádam poradil lekár, ktorý sa zaoberá SM, pretože tu vo fóre môže každý napísať len vlastnú skúsenosť. Každý človek je jedinec a napr. táto skúsenosť nemusí platiť pre iných. Takže neber tento môj príspevky ako propagáciu na výrobky.

tina78

inokedy ponukate vyrobky a ine rady ale ked je problem tak nikto nic.. nikto nevie co je sm... to je len propagacia vyrobkov nic ine...

tina78

prisli mi vysledky krvi doktorka povedala ze su ukazkove a vsetko je dobre tak ist ani v moci mi nenasli zapal, preco teda mam tuhe nohy a horsi sa mi sm? je to atak alebo co vlastne?

RNG

mravcenie moze byt zo zlej cirkukacie krvi, lymfy alebo inych dovodov, vcitane zapaloveho poskodenia nervov(virusoveho povodu) klasifikovane ako periferalna neuropatia a cukrovky.
Proti jednotlivym pricinam treba bojovat.
Na regeneraciu myelinoveho obalu robi dobre brat rybaci olej, tiez acetyl L carnitin a l carnosine.

tina78

a preco by si mu mala znicit zivot, prave naopak ked ta lubi tak zostane stebou a bude ti pomahat ak nie tak je zbabelec a utece a okrem toho kto mu zaruci ze v buducnosti ked si najde inu nedostane nieco ine rakovinu sm a ine ochorenia ktore v dnesnej dobe je ich teda viac nez dost,

lu

Dobry den,
mam 29 rokov a pomalicky rok mam sa som mnou deju zvlastne veci, mavam jemne mravcenie v chodidlach(ako ked mate elektoliecbu), nie je to v celom chodidle vzdy len na dakom mieste, zastekli to a prejde. k tomu mam zvlastny pocit pri lavom clenku ani nie mravcenie, len pocit, citim ho a to iste v lavom stehne ale tam mi obcas aj zamravci. Na lavej strane chrbta pri urcitom uhle ako sa zohnem mi zacne vzdy v tom iste bode mravciet a ako sa narovnam je to ok-tento pocit v chrte zacal o dost neskor ako pocity v nohach, tak preto si nemyslim, ze je to chrbtica. A posledne dva dni mavam pocit slabosti v okoli zapastia a tesne nad laktom ani nie mravcenie len ako keby to steklilo a pocit slabosti ale silu v rukach a nohach mam a tak isto si tie miesta citim. Mam hrozny strach, k neurologovi sa dostamem az o viac ako mesiac. O mesiac mam svadbu a neviem sa ani tesit mam strach zo SM a, ze mojmu buducemu manzelovi znicim zivot. Prosim mate niekto s takymto niecim skusenost. Vsetko sa to zacalo asi tak pred rokom ked som mala asi tri mesiace velmi stresujuce obdobie, myslela som, ze je to zo stresu ale nanestastie to nepreslo:-((((
Dakujem

svitanie

Vďaka aspoň za toľkú info.Som zo zapadákova kde mi nepomôžu. Trápim sa už od roku 2006 a nevedia stanoviť diagnózu.Tak sa asi vyberiem do Bratislavy dik

ryka

tu na nete ti nepomože určite nikto.taka važna dg a vlastne ani žiadna sa neda určit podla opisu problemov.skus si od lekara vypytat doporučenie a dostat sa do Bratislavy do ružinovskej nemocnice k profesorovi Lysemu,je to vynikajuci odbornik na SM na Slovensku.da sa tam objednat aj telefonicky,cisla najdeš na nete.