Ako som pozeral prispevky z konca 2018, tak tam bolo kopu tem typu: „koniec roka a bez lasky“, koniec dalsieho roka a stále som single a panic. Su tu aj tento rok takyto „nestastny“ muzi? Ze presiel dalsi rok a nedari sa vo vztahoch?
Kde sú tí nešťastní single muži?
Cherry, to je problem spolocnosti, ta sa vyrazne zmenila, je to roznymi vplyvmi, ktore ju ohybaju a potom vznika taketo spravanie.
Na slovensku je situacia taka, ze velka cast muzov ma problem zabezpecit rodinu, proste to je fakt, byty sa nestavaju, ludia zivoria, to nieje vyhovorka, vychadzam z realnych cisel, mnohi museli odist zo slovenska, lebo nemali ani na chleba, nie este byt si kupit, alebo dom. Ako trosku reality do toho vnimania.
Na vychode chlap zarobi par stovak, ale to skoro vsade, pozri si statistiky z celej europy, kolko 35 rocnych byva so svojimi rodicmi u nas.
Deje sa tak ale z priciny, ze u nas su k pomeru k platom astronomicke ceny nehnutelnosti a medzi nakladmi na byvanie sme medzi prvymi tromi v eu, to je uplne likvidacne pre mladych v snahe zalozit rodinu.
Toto treba brat do uvahy, co vy zeny nerobite, ani ty nie, to je najdolezitejsi fakt. Nie, ze je niekto lenivy a chce si uzivat, alebo dobre kusy su zabrane, to je mizive percento.
S tym idu dalsie suvislosti, vek prvorodiciek sa posunul o pomaly 10 rokov, rodi sa stale menej deti, vsetko kvoli dovodom pomenovanym vyssie.
Co sa tyka narokov, tak tie naroky sa tymto vykrystalizovali v inom pomere, v akom by to bolo, ak by taketo problemy neboli. Ak by mal kazdy chlap slusny zarobok a byvanie by bolo dostupne pre kazdeho, tak by to vyzeralo inak.
Teraz tvori vacsiu cast narokov zeny financne zabezpecenie: vyletiky, dovolenky, alebo len ozaj ta nutnost zabezpecenia byvania na ukor vzhladu, povahy, osobnosti, zmyslu pre humor atd., toto je ta nezdrava deformacia, o ktorej hovorim.
Potom tu napise chalan, ze 10 rokov po rozchode si nemoze najst zenu, ale ved uz aj ta predavacka ziada nove auto a toto a tamto a pritom neponuka zhola casto nic. Len kusok peknej riti. Ani to EQ, o ktorom pisem.
fonte - z časti súhlasím, ale zas si myslím, že EQ mávajú vyššie ženy - sú emocionálnejšie (nie každá ale väčšina áno), muži zas mávajú vyššie IQ - preto bývajú aj lepší v matike a podobne. Ženy sa často nechávajú momentálne dobrovoľne využívať, skôr si myslím to, že my ženy sme veľmi zľavili z nárokov na mužov - až príliš. A muži naopak svoje nároky stále zvyšujú ale pritom na sex a zábavu berú skoro čokoľvek. Jedna polovica žien je zúfalá z malej príležitosti vzťahov, z mála schopných chlapov, ktorý aj za niečo stoja a preto berú hocičo a podhadzujú sa chlapovi ktorý ich má totálne na háku, a druhá polovica si razí akože emancipovanú cestu, že budú ako chlapi mať každý týždeň niekoho iného a prevažne len na sex. No a chlapi sú zas polovica taká ktorá potláča svoje city a emocie - vlastne im už úplne upadli do zabudnutia a potrebu lásky si vyplňajú aspoň nezávezným sexom a kamoškami s výhodami a druhá polka - a to vidím a počúvam čoraz častejšie - zranení, ohrdnutí chlapi ktorý kvôli jednej, dvom zanevreli na všetky ženy a myslia si, že žiadna neni pre nich dosť dobrá a podobne.
Charles - tak pokiaľ si zlých skúseností nemal viac ako 10 v priebehu kratšieho časového obdobia tak si myslím, že rezignovať je hľúposť. Možno je niekde aj v tebe chyba a možno sa mýlim. Každopádne fajn že ti to teraz nechýba, len si myslím, že dlhodobo takto nevydrží fungovať žiadny zdravý chlap. Takže za 5, 10 či viac rokov to určite každému začne liezť na mozog. A po 40ke alebo 50ke sa už ťažšie hľadá to pravé orechové.
Všeobecne sa aj hovorí a myslím, že to je do istej miery aj pravda - minimálne niečo na tom bude že dnešní už aj len tridsiatnici - tie dobré kusy sú už zabrané a zadané a voľní sú už len tí ktorí (a to myslím aj ženy aj muži rovnako) - buď chcú iba občas sex a nechcú sa viazať, alebo majú vysoké nároky a žijú s pocitom že sú nadľudia, alebo sú to rozvedení, ktorí už rodinu majú a ďalšiu nechcú a proste ľudia, ktorý sú nejakým spôsobom nevhodní do partnerstva a nie sú ani ochotní to na sebe zmeniť. Ešte ako tak chápem tých, ktorý sa nechcú viazať - hlavne chlapov lebo tí mnohí dokážu žiť v tom , že im stačí len občasný sex, alebo ženy ktoré sa tak rozhodli žiť, lebo nechcú deti. Len je smutné, že z ľudí sa vytráca schopnosť milovať a byť milovaný, alebo lepšie povedané žijú v tom, že nepotrebujú nikoho a nik ich nieje hoden. A potom väčšine mladých ľudí hrabe a nevedia čo od dobroty a vymýšlajú sprostosti aby zaplnili tú prázdnotu a samotu.
Cherry: radsej budem cely zivot sam akoby som sa mal cely zivot nechat využívať od neuprimnych, falosnych, pokryteckych, vypocitavych, nevdacnych a nenazratych závistlivých ludi. Mal som viac nez 1 zlu skúsenosť a uz nemam na to naladu, cas ani energiu. Radsej budem obcas smutny z toho, ze som sam, ako byt cely zivot nešťastný z toho, ze znova a znova investujem celeho seba pre niekoho, kto si nič nevazi. Radsej mat zlomene srdce ako sa cely zivot trápiť a dúfať a veriť. Radsej sa venujem svojim koníčkom.
Cherry, nie sami k sebe, k tym druhym, pretoze jedine, co je dnes ludi zaujima, je co mozem z toho druheho vytazit, nezaujima ich konkretna osoba, len osoh z nej pre svoju sebecku potrebu. Ja chcem toto a toto, ak mi to nedas, hladam dalej, co chces ty ma nejako netrapi, ak mas nejaky problem, je tvoj, mna nezaujima, si slaboch, pripadne luzer a este sa ti vysmeju namiesto podpory.
Toto je realny dovod, preco ludia su stale viac osamelejsi a preco nielenze nevznikaju vztahy, ale ani priatelstva a tie, co su, zanikaju, prichodom socialnych sieti uz uplne.... EQ je hlavne u zien velmi nizke, tam sa ide tvrdo po materialnom zabezpeceni, to je 90 percent, ostatne je druhorade, potom sa rozpadne polovica manzelstviev, lebo ten jeden nesplni tomu druhemu, co on ocakava, ten druhy ho nezaujima, pri prvom probleme sa rozchadzaju, rozvadzaju, beru sa pre prachy, potom sa podvadzaju, alebo sa podvadzaju, lebo isiel stary, alebo stara na sluzobku a nema ju/jeho kto pretiahnut a takto dokola....
Ludia zabudli uplne, o com taky vztah ma byt, ze to ma byt spojenie dvoch dusi, ktore maju byt spolu a spolu riesit problemy a nie pri prvom utiect, ze ma byt vzajomna laska a ucta, to uz nieje nikde, len subor poziadaviek, na ktorych plneni to stoji a pada....
Charles - Hej, 1 z vztah z 10, 20 50, 100, 1000... taky byt moze - takže pripúšťaš, že to existuje, čiže v to veríš.
Tak ľudia môžu mať rôzne vzťahy, tá romantika záleží od toho aký dvaja ľudia sa dajú dokopy, aké typy a čo uprednostňujú. Ak sú pragmatickejší tak môžu zdielať tie pragmatickejšie záležitosti a ak sú to romantici tak je len na nich ako si tú romantiku vytvoria, nič nevzniká len tak. Ved láska - alebo iba blízkosť nejakej osoby je podľa mňa primárna ľudská potreba tak ako jesť, piť, mať sex. Byť občas single je fajn, ale nemyslím si, že byť dlhodobo bez blízkosti či už telesnej alebo mentálnej je pre človeka psychicky zdravé.
Udivuje ma koľko mužov je dnes dlhodobo bez vzťahu a aj koľko žien. Aj to je dôvod prečo je toľko psychických problémov v dnešnej dobe. Ľudia sú komplikovaní, majú komplikované životy, nevedia budovať vzťahy a pred reálnou blízkosťou uprednostňujú facebooky a instagramy a tak to potom aj so vzťahmi vyzerá. A dosť veľa ľudí sa tvári ako sú nad vecou a ako rezignovali - ľudia zabúdajú byť úprimní, a často hlavne sami k sebe.
Vsetky moje vztahy dopadli zle. Prevažná vacsina zien chce byt chlapom "zabezpecena". To chápem - chcu rodinu (alebo v horsom prípade fakt len nechcú robiť). Ked sa však bavíme o "laske" ako o tom, ze mate spriaznenu dusu, alebo cloveka, ktory vas ma rad takeho aky ste a vy tak isto mate radi toho druhého, ze ten druhy clovek je to, co vam cely zivot chybalo - no tak v taku lásku vo svojom živote uz neverim. Hej, 1 z vztah z 10, 20 50, 100, 1000... taky byt moze. Ale väčšinou su ludia spolu z praktickejsich dovodov nez z romantických, ktoré hranicia s rozprávkou. Uz som dostatočne stary, aby som uz neveril v jednorožcov
Charles - prečo neveríš v lásku?
Prečo ľudia neveria v lásku?
Som single. Nie som nešťastný. V lásku už neverím.