Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Laserová operácia očí

lilotka

age44: nie je pravda, že sa ti to musí zhoršiť. Viem aj o ľuďoch, ktorí mali silnejšie dioptrie a boli na operácií pred 10 rokmi a stále vidia super.

age44

ja som sice nebola na operacii, ale samotna operacia neboli, len zavisi od metody akou sa robi, po PRK rezu a slzia oci cca dva tyzdne. ono sa nevypaluje chore miesto, ale - problemom pri kratkozrakosti je, ze je ocna gula dlhsia ako m byt a tak obraz nedopada na sietnicu, ale pred nu, preto je nejasny. cielom operacie je skratit akoby ocnu gulu a to sa robi tak, ze sa vlastne odstrani cast rohovky. ak niekto nema dostatocnu hrubku rohovky, alebo ma prilis vysoku kratkozrakost, neda sa urobit takato operacia. potom ale stale existuje moznost, a to implantacia vnutroocnej sosovky - je to nieco ako kontaktna sosovky, ale sa implantuje nastalo. je to vsak asi dvakrat drahsie ako lasik.

majka s.

ake je to inak, ked vam operuju oci? pocula som, ze niekomu to robili 2 minuty a ini hovorili, ze aj 2 hodiny (ze im len kvapkali oci a vypalovali chore miesto laserom). to vypalovanie boli? nie je z toho smrad (spalene maso alebo co)? ake to je?

age44

lus, musis si najst pracovisko, kde robia inou metodou - existuje lasik, lasek a prk. lasik sa robi aj pri vyssich dioptriach ako 6 a nie je ani taka bolestiva ako PRK. v cechach je dobra ocna klinika Lexum (daj si lexum.cz). pravdou vsak je, ze ak sa ti zhorsuje zrak aj po 18-20 rokoch, tak aj ked ti operacia vyrovna dioptriu na nulu, o par rokov budes mat zase sklicka, lenze o nieco tensie. ja som tiez ta "stastna", ktorej sa kratkozrakost nezastavila.

pufa

ahoj lilotka,
chcela by som sa spýtať, k akému doktorovi ideš na operáciu očí?
Prosím ťa, daj mi vedieť na mail. Je to súrne .
Ďakujem

lilotka

lus: Ja idem na vyšetrenie 5. októbra tiež do BA. Keď som sa dávala objednať, pýtala som sa, či musí byť zrak ustálený. Povedali mi, že za posledný rok sa mi nemôže zrak zhoršiť o viac ako 1. Tak tam radšej zavolaj a opýtaj sa na to, aby si zbytočne neplatila vyšetrenie.

lus

Ahojte, pred tyzdnom som bola na vysetreni oci, doslova som ostala sokovana ked mi doktorka povedala -9 a -10 dioptii. Pred 9 mesiacmi to bolo 8,75 a 9. Okamzite som si vypytala kontakt na operacne strediska. Kosice mi povedali ze oni robia iba do 6 dioptrii a ze nad je uz riziko. Objednana som do Blavy na december.Nie je sice iste ci ma budu operovat zalezi to od vela veci pri takejto vysokej dioptrie. Stretla som vela zien ktore mali vysoke dioptrie a dali sa operovat. Su velmi spokojne a rozhodne mi to len doporucili. Je velka skoda ze aspon cast nakladov nepreplaca poistovna. Je to dost vysoka suma.Nepochopim ze je vyhodnejsie pre poistovne preplacat cast poplatkov za skla, ram, a od -9 aj sosovky. Mam 24 rokov, a nechcem cakat kym budem mat 13 dioptrii. Pre mna to nie je kozmeticka uprava ale rozhodne to prispeje k zlepseniu mojho zdravotneho stavu. Ved posudte bez okuliari alebo sosoviek viem rozoznat len tvary aj to nie na 100%. farby sa mi zmiesaju do jednej hmoty. Proste sa neda vobec pohybovat v neznamom prostredi. 4 roky som mala ustalenu dioptriu -7 a -7,5.Doktorka mi nevedela vysvetlit preco sa mi zrazu tak prudko zhorsil zrak. Patrim mezdi male percento ktore sa vymyka? doktorka mi vravela ked som bola mladsia, ze ked prestanem rast po puberte prestane rast aj chyba. CHYBA u mna to nefunguje.

lilotka

Môj priateľ bol na tej operácií pred siedmimi rokmi a nevie si to vynachváliť. Jeho brat bol v novembri minulého roku a tiež fajn. Obaja boli v Blve. Ja sa chystám tiež. Za také 2-3 mesiace. Tak zbieram info a odvahu. Za každú info. som vďačná.

angelinka1

ahojte, uz rok nosim sosovky, nerobia mi velmi dobre, bolia ma oci a je to pre mna ako studentku dost nakladne, preto chcem vyskusat laserovu operaciu...mam 16 rokov,ozaj sa to moze len od 18-tich?potrebovala by som aj blizsie info o bolesti, ako to prebieha a tak... staci ist len za ocnou? thanx