Laserová operácia očí

majka s.

jou jou :o). uz som objednana do kosic k lekarovi. posudi, ci smiem ist na operaciu. chcela som ist az po letnom semestri, ale pojdem k lekarovi 22. oktobra tohto roku. tak uvidime. juj... modlite sa prosim prosim, aby povedal, ze mozem ist na operaciu. velmi po nej tuzim. juj... nech to vyjde. a inak... bola som na krcnom a mam vraj zlateho stafylokoka. mozem mat od neho zapal oci?

age44

nie, oslepnut dnes uz nie. vsak tieto operacie sa uz robia bezne niekolko rokov a technika sa stale zdokonaluje. a preco by si mala ist majka az do bystrice? pozri sa na www.excimer-kosice.sk aj v tam je dobre pracovisko. a mozes hocikedy skocit aj na vysetrenie, ci si vhodna na operaciu alebo nie. ale uz aj za predoperacne vysetrenie sa plati.

lilotka

Nezostávaš v nemocnici. Ideš domov. A ak by si nemohla ísť na tú operáciu, doktor ti to na predoperačnom vyšetrení povie. Veď na to to vyšetrenie je.

majka s.

zapal mi trosku ustupil. uz som to aj ocakavala :o) po troch tyzdnoch. skola ide skvele. tesim sa velmi. oci mam uz menej unavene. ale fakticky uvazujem o tej operacii a pripada mi to uz ako jedine riesenie. inak... robi sa nejake specialne vysetrenie pred operaciou, na zaklade ktoreho mi povie lekar (ktory by ma operoval), ze nesmiem byt operovana (moja lekarka mi operaciu povolila...)? pocula som, ze niektorym operuju obe oci naraz. co vsetko musim absolvovat pred operaciou a po nej? ako dlho vlastne ta operacia trva? citala som nieco na www.excimer.sk. inak musim ostat v nemocnici? ak by som napr. sa nechala operovat v banskej bystrici a som z presova, tak by som tam ostala v nemocnici alebo co?

lilotka

Tak som ťa zle pochopila. Sorry. A čo sa týka operovania očí naraz, je to na pacientovi, ako sa rozhodne. Môj priateľ aj jeho brat si dali operovať obidve oči naraz. A ja chcem ísť tiež na 1x.

age44

majka, babka bola zrejme na operacii siveho zakalu, ale aj tak by mala vidiet skor. po laseroveych operaciach na korekciu kratkozrakosti - zas zavisi od typu operacie - mozes hned na druhy den normalne fungovat a vraj dokonca aj soferovat. su urcite rizika, ze sa prederavi celkom rohovka, ale prave kvoli tomu sa najprv zmeria hrubka rohovky a vzdy sa nechava urcita bezpecna hrubka, takze ani to sa nesmie stat. a kvoli bezpecnosti sa vzdy operuju oci nie naraz obe, ale v casovom odstupe jedno po druhom. takze mas o com premyslat.... ako riesenie, ked ti to s kontaktnymi sosovkami nejde. ozaj, zapal uz ustupil? ako skola?

age44

lilotka, ja netvrdim, ze sa zrak zhorsi, len v pripade lus, alebo aj napr. v mojom - ak nemas ustalene dioptrie a stale sa ti zhorsuju. jasne, vo vacsine pripadov, po skonceni rastu organizmu sa ustali aj kratkozrakost (pretoze prestane rast aj ocna gula). u maleho percenta sa vsak zhorsuje aj po skonceni rastu. v tom pripade sa operuje aktualny stav a ak dioptria narastie casom .... tak bud znova operovat, alebo kupit nove skla. jasne, aj ja poznam ludi, ktori po operacii vidia stale vynikajuco.

majka s.

kamoska mi hovorila, ze jej babka bola na operacii a potom jej hovorili, ze mozno pol roka nebude moct vidiet. zda sa mi to neuveritelne, lebo vela ludi mi hovorilo, ze operacia pomaha. ale i tak... je nejake riziko, ze sa operacia nevydari? ze ak mam napr. dioptrie -7,5 obe oci, tak po operacii oslepnem? moze byt napr. nejaka neurologicka choroba (myopatia a pod.) prekazkou pri operacii? moze sa stat, ze aj kvoli tomu by som oslepla navzdy? moze sa nieco take stat? upozornuje na nieco lekar pred operaciou? ake su ine rizika operacie?