Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Divia sa že mladí nemajú deti...

Príspevok v téme: Divia sa že mladí nemajú deti...
prihlasenie4545

V spravách to býva že mladí nechcú deti a že populácia starne...
A divia že nevedia dôvod prečo...

Tak ja vám poviem prečo...celý systém finančne ničí mladých pracujúcich ľudí a dobrý plat (alebo príjem) má len:

- malé percento tých najviac talentovaných, najviac šikovných (pričom veľká časť z nich aj tak utečie preč do zahraničia)
- zopár zbohatlíkov s povolaním syn
- nejaké percento kriminálnikov a podvodníkov, mafiánov + štruktúry ktoré sú priamo napojené na štát a oficiálne organizácie
- nejakí šikovní podnikatelia, ktorých je tiež málo (z ktorých veľa má konexie na predchádzajúcu uvedenú skupinu ľudí)

... zvyšok ľudí musí žiť od výplaty k výplate so žiadnym výhľadom do budúcnosti, so žiadnou možnosťou na postup... a potom sa budú diviť že prečo mladí nechcú mať deti.. Hypotéky sú drahé, nájmy sú drahé, život je DRAHÝ! Kde tie ich deti budú vychovávať? V stane pod mostom??

A či sa má kadžý stať programátorom? A či manážérom? Každý sa musí stať riaditeľom aby mal dobrý príjem? Zmiznú všetky problémy keď zrazu každý bude študovať právo a medicínu? Kto bude robiť "podradné" práce... štatisticky väčšina ľudí musí práve tieto práce robiť, lebo tam je najviac potreba... iné "vyššie" pozície sú tiež potrebné ale je ich len malé percento...

Alebo nech majú deti len tí čo v tých 20% šikovných riaditeľov, ale ich deti nebudú potom chcieť robiť tie práce...

Buď nech sa zvýši životná úroveň pre "obyčajných" ľudí alebo nech potom držia huby keď sa im nechce platiť...

Comunist

Linda a pracoval kazdy, ale ulievali sme sa vsetci, robilo sa realne mozno hodinu, kazdy vsetko flakal, vsetko sme ribili nekvalitne. Robil som v panelarni, mali sme srobovat okna, zobrali sme kladivo a bac srob tam. A platy sme mali rovnake aj ked sa xhcel niekto snazit, jednoducho mu dvihli normu a nechali plat, tak naco. A povinne oslavy 1. maj, pochodovat ako saso, inak si mal postihy. Ty fakt nevies o com hovoris duevca zlate....

Comunist

Linda vidno, ze si vtedy nezila. Vies tie zarobky boli tiez o nicom, akurat clovek dostal byt a boli lacne zakladne potraviny, ale auto mal malokto, dovolenka iba sen, dlhe rady a ked si prisiel na rad, uz to nemali. 5 druhov topanok a oblecenia. Mal som plat 3000 korun a farebny televizor stal 10.000 korun. Pred kostooom stali udavaci a potom veriaci nemohol v praci postupit a najma ak si nebola clenom strany. Ludia sa strielali na hraniciach a to museli robit aj velmi mladi chlapci, ktori isli na vojensku sluzbu. Mas velmi skreslene predstavy, ako sa tu vtedy zilo. Doprial by som ti to, dam ti byt, budes mat lacne mlieko, maslo, chlieb... ale budes sediet doma na zadku, pozerat iba slovensku tv, nebudes moct chodit do zahranicia, ziadna elektronika, lebo ta bola sialene draha, iba uzky vyber veci na oblecenie ... a potom sa ta opytam, ci si stastna...

Courier

Bubo90, s tymi eshopmi mas pravdu, len nasa mala firma roznesie rocne tovar za 20 milionov eur, len ber to tak, ze to niekoho zivi, tie eshopy a aj mna a ja som si zas postavil dom, cize peniaze som dal stavbarom a ti si zas nieco za to kupia v eshope a kruh sa uzavrel, chapes. Ak budeme vsetci pchat peniaze do ponozky, tak mozme ako sa hovori "Si ist labu lizat". Naco su ti peniaze na ucte? Aj tak ked pride kriza, tak bude taka devalvacia, ze za ne nic nekupis. Cital som, uz neviem presne, kde to bolo, ze bola vydana aj bilionova bankovka kvoli krize a skoro nic sa za nu nedalo kupit. Toto si ludia neuvedomuju, ze peniaze su len poukazka na tovar, ci pracu a ked im za ne nik nic nepreda alebo neurobi, tak su to bezcenne papieriky a drzanie vela penazi na ucte tomu iba dopomaha.

Linda112

Jozko 53 vidno, že ste celkom vziadelný dnešnej realite. Nie, nikto nikoho nenúti brať pôžičky ani hypotéky, ale ľudia ktorí chcú bývať vo svojom, nemajú na výber. A to je slučka okolo krku. Prídu ťažké časy, príde kríza, ľudia prídu o prácu a nebudú si môcť nájsť zamestnanie. Čo sa stane? Prestanú splácať hypotéku, pôžičky a nastupujú exekútori. Ani nemusíte prísť o prácu, stačí nejaký trvalý úraz. Neurazte sa, ale s človekom ktorý už má svoj vek a ktorý pracoval za komunistov sa nebudem baviť, ste veľmi vzdialený dnešnej realite. Vtedy ste mali istotu práce až do dôchodku, nie len, že ste pracovali ale pracovať ste museli.

Jozko 53

robo7855: Takto som nad tym neuvazoval, najme z toho dovodu, ze mam este brata, ktory nevyuzil "hniezdo rodicov" ako ja, ale odisiel este v 19r. z domu a ma sa podobne pohodovo. Nasiel si pracu s ubytovanim a tiez setril a az potom zakladal rodinu. Cize rodicia nemusia v takychto pripadoch hrat az taku ulohu. V prvom rade je to chut pracovat a mat iba take naroky, ako umoznuje prijem.
alebo inak "Prikryvaj sa len takou perinou, aku mas"
Linda1227 : partnerka byvala u svojich rodicov, pretoze v tej dobe chodila este do skoly, ked som ja uz pracoval.
A exekucie su preco? Niekto ta nutil si pozicat pod hrozbou?

Courier

Linda112 citujem
"Troll je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který začíná hádky, provokuje čtenáře na internetu a rozsévá neshody tím, že zveřejňuje záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům. Jeho cílem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě[1][2] nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi[3] a odklonit se od tématu debaty. Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováním."
Ja som napisal iba svoj nazor, svoju skusenost a realitu akou zijem, v snahe ukazat ostatnym, ako sa da riesit zivot u nas. Ze to niekto poklada za provokaciu a utoci sa na jeho city je naozaj dosledok jeho neschopnosti a typickej slovenskej zavisti. Nechcem nikoho urazit ani provokovat, napisal som iba to, co si uprimne myslim.

Bubo90

eshopov je mrte, auta dovaza kdekto.
Áno ale všetky tie autá stále niekto kupuje a z tých eshopov stále ľudia nakupujú.
Dnes je doba konzumu a každý kúpi aj hov*no v zlatej krabičke len z obyčajnej nudy.
Dnes ľudia platia neskutočné peniaze za úplne totálne nezmysly a zbytočnosti. Lebo tie peniaze majú a nevedia čo s nimi.
Dnes sa rozmáhajú také odvetvia ako napríklad detailing áut - kde ľudia platia stovky eur za to aby im niekto umyl auto. - úplna zbytočnosť. Ale šikovní na tom zarábajú.
Preto to treba využiť lebo príde kríza a už to také nebude...

Linda112

Ako si môžem nájsť druhú prácu? Pracujem na dve smeny, a pracujem aj v sobotu? Teda podľa Teba nemám vôbec žiť, mám len chodiť od rána do večera do práce? A odpočiniem si kedy? Takýmto štýlom života si akurát uženiem choroby alebo predčasnú smrť. Tvoje rady sú totálne hlúposti, ktoré nie sú aplikovateľné v bežnom živote.