Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Divia sa že mladí nemajú deti...

Príspevok v téme: Divia sa že mladí nemajú deti...
prihlasenie4545

V spravách to býva že mladí nechcú deti a že populácia starne...
A divia že nevedia dôvod prečo...

Tak ja vám poviem prečo...celý systém finančne ničí mladých pracujúcich ľudí a dobrý plat (alebo príjem) má len:

- malé percento tých najviac talentovaných, najviac šikovných (pričom veľká časť z nich aj tak utečie preč do zahraničia)
- zopár zbohatlíkov s povolaním syn
- nejaké percento kriminálnikov a podvodníkov, mafiánov + štruktúry ktoré sú priamo napojené na štát a oficiálne organizácie
- nejakí šikovní podnikatelia, ktorých je tiež málo (z ktorých veľa má konexie na predchádzajúcu uvedenú skupinu ľudí)

... zvyšok ľudí musí žiť od výplaty k výplate so žiadnym výhľadom do budúcnosti, so žiadnou možnosťou na postup... a potom sa budú diviť že prečo mladí nechcú mať deti.. Hypotéky sú drahé, nájmy sú drahé, život je DRAHÝ! Kde tie ich deti budú vychovávať? V stane pod mostom??

A či sa má kadžý stať programátorom? A či manážérom? Každý sa musí stať riaditeľom aby mal dobrý príjem? Zmiznú všetky problémy keď zrazu každý bude študovať právo a medicínu? Kto bude robiť "podradné" práce... štatisticky väčšina ľudí musí práve tieto práce robiť, lebo tam je najviac potreba... iné "vyššie" pozície sú tiež potrebné ale je ich len malé percento...

Alebo nech majú deti len tí čo v tých 20% šikovných riaditeľov, ale ich deti nebudú potom chcieť robiť tie práce...

Buď nech sa zvýši životná úroveň pre "obyčajných" ľudí alebo nech potom držia huby keď sa im nechce platiť...

Bubo90

Treba už od mladosti rozmýšľať do budúcnosti. Bohužiaľ dnes na Slovensku je veľmi málo ľudí finančne gramotných a už vôbec nie mladých.
Ja som si už ako 22 ročný, kým som býval u rodičov, kúpil na hypotéku byt ktorý som dal do prenájmu. Tým pádom hypotéka sa sama splácala prenájmom. Keď som mal polku hypotéky splatenej tak som sa tam presťahoval takže to bolo trochu horšie finančne. Ale zvládol som.
Ale keď niekto vydrží až kým celú hypotéku nesplatí bývať s rodičmi, tak má zadarmo byt. Áno zadarmo.
Keď som toto rozprával vtedy kamošom tak sa mi rehotali a dnes chodia z podnájmu do podnájmu a vyvolávajú či ku mne nemôžu ísť bývať.
Ja už mám prvú hypotéku splatenú a hľadám pomaly druhý byt... Zas dám jeden do prenájmu a hypotéka sa bude sama splácať.
Easy. Život zariadený.

Linda1227

Jozko 53 len pre predstavu. Zarobím 650€. Nájom 350€, na jedle sa snažím šetriť, ale vyjde ma na 100-130€, ďalej kozmetika, drogéria, prací prášok, čistiace prostriedky..., cestovné...a koľko ušetrím? 100-150€. A to som nekupovala oblečenie, topánky, nefajcim, nepijem. Som len doma, necestujem nikam. Nikdy som nebola pri mori alebo na dovolenke.

robo7855

Jozko 53: jednoducha matematika. keby ste nebyvali vo vlastnom, tak si pripocitaj min 300€ a uz by ste mali problem. ci ako sa ma mlady dopracovat v 20-25tich k vlastnemu byvaniu? a mas velke deti. mensie dieta spotrebuje viac penazi. takisto ta strava+internat je nejaka mala polozka. to co jete? ja sa tiez neprezieram a na osobu mi vychadza strava 100€ mesacne minimalne. ako sa dokazete vystravovat 2-3 osoby z nejakych 200-250€? ja si tiez varim doma. mam auto, to zozerie na nejakych nepredvidanych vydavkoch+nafta.
jozo 53. to co zijes je jeden stastny extrem a nie meritko, ako sa zit da. nie kazdemu staci korka chleba a mhd. zivot je aj o osobnostnom/menatlnom, ci fyzickom rozvoji. len ked robis turistiku, cvicis, vzdelavas sa, mas nejake pekne hobby, tak ti to urobi 50-100€ mesacne. nehovorim o socializacii sa mimo styri steny. z tvojho popisu je zrejme, ze ty jednoducho nezijes mimo tvojich styroch stien. ak sa teda premenujes na nejaku vegetativnu rastlinku, tak samozrejme mozes zit len o "vode" a za 5 korun. ale to nie je pre mnohych zivot, ale prezivanie.

Linda1227

Jozko 53 a platíte hypotéku? Alebo už máte svoje bývanie? Tam ide totiž najviac peňazí, do bývania. Ja nie som konzumný typ, moc toho nezjem, nepijem, nefajčim, ani na diskotéky nechodím. Zarobím 650€ a aj to len v prípade, že pracujem aj v sobotu. Pokazí sa mi práčka alebo chladnička a z čoho ju kúpim. Televízor nemám, ten nezmysel nesledujem. Potrebujem operáciu očí, stojí 2200€. Koľko si na ňu budem sporiť? Pol roka? Tiež by som potrebovala strojček na zuby, ten stojí okolo 2000-3000€, ako si naň nasporiť???

Pravdapravduca

Presne tak, ľudia míňaju peniaze na hlúposti a potom sa sťažujú, že im je málo.Tak, ako v tej tv reportáži, ešte keď boli koruny sa pýtala redaktorka rómskej občianky pred poštou, keď si vybrala sociálne dávky? :
Koľko ste dostali?
Ta 7000Sk.
A stači Vám.
Ta jak? 3000 dám za cigarety, 2000 dám za telefón a z čoho mam žiť?

Jozko 53

Linda 1227 : S manzelkou spolu mame 900€ a robime to, co kazdeho z nas aj bavi a nechyba nam viac. Myslim, ze to je vsetko o zivote. Ak zvolite konzumny sposob zivota, ani 1200€ ako pises, Ti nebude dost.

Linda1227

Jozko 53 S manželkou máte dokopy 900€? Alebo každý zarobíte 900€? Pokiaľ máte dokopy 900€ tak klobúk dole, naozaj nechápem, ako môžete vyžiť. Pri dnešných cenách by už nikto nemal zarábať menej ako 1000 €.