Divia sa že mladí nemajú deti...

Príspevok v téme: Divia sa že mladí nemajú deti...
prihlasenie4545

V spravách to býva že mladí nechcú deti a že populácia starne...
A divia že nevedia dôvod prečo...

Tak ja vám poviem prečo...celý systém finančne ničí mladých pracujúcich ľudí a dobrý plat (alebo príjem) má len:

- malé percento tých najviac talentovaných, najviac šikovných (pričom veľká časť z nich aj tak utečie preč do zahraničia)
- zopár zbohatlíkov s povolaním syn
- nejaké percento kriminálnikov a podvodníkov, mafiánov + štruktúry ktoré sú priamo napojené na štát a oficiálne organizácie
- nejakí šikovní podnikatelia, ktorých je tiež málo (z ktorých veľa má konexie na predchádzajúcu uvedenú skupinu ľudí)

... zvyšok ľudí musí žiť od výplaty k výplate so žiadnym výhľadom do budúcnosti, so žiadnou možnosťou na postup... a potom sa budú diviť že prečo mladí nechcú mať deti.. Hypotéky sú drahé, nájmy sú drahé, život je DRAHÝ! Kde tie ich deti budú vychovávať? V stane pod mostom??

A či sa má kadžý stať programátorom? A či manážérom? Každý sa musí stať riaditeľom aby mal dobrý príjem? Zmiznú všetky problémy keď zrazu každý bude študovať právo a medicínu? Kto bude robiť "podradné" práce... štatisticky väčšina ľudí musí práve tieto práce robiť, lebo tam je najviac potreba... iné "vyššie" pozície sú tiež potrebné ale je ich len malé percento...

Alebo nech majú deti len tí čo v tých 20% šikovných riaditeľov, ale ich deti nebudú potom chcieť robiť tie práce...

Buď nech sa zvýši životná úroveň pre "obyčajných" ľudí alebo nech potom držia huby keď sa im nechce platiť...

Linda112

Bubo90 a to je život? Žit len a len pre prácu a peniaze? A čo rodina, budovanie vzťahov, skutočný život?? Určite teraz napíšeš "Tak potom neplač".

Linda112

Jozko 53 Vy nemáte žiadne argumenty, nemôžete porovnávať dve celkom rozdielne doby. Vtedy ste aspoň mali istotu práce, nečíhal na Vás spoza rohu exekútor, nemali ste kŕče v bruchu, že nebudete mať z čoho žiť. Neporovnávajte neporovnateľné.

Bubo90

Pokiaľ je niekto zdravý tak nevidím problém nedosiahnuť to čo ja.
Raz mi jeden podnikateľ čo točí cez 10 tisíc mesačne povedal: Nemáš peniaze ? Nájdi si druhú robotu. Stále nemáš ? Nájdi si tretiu.
Takže asi tak.

robo78555

Jozko a bubo. takze sme nakoniec dosli k bodu, ktory sa ovplyvnit neda a to je to, ze bez rodicov by ste neboli schopni tento stav docielit. cize sa mozete akurat tak podelit s vasimi skusenostami, ale nezdielat ich ako rady. pretoze su tu mnohi, ktori nemali stastie na rodicov. preto su automaticky diskvalifikovani? mnohi ziju s rodicmi, ale musia im platit. mnohi nemusia platit, ale nemozu si najst dobre ohodnotenu pracu. z vasich reci bolo vsak zrejme, ze vas postup je vseobecne aplikovatelny pre vsetkych a tudiz vsetci ostatni potom vlastne vyzeraju ako neschopaci, hlupaci a marnotratnici. pravdou je, ze bez vasich rodicov by ste boli na rovnakom mieste, ako vacsina diskuterov. a bubo.. tvoje reci vyznievaju akurat tak chvastunsky a nie motivacne. to nie su rady. ty sa chvalis. a tvoje prispevky su akurat tak vysmechom do oci ludom, ktori sikovni su a snazia sa. ty pises, ako keby tymto bolo uz vacsina podmienok splnenych. vedz, ze to je iba zaciatok. mal si v zivote stastie. nic viac. to najlahsie mas za sebou. fakt nie je tazke venovat cely svoj zivot zarobeniu penazi, ist niekam von, podnikat. len mnohi sa potom zobudia neskoro a zostarnu sami. ale vo svojom no. pises, ze staci zacat podnikat. ako keby podnikanie zacalo zarabat zo dna na den. eshopov je mrte, auta dovaza kdekto atd. vseobecne tvoje reci nemaju ziadnu vahu. nikomu nepomozu. ked sa prestanes chvalit, tak mozeme dalej diskutovat.

Jozko 53

Linda112 : To neustale pripominanie minulosti, ze bolo lacnejsie nieje na mieste. Ak spomeniem, ze som mal plat 1200SK a s tym platom som si za 7 rokov nasetril 100 tis. a za byt som dal 65tis . To je to iste, ako teraz, ak mas plat 600€ a za sedem rokov si nasetris 50tis a trojizbovy byt stoji napr. 30-40tisic .

Linda112

Bubo90 ale nie každý je šikovný, nie každý má vlohy a potenciál na podnikanie. Vy ste presne ten prípad "Sýty hladnému neverí". Vám je dobre, Vy ste si zariadili bývanie, Vy ste to dokázali a preto neveríte ľuďom, čo tu píšu, že je to ťažké alebo nemožné. Keby ste nemali rodičov, ktovie či by si to teraz písal. Rovnako je to aj s podnikateľmi, oni uspeli, priznávam, že boli šikovní a teraz vykrikujú, že ľudia sú leniví a plačkovia a podobné reči ako máte aj Vy. Každý sa môže snažiť, ale nie každý uspeje. A takto je to vo všetkom.

Bubo90

Tak tak a okrem toho dnes je doba keď je neobmedzené množstvo možností ako zarobiť.
Takže 900e plat pre mladého sa mne zdá aj na dnešnú dobu málo.
Samozrejme musia si mladý začať riešiť vlastný biznis a nie robiť pod niekým.
Napríklad mať vlastný eshop, dovážať autá, programovať aplikácie na android... možnosti je nekonečno. Šikovným patrí svet.

Linda112

jozko 53 a to bolo v ktorom roku? Nemôžete porovnávať vtedy a dnes, to je predsa holý nezmysel. Navyše Vy ste mali šťastie aj s bubom90, nemali ste iné výdaje ako hypotéku. Nedá sa to aplikovať všeobecne, presne ako písal robo.

Jozko 53

Moze to byt vseobevny navod ako aj bez VS mozes nasetrit na byt, nieco podobne ako Bubo90 som urobil aj ja. Do 27 rokov som zil u rodicov a teda ziadne vydavky. Za vsetko co som od nastupu do zamestania v 20r. za 7 rokov z platu usetril, som si kupil byt a potom sa ozenil. Cize tiez som rozmyslal dopredu a az potom si budoval rodinu. A to som mal po cely cas partnerku, ktora je doteraz moja manzelka. A deti sme mali az po svadbe.