Umieram

Príspevok v téme: Umieram
elpis

Pred časom som chytila cudzie mačiatko v záhrade. Pohrýzlo ma. Vyzeralo normálne. Išla som k dr a dala mi tetanovku. A ďalej neriešila. Neskôr som zistila že som mala byť ockovana proti besnote, nestalo sa tak. Citila som brnenie v rane, potom bolesť a pálenie. Podľa chirurga je ok,ortopéda tiež. Myslím že zomieram a neviem aķo ďalej. Len plačem a plačem.

zena

- Lula003? alebo Lula313? problémy s identitou?
- Takže tu sa stretla "banda blbcov", nesmieš súdiť podľa seba!
- Toxoplazmózou sa dá nakaziť opakovane, ak by to tak nebolo, lekárka by jej nerobila test! Ak toto nevieš, tak radšej ...
- Sa čudujem, že nepracuješ v zdravotníctve so svojimi vedomosťami a krištáľovou guľou.
- Máš problémy s ľuďmi, chýba ti empatia, si agresívna, ale k mačkám láskavá.
Stačí ti takáto odpoveď? Musí, nemienim sa tebou viac zaoberať!

elpis

Lula kľudne sa zmierim aj s tým že som hypochonder než s tým že umieram a to veľmi rada. A spýtam sa ta teda. Posledný mesiac mám ruku celú stuhnutú, pomaly ani prsty neviem zohnúť, stále cítim pálenie a bolesť v mieste uhryznutia od ukazováka, palca až k zápästiu. Cítila som normálne brnenie alebo trhanie v rane. Mávam kŕče krku, mala si niekedy niečo také? Neviem teda ako si to vysvetliť. Skús mi to ty trocha osvetliť a budem kľudná. Prípadne čím si dezinfikujes rany, a ako rýchlo si ich dezinfikujes či som v tom neurobila chybu? Máš jazvy po kusancoch?

Lula313

Žena a ty jej už čím len pomahas, že ju tu chlácholis? Toto, čo píše, nie je normálne, je to chodiaci hypochonder. Jedine, čo mohla mat, tak zanesenu infekciu, lebo macka má tenký špicatý zub, ktorý vie prejst kožou a sposobit nejaký vnútorný abces(lebo nevytvorí širokú ranu, ktorou by sa nečistoty vyplavili von napr. Krvou), ale na to dostala ATB, tetanovku, čiže jej nič už nemôže byt..
Ako som písala, zachranujem zvierata, odchytavali sme feralne macky, poznam záchranárov mačiek naprieč Európou a nikdy žiadna macka nemala besnotu, takze jej nič nie je.

Lula313

Žena a ty jej už čím len pomahas, že ju tu chlácholis? Toto, čo píše, nie je normálne, je to chodiaci hypochonder. Jedine, čo mohla mat, tak zanesenu infekciu, lebo macka má tenký špicatý zub, ktorý vie prejst kožou a sposobit nejaký vnútorný abces(lebo nevytvorí širokú ranu, ktorou by sa nečistoty vyplavili von napr. Krvou), ale na to dostala ATB, tetanovku, čiže jej nič už nemôže byt..
Ako som písala, zachranujem zvierata, odchytavali sme feralne macky, poznam záchranárov mačiek naprieč Európou a nikdy žiadna macka nemala besnotu, takze jej nič nie je.

tomas 12345

Ročne sú na Slovensku hlásené stovky uhryznutí zvierat človekom. U týchto ludí sa zakaždým urobia vyšetrenia na besnotu, no pravda je taká že od roku 2006 nebol zaznamenaný ani jeden prípad kedy by sa v krvi pohryzeného človeka preukázala besnota. Ani jedno z týchto zvierat teda nemalo na území Slovenskej republiky besnotu. Besnota sa teda na území Slovenskej republiky nenachádza, očividne zvýšene veterinárne opatrenia urobili svoje.

Dalsia vec je tá že aj kebyže sa besnota na Slovensku vyskytuje tak je mimoriadne nepravdepodobne aby bolo besnotou nakazené mladé mláda. Besnotou sú totiž zvyčajne nakazené mačky v strednom veku. Besnota sa totiž prenáša krvou a kedže staršie mačky sa zvyknu na ulici biť s ostatnými mačkami, preto je aj vyššia pravdepodobnosť že týmto sposobom chytia besnotu od najkazených mačiek. Avšak mladé mačky - mládata sa s ostatnými mačkami nebijú, a preto sa ani nemôžu nijako nakaziť od dospelých nakazených mačiek.

To že padneš s lietadlom je pravdepodobnejšie než to že más besnotu.

www.ockovanieinfo.sk

elpis

Uhryzla ma v kĺbe na ukazovaku. Hore a dole na prste. Tak som myslela či to nieje nejak v tom kĺbe zakusnute alebo niečo. Tiež ma v živote pokúsalo veľa zvierat ale toto ma vyplasilo, bolo to hlboké a bolave, ani neviem prečo. Sama tomu nechápem. Potom som ochorela, bolo mi zle, mača som zrazu už nevidela. Ruka mi brnela. A samozrejme som začala googlit. A už sa to vezie.

cervena

na co s i s tym bola u ortopeda? to ta male maciatko az tak dokusalo? nechapem, neviem si to predstavit
mna dokusali ako dieta psy do hlavy, nikto neriesil ze by som mala dostat tetanovku ci ockovaciu latku..dodnes mam jazvy a velke hrce na hlave a stale to citim, trhanie pichanie, je to divne

zena

Ja viem. Neprospieva ti ani to, ak ťa jedna baba ukľudní a vie, o čom píše a vlezie do toho druhá, ktorá nemá o tom ani šajnu a rozhodí tvoju slabú psychiku. Mám pocit, že besné sú tu viaceré prispievateľky, a to ich ani tvoje mača neuhryzlo. Neboj, dáš sa do poriadku!