Hypotéka, ceny nehnuteľností

Príspevok v téme: Hypotéka, ceny nehnuteľností
byvanie

Ahojte, budem mať čo nevidieť 30 rokov a ešte nemám vlastné bývanie. Trochu sa aj za to hanbím, bohužiaľ z môjho príjmu je nemožné odložiť si nejaké peniaze. Takže hypotéku nedostanem a navyše nemám ani tých svojich 20 % ktoré potrebujem. Ako ste si Vy nasporili tých 20 %? Je to vôbec možné pri tých platoch? Nechcem niekomu platiť prenájom, navyše dnes už prenajímatelia nevedia, čo by pýtali, sú neskutočné nenažaní. Rozmýšľam aj nad možnosťou, že odídem na pár rokov do zahraničia a nasporím si tam, ale je to vôbec ešte dnes možné? Dá sa tam odložiť a o pár rokov si kúpiť nehnuteľnosť za hotové? Alebo je to už nereálne? Navyše dnes je akýkoľvek úver "slučka na krku", nikdy neviem kedy ma z práce môžu vyhodiť a zovšadiaľ počúvam, že príde kríza, príde mi nerozumné sa zadlžovať v čase kedy má niečo také prísť. Nikdy som žiadny úver nemala, ani len pôžičku som nikdy nemala, nemám žiadne dlhy, všetko poctivo platím. Ako ste sa zariadili s bývaním Vy?

v skratke

tu sa pise, ze je to lahke /dennik N/

Čo vieme o osobných bankrotoch po dvoch rokoch od zmeny zákona:

V osobných bankrotoch sa doteraz svojich podlžností zbavilo zhruba 31,5 tisíca ľudí.
Masívne pribúdajú najmä posledné dva roky, odkedy platia pravidlá, ktoré ich veľmi zjednodušili.
Medzi bankrotujúcimi sú podľa bankárov, inkasných firiem a konkurzných správcov aj takí, ktorí zneužívajú voľné pravidlá. Dlhov sa nezbavujú preto, že sú v núdzovej situácii, ale preto, že môžu. Niektoré odhady hovoria, že to je až tretina prípadov osobných bankrotov.

lekvar

Cesta ako sa dostať z dlhov je zložitá ale jediná možná: podať žaloby na neplatnosť zmluvy, žiadať vrátenie neoprávneného obohatenia, na súde žiadať splátkový kalendár, namietať trovy exekúcie vrátane viacnásobných exekúcií.. podľa aktuálnej situácie

exekucia

Byvanie, vsetko, co som ti napisala, je pravda, ziadne strasenie! Neznalost zakona nikoho neospravednuje. Ak chces este poradit, nechaj na seba mail. Ked si najdem cas, napisem ti.

vcielkaMaja

Presne tak, len ju strašíte akoby ona bola tá, ktorá ma dlhy. Spamatajte sa a nerobte ešte viac zle než je. Ona dlhy nemá, aspoň tak píše.

exekucia

Je to jeho "ho..no", nechaj ho tak, nech sa v nom vyvala, nech si to uzije v plnej parade, nech si to riesi sam. Sam sa dostal do tejto situacie, sam musi z nej von. Ako som ti napisala, exekucia je jeho najmensi problem, vacsi je, ze moze skoncit v base.
Zacni konecne mysliet na seba, aby si sa tam neocitla aj ty.

byvanie

exekucia a čo s ním keď si nedá poradiť? Stále len omieľa že on nebude makať celý mesiac a zostane mu ho..no. Ale on si za to može sám.

exekucia

Byvanie, ved citaj, co som ti napisala! Ak exekutor toto zisti, spravi, ako som ti napisala. Policia ta zacne stihat, prokurator poda aj na teba obzalobu, bude sud, budes mat zapis v Registri trestov, budes si musiet zaplatit obhajcu (advokata)...
Ty necakaj a sprav prislusne opatrenie, aby ta so sebou nestiahol az na same samucicke dno.
On nech caka, to sa nikdy nestane, ze mu odpustia penale, uroky z omeskania a ...

byvanie

exekutor isteže nie. Ale čo mám robiť? On to platit nebude, stále čaká kým mu odpustia všetky tie penále a úroky z omeškania aby si zaplatil len tu dlžnú sumu.