Hypotéka, ceny nehnuteľností

Príspevok v téme: Hypotéka, ceny nehnuteľností
byvanie

Ahojte, budem mať čo nevidieť 30 rokov a ešte nemám vlastné bývanie. Trochu sa aj za to hanbím, bohužiaľ z môjho príjmu je nemožné odložiť si nejaké peniaze. Takže hypotéku nedostanem a navyše nemám ani tých svojich 20 % ktoré potrebujem. Ako ste si Vy nasporili tých 20 %? Je to vôbec možné pri tých platoch? Nechcem niekomu platiť prenájom, navyše dnes už prenajímatelia nevedia, čo by pýtali, sú neskutočné nenažaní. Rozmýšľam aj nad možnosťou, že odídem na pár rokov do zahraničia a nasporím si tam, ale je to vôbec ešte dnes možné? Dá sa tam odložiť a o pár rokov si kúpiť nehnuteľnosť za hotové? Alebo je to už nereálne? Navyše dnes je akýkoľvek úver "slučka na krku", nikdy neviem kedy ma z práce môžu vyhodiť a zovšadiaľ počúvam, že príde kríza, príde mi nerozumné sa zadlžovať v čase kedy má niečo také prísť. Nikdy som žiadny úver nemala, ani len pôžičku som nikdy nemala, nemám žiadne dlhy, všetko poctivo platím. Ako ste sa zariadili s bývaním Vy?

Linda112

exekucia nepíš tu hlúposti, na právne rady zadarmo má nárok každý, v mieste bydliska sú inštitúcie, ktoré takéto rady poskytujú. Jej exekútor nemôže nič, keď sa tomu nerozumieš, nepíš radšej nič. Ona nemá exekúcie, ak je ona majiteľka účtu, jej nemôžu nič, ak exekútor zistí, že výplata chodí na účet inej osoby, musí prikázať zamestnávateľovi aby strhával pomernú časť. Nie sú manželia čo je dobre.

exekucia

Ak si nechas jeho vyplatu posielat na tvoj ucet, potom do toho zatiahne aj teba. na pravnu radu zadarmo nema narok a na osobny bankrot, co nevieme, ci splna podmienky, potrebuje tiez PRACHY!
Cele zle, vycuvaj toho, kym ta nestiahne so sebou na dno!

byvanie

Exxekutor: Chce ísť tou cestou osobného bankrotu, ale čaká vraj na lepšie podmienky. Neviem dokedy chce čakať. Vždy keď nahodí túto tému tam hovorí, že to nie je také jednoduché ako sa zdá.

Linda112

Po prečítaní príspevkov som došla k rozhodnutiu, že takého muža by som veru nechcela. Dlhy má dnes kde-kto, ale treba sa k tomu postaviť ako chlap a nie strkať hlavu do piesku a myslieť si,že sa to nejak spraví. No nespraví, naopak bude to ešte horšie. Ako dlho už žije s dlhmi? To mu nevadí, že nemôže mať ani svoj účet? A ako vôbec pracuje? Píšeš, že pracuje, ale asi nie legálne, či?

Exxekutor

Neviem ako je na tom tvoj priatel, ale ak tak zle, ze si musi posielat vyplatu na tvoj ucet, radim mu, nech si zisti, ci by sa mu neoplatilo vyhlasit osobny bankrot. Zbavi sa dlhov, sud ich vyhlasi za nevymozitelne a veritelia ani exekutori uz nemozu nikdy v buducnosti siahnut na jeho majetok v suvislosti s nimi. Konzultacie poskytuje stat zadarmo. Tam sa dozvie aj vsetky podmienky.

exekucia

Toto hovori za vsetko:

" Mne hovoril, že tie dlhy sú veľké a než by sa vôbec dostal k splácaniu samotnému dlhu trvalo by to veľmi dlho, vraj dovtedy by si balil kapsy exekútor na tých poplatkoch z omeškania. Myslím, že má dlhy okolo 20 000 euro. On ani sám nevie koľko presne dlhuje."

Si ty ale naivna, ak tomuto veris, to chces pri takom chlapovi prist aj o nohavicky? Ten chlap je nepouzitelny pre zivot, aj keby nemal exekucie!
Nevie ani presnu vysku svojej exekucie, nesplaca ju a kazdym dnom sa suma u exekutora navysuje o uroky a ine polozky, tak aby si nebola prekvapena, ze to moze byt aj okolo 30 000 eur.

Kurier4

Nie, nie je to praca iba pre muzov, vsak co je tazke na tom, rano nalozit baliky, ktore maju tak do 3 kg, len velmi ojedinele maju viac, rozviest ich na adresy a popoludni naspat doviezt tie, ktore sa nepodarilo dorucit, to byva tak 5 zo 100 az 120, ktore denne dorucuje jeden kurier. Tie nedorucene sa zas zoberu dalsi den. My sme 15 chlapov a 5 zien. Je to vyborne platene a cez vianoce su velmi vysoke odmeny, nad 500 eur.

byvanie

v skratke: Áno dlhuje aj štátnym inštitúciam, mobilnému operátorovi a hovoril, že si bral niečo na splátky a nesplácal. Teraz navyše aj zdravotnej poisťovni.

byvanie

swistica: A kvôli tomuto mám problém aj s rodičmi, tí ho kvôli tomuto považujú za nezodpovedného a nechcú ho do rodiny, čo chápem. Ja som sa ho už veľa krát pýtala, že skočíme po právne rady, že sú aj zadarmo, ale on stále melie svoje. Navyše si ani neplatí zdravotné poistenie, už mu volali z poistovne, že keď to nezačne platiť dajú ho na exekúciu. Keď som sa ho zhrozene spýtala, prečo to neplatí povedal, že veď aj tak to spadne do exekučky, že jedna navyše ho nezabije. Ja tu nechcem o ňom písať škaredo, ale píšem len to, čo je pravda. Nerozumiem, prečo to nerieši, on mi hovorí, že tomu nerozumiem.

RiesenieHlada

Žili sme z dvoch minimáliek a postavili sme dom. Stavali sme vlastnými rukami, zháňali čo najlacnejší materiál, šetrili v domácnosti, potom splácali úver. Ak niekto platí robotníkov lalebo firmu, nezjednáva cenu v obchode, chodí po dovolenkách, kupuje si často oblečenie, nový počítač a neviem čo ešte, tak sa mu peniaze rýchlo rozkotúľajú. Kto chce hľadá riešenie, kto nechce hľadá výhovorky.