Ahojte, budem mať čo nevidieť 30 rokov a ešte nemám vlastné bývanie. Trochu sa aj za to hanbím, bohužiaľ z môjho príjmu je nemožné odložiť si nejaké peniaze. Takže hypotéku nedostanem a navyše nemám ani tých svojich 20 % ktoré potrebujem. Ako ste si Vy nasporili tých 20 %? Je to vôbec možné pri tých platoch? Nechcem niekomu platiť prenájom, navyše dnes už prenajímatelia nevedia, čo by pýtali, sú neskutočné nenažaní. Rozmýšľam aj nad možnosťou, že odídem na pár rokov do zahraničia a nasporím si tam, ale je to vôbec ešte dnes možné? Dá sa tam odložiť a o pár rokov si kúpiť nehnuteľnosť za hotové? Alebo je to už nereálne? Navyše dnes je akýkoľvek úver "slučka na krku", nikdy neviem kedy ma z práce môžu vyhodiť a zovšadiaľ počúvam, že príde kríza, príde mi nerozumné sa zadlžovať v čase kedy má niečo také prísť. Nikdy som žiadny úver nemala, ani len pôžičku som nikdy nemala, nemám žiadne dlhy, všetko poctivo platím. Ako ste sa zariadili s bývaním Vy?
Hypotéka, ceny nehnuteľností
logicky, ty nie si on, je to tvoj ucet, nikto ti nanho nesiahne
Byvanie, exekutor ti moze cely ucet zablokovat. Co je horsie, moze na vas podat trestne oznamenie za marenie exekucneho konania, to chces???
Nie, Tebe účet zablokovať nemôžu pokiaľ si Ty majiteľka účtu.
Ja mam vlastne byvanie uz od 25 rokov kupila som si 2 izbovy byt.Pracovala som v zahranici a makala ako fredka az som bola niekedy velmi prepracovana ale stalo to zato.Odkladala som si kazde euro.Potom sa mi zacalo darit financne ked som mala 27 rokov a kupila si dalsi byt tiez dvoj izbovy.Nikdy by som si od banky nepozicala peniaze a nezobrala ziadny uver.Dlhy si poctivo platim nacas vsetky ucty a inkasa.Teraz si zase setrim peniaze na garsonku lebo byty velmi zdrazeli.Velmi sa oplati investovat do nehnutelnosti.
tisice ludi isli do toho, tak kde ma problem?
financer.com
Ako vyzerá osobný bankrot v roku 2019?
Zadĺžené Slovensko: osobných bankrotov stále pribúda | Ekonomika
Môžu mi zablokovať účet keď mi naň chodí jeho výplata?
Byvanie, vidim, ze si sa nechytila a tak ti dam poslednu radu. Najskor si vyries svoj vztah. Do toho spadaju partnerove exekucie a ten ta evidentne zavadza. To, co ti nakecal a keca, si zial nemas kde overit. Ak cim skor nezoberies rozum do hrsti a neurobis si s nim poriadok alebo mu nedas kopacky, dopadnes velmi zle. Jedinou utechou pre teba je, ze nebudes prva ani posledna.
Az budes mat vztah vyrieseny, zacni setrit a potom sa zacni pozerat po nehnutelnostiach.
Ale zas ak platis sama prenajom, tak sa necudujem, ze dokopy nic neusetris. Mna do toho nic, ale v prvom rade by sa mal rozhybat tvoj partner, nie ty. On by sa mal k svojim problemom postavit ako chlap. Pokial bude mat dlzoby na krku, nech na hypoteku zabudne... v banke si ho prelustruju.
byvanie, je to v prvom rade o prioritach. Boli casy, ked som zarabala menej ako ty a dokazala som si rocne usetrit 2000 eur na hypoteku (a chodila som aj na dovolenky) a platila som pritom polku prenajmu (s frajerom napoly). Kadeco sa da... Ja vidim problem najma v tom tvojom zadlzenom partnerovi, pretoze ak by ste boli dvaja pracujuci, spolu by ste byvali (platili najom napoly) a nemali ziadne dlzoby, vyzeralo by to uplne inak. Dost ma prekvapil postoj tvojho partnera voci jeho dlzobam... takymto zmyslanim nejde dobrym smerom. A co sa tyka tych nehnutelnosti - neviem, kde momentalne zijes, ale treba sa dobre zamysliet nad tym, kde sa chces usadit. Napr. my s frajerom sme sli studovat z hladovej doliny do krajskeho mesta, tam sme si platili aj prenajom, no momentalne kratku dobu zijeme v prenajme v mensom meste, kde sme si nasli pracu a planujeme si tu coskoro kupit aj minimalne 3i byt, pretoze toto mesto ma pre nas viac vyhod ako krajske mesto... aj ceny su tu omnoho prijatelnejsie (za jednoizbak v krajskom meste by sme dali priblizne tolko, co tu za trojizbak). lebo zas silou mocou chciet zostat v drahom meste a vziat si hypoteku takmer do konca zivota, to nie je veru pekna predstava. Treba si to dobre premysliet.
Linduska, vidim, ze ty sa "vyznas" na rozdiel odo mňa. ; ) Nebud arogantna, nevies s kym komunikujes!
Na bezplatnu pravnu pomoc v Centre pravnej pomoci ma narok len ten, kto sa nachadza v matrialnej nudzi!!! Dokazes aspon toto pochopit?