Dobrý deň, som invalidným dôchodcom a nedokážem bojovať s negatívnymi príznakmi schizofrénie. Vec sa má momentálne takto, že som chorobne lenivý a nič nedokážem v takomto stave robiť. Ako sa dá bojovať s negatívnymi príznakmi? Lieky na toto nezaberajú. Nejaké tie koníčky mám, ale vďaka tým rôznym príznakom sa mi robia ťažšie. Mám aj anhedóniu, nič ma neteší ako aj slabšiu koncentráciu, poruchy vôle a pozornosti. Je to skutočne zo dňa na deň horšie a horšie. Hospitalizáciu som odmietol, pretože nemám hlasy a bludy. Bez toho do nemocnice nepôjdem, zle predošlé skúsenosti a navyše nechcem byť niekde zavretý 6 týždňov.
Schizofrenia a negatívne príznaky
janci.kluka@gmail.com
Drawertee dáš mi mail aj ja Ti napíšem. Tu lenivosť a pomalosť mam aj ja a do nemocnice to nemá pre mňa zmysel chodiť. Potrebujem vedieť ako sa dá získať sústredenosť a jasnejšie vnimanie.
miki33 zanechas mi na teba kontakt ? Rad by som sa stebou porozpraval o schizofrenii. Dakujem
Je to v závislosti od typu poruchy. Ja mám ťažkú poruchu s perzekučnými bludmi a tam sa uplatnenie hľadá ťažšie. Pretože nedokážem zvládať ani čo najmenší stres. Skúšal som prácu aj v chránenej dielni, ale nezvládal som to psychicky vôbec. K tomu pod vplyvom silných liekov som bol aj dosť spomalený. Psychomotorické tempo bolo žalostné. Za 3 roky sa to vôbec nezlepšilo.