Dobrý deň, som invalidným dôchodcom a nedokážem bojovať s negatívnymi príznakmi schizofrénie. Vec sa má momentálne takto, že som chorobne lenivý a nič nedokážem v takomto stave robiť. Ako sa dá bojovať s negatívnymi príznakmi? Lieky na toto nezaberajú. Nejaké tie koníčky mám, ale vďaka tým rôznym príznakom sa mi robia ťažšie. Mám aj anhedóniu, nič ma neteší ako aj slabšiu koncentráciu, poruchy vôle a pozornosti. Je to skutočne zo dňa na deň horšie a horšie. Hospitalizáciu som odmietol, pretože nemám hlasy a bludy. Bez toho do nemocnice nepôjdem, zle predošlé skúsenosti a navyše nechcem byť niekde zavretý 6 týždňov.
Schizofrenia a negatívne príznaky
miki ďakujem vyskúšam ale mne sa tak nechce všetko odznova učiť.
sposobuje aj psychozy alebo alzaimera, ale takych nezavieraju na psychiatriu ... odhaduje sa že 1 miliarda ľudí vo svete = 15 % populácie, má v sebe boreliu
beevcela : Napíš čo vieš, tiež ma to zaujíma.
Borélia vytvára agresívnych "bláznov". Baktéria enzýmami poškodzuje nervové vlákna. Borelia sa v nich skrýva, preto ju nezaznamenajú žiadne bežné testy.
o herpese viem, ale ci aj ine, napr. spominanu schizofreniu a ine. mnohe su virusoveho povodu.
Škoda že sa to neučí na medicíne. :-P Je dobré pomenovať všetky škodlivé organizmy jedným slovom, aby bolo jasné že sa proti nim treba brániť.
Spominane pojmy sa ucia na zs a podrobnejsie na ss. Je potrebne ich pouzivat v spravnom vyzname. Ak si nepamätas stredoskolske ucivo, pomoze i wikipedia. Odkazy asi davat nemusim - virus, bakteria, paraziticky organizmus
Ako parazity som mal na mysli všetky organizmy, čo úmyselne škodia. Názov biologické zbrane by bol lepší?
herpes sposobuju virusy, nie parazity ci bakterie
beevcela: Áno, napríklad herpes. :-P
lekvar, pises o parazitoch a tak, myslis, ze aj bozkavanim si mozem preniest parazity?