Schizofrenia a negatívne príznaky

Príspevok v téme: Schizofrenia a negatívne príznaky
miki33

Dobrý deň, som invalidným dôchodcom a nedokážem bojovať s negatívnymi príznakmi schizofrénie. Vec sa má momentálne takto, že som chorobne lenivý a nič nedokážem v takomto stave robiť. Ako sa dá bojovať s negatívnymi príznakmi? Lieky na toto nezaberajú. Nejaké tie koníčky mám, ale vďaka tým rôznym príznakom sa mi robia ťažšie. Mám aj anhedóniu, nič ma neteší ako aj slabšiu koncentráciu, poruchy vôle a pozornosti. Je to skutočne zo dňa na deň horšie a horšie. Hospitalizáciu som odmietol, pretože nemám hlasy a bludy. Bez toho do nemocnice nepôjdem, zle predošlé skúsenosti a navyše nechcem byť niekde zavretý 6 týždňov.

prezivkysuobsa

Dobrý večer, potrebovala by som pomoc lebo už neviem čo mám robiť. Mám staršieho brata, ktorý má príznaky schizofrénie- háda sa sám so sebou, myslí si, že má v hlave počítač, ktorý niekdo ovláda a spôsobuje mu bolesti napr v zube, alebo ho núti ostať v izbe a pozerať televíziu. Vykrikuje nezmysli a to veľa krát aj v neskorých nočných hodinách. Dva krát už napadól moju matku a ku psychiatrovi odmieta ísť lebo si myslí, že je v poriadku a keď sa mu snažíme vysvetliť, že by ho mal navštíviť alebo či nemôže byt aspoň tichšie tak začne byť agresívnejší ešte viac. Na polícii už má záznam kvôli napadnutiu a to je všetko čo urobili. Nie len že sa bojíme o svoju bezpečnosť, keďže sa denne vyhráža, že tým ľuďom ublíži (čo si myslí, že ho “ovládajú”) ale už sa vyhrážal aj nám. Na jednej tiesňovej linke mi len povedali, že ho mám dostať ku psychiatrovi lenže to je nemožné. Začala som aj natáčať niektoré jeho stavy pre prípad, že to bude potrebné. Ak by sa tu našiel niekto, kto by mi vedel pomôcť ako mám postupovať, budem veľmi vďačná. Ďakujem

lekvar

beevcela: Možno máš pravdu, pomáhaním ľuďom veľa nezarobíš. Tí čo pomáhajú to robia s veľkým úsilím a ledva prežijú. Na Slovensku som videl len darovacie účty na ich stránkach, elektronické knihy. V USA sú alternatívny doktori a majú určitú vážnosť medzi ľuďmi. Ale to je iná krajina s inými peniazmi ako na Slovensku.

beevcela

pozriem badatela.
lekvar, s tym zarabanim dobry napad, len mne by to urcite neslo, nie som taky typ, co vie nieco predat.

lekarwww

Nájdi si na stránke Bádatel tému ktorú ovládaš na 100 % a tak zistíš či píšu pravdu. Pripúšťam že tam nie sú ideálne informácie, ale sú pokope, a človek získa prehľad. Podrobnosti potom nájde inde.

lekvar

beevcela : Pre začiatok, na stránke badatel bodka net sú vyhľadané a preložené informácie. Na ďalších slovenských weboch sú rozkúskované ďalšie informácie. Anglické stránky majú koncetrovanejšie informácie, dokonca aj na wikipedii.

Môžeš sa naučiť liečiť ľudí, a možno na tom aj zarábať.

beevcela

lekvar, mozno pridu, alebo nieco najdeme.
ty vies o tom lepsie pisat, tak niekedy zaloz temu ty. :) skusim pozerat nove vyskumy na zahranicnych strankach.

Zuzka8

Tomáš, schizofrénia je niekedy spojená aj s príznakmi depresie. Avšak nie každý, kto má schizofréniu,má aj príznaky stavov depresie. Odborne sa tomu hovorí komorbidita. Keď sa dve psychiatrické dg. pridružujú. Keď to takto vidíš, je teda jedno z čoho čo má.

lekvar

Ahoj beevcela: Tému založiť môžeš, ale informácie treba hľadať na internete, aj na anglických stránkach. Pochybujem že tu nejaký lekár poradí. To je ako chcieť od právnika aby poradil zadarmo.