Pokutovanie pacienta??

Defcon

Aj v zkone o prokurature par. 17 to mas. V ustave by si isto nasiel odsek o odvolani sa na dalsie zakony. Ustava SR taketo veci neriesi, na to je zbierka zakonov a poriadkov.

Defcon

Nemyl si podnet na trestne stihanie, ktore mozes podat ktoremukolvek OČTK a on ju prepsle dalej s pojmom zaloba, tu samozrejme podava prokurator

Defcon

Zakon, drz sa jedneho nicku, napr nazor.potom to bude prehladnejsie. Ak by poriadok bol zakon, tak bude tak oznaceny, vsak ? To, ze trestnu zalobu podava len prokurator.... niekto sa hada , alebo tvrdi ine ???

zakon

Defon, mal by si sa pustat len do veci, ktorym nerozumies. Trestny poriadok je ZAKON! A tu svoju "exaktnost" si mozes strcit do...

Trestne oznamenie sa podava bud na policii alebo prokurature. V trestnych veciach je kompetentny jedine prokurator, kt. podava obzalobu na sud. Nik iny. A ty si "mozes podat" tak akurat sportku.

Defcon

O nazore nazora, ktory tu basni o tom ako ide usvedcovat niekoho v trestnej veci. Mimochodom zakon a poriadok su dve rozlicne veci. Hlavny rozdiel je v nazve -))) zakon je oznaceny slovom zakon. Mame aj trestny zakon aj trestny poriadok. Zakon hovori o konkretnych veciach a sadzbach a poriadok zas urcuje sposob vykonania prava. Ale zasadne trestny poriadok nie je zakon.

Defcon

Teda, aby som bol exaktny, trestnu vec dokazes podat na sud, a tento sud ju zo zakona preposle bud prokurature, akebo inemu OČTK na predpripravne konanie, teda na zaciatok. Takze sa dostane vzdy tam kam patri, na zaciatok. Ale sud sa tvojim podnetom nebude zaoberat, len do tej miery sa bude zaoberat aby zistil, ktory organ je vecny k posudeniu tvojho podnetu.