Prosím Vás o radu, ako sa správať ku kolegyniam, už nevládzem. Nastúpila som do práce pred mesiacom, na začiatku to bolo fajn, pridelili mi kolegu aby ma zaškolil, ukázal "čo a ako". Už hneď v prvý deň som náhodou počula ako na mňa vyzvedajú kolegyne, pýtali sa ho na moju osobu. Asi po dvoch týždňoch, keď už som pracovala samostatne, sa na mňa jedna kolegyňa sťažovala u líderky, vraj nepracujem, som pomalá, hrám sa s mobilom (nikdy sa v práci s mobilom nehrám, jedine keď máme prestávku. Líderka si ma začala okamžite viac všímať, bola mi nonstop za zadkom. Samozrejme, že mi nikto nič nepovedal, pracujem dobre, aj rýchlo, myslím, že prácu zvládam. Neskôr som počula ako ma ohovárali. Nerozumiem prečo, ani slovko som s nimi neprehodila, som milá, priateľská, usmievavá.. naozaj neviem, čo im na mne vadí. Teraz pracujem s jednou staršou pani, a tá mi dala robiť tu najťažšiu prácu, asi si myslí, že keď som mladá, nech to robím ja. Ale mne sa to nezdá spravodlivé. Tak som jej povedala, že takto určite nie, že mňa využívať nebude. Tá pani išla za šéfkou. Tá sa zastala pani, vraj som mladá, som tu mesiac a už si idem vyskakovať a že keď sa mi nepáči, možem odísť. Naozaj neviem ako to riešiť, som už zúfalá.
Kolegyne ma ohovárajú
Pre swistica:
1. Informácie i Černobyle nemám z "práve dopozeraného seriálu", ale z internetovej webstránky ktorá existuje už viac ako trinásť rokov, momentálne sa nachádza na doméne cernobyl.euweb.cz.
2. "CA", za mojím internetovým menom v mojom prípade neznamená Čadca, ale "Canada", kde žijem už viacej ako dvadsať rokov.
3. Tým že zahováraš svoje predošlé príspevky ironickými komentármi s pasívno-agresívnym podtónom si kredibilitu ani nezvýšiš ani neudržíš, a to ako tvoju osobnú, tak aj kredibilitu tvojich namyslených príspevkov (ktorých hlavným cieľom je, zdá sa, pohladkať si svoje vlastné ego).
4. Inteligentný človek s rozumným EQ nemá potrebu druhých bezdôvodne zosmiešňovať na internetových diskusiách, len preto že mu niekto argumentačne oponuje. Naopak, bude sa ho snažiť buď presvedčiť pádnymi argumentami, alebo svoj názor môže prehodnotiť.
5. Myslím, že si presne ten typ ženskej, o ktorej je pôvodný príspevok tejto diskusie. V tvojom prípade mi prichádza na um slovenské príslovie: "trafená hus zagágala..."
Kimmi z Cadce - zadavatelka nikde nepise, ze by ju nutili robit nieco, na co nema kvalifikaciu. Dokonca je vraj sikovna a vie samostatne pracovat po dvoch tyzdnoch. Takze Tvoj priklad zalozeny na prave dopozeranom serialy je dost z cesty :-)
Bolo by mi to jedno.
Keď nemajú inej roboty.
My vo fabrikách vieme, že iné sa školi na školeniach a iné sa robí v praxi na hale. Vieš, že máš právo, ale nemáš sa na koho obrátiť, musíš len držať hubu a krok.
swistica, len preto, že pisateľka pracankaa je v tomto zamestnaní nová a je ešte v skúšobnej lehote neznamená, že nemá nárok na základnú úctu a rešpekt voči svojej osobe a že sa jej bude odopierať právo na spravodlivé rozdelenie pracovných povinností. Napríklad, keby zamestnancovi dajme tomu elektrárne prikázali vyliezť na stožiar s napätím a opravovať ho bez potrebných bezpečnostných opatrení zaistených, tak ten zamestnanec má legitímne právo sa voči tomu ohradiť aj - predstav si - hoc aj hneď v prvý pracovný deň na novom pôsobisku. To je niečo, či zdá sa ty nedokážeš pochopiť - zrejme si z rovnakého cesta ako šéf pracovnej jednotky v Černobyle, ktorý svojich neškolených podriadených nútil v pokračovaniu experimente ktorý nakoniec vyústil až v tú smutno-známu katastrofu, napriek tomu, že niektorí z nich sa predtým legitímne ohradzovali.
A jediné, o čom vedia hovoriť, je jedlo, deti, manželia a ohováranie iných kolegýň. A keď chcete s nimi sa porozprávať aj o iných témach, odbijú ťa s tým, že to sú som...iny. S chlapmi sa dá naopak rozprávať na všelijaké témy.
ach jaj hovoris mi z duse. Odkedy sa u nas vymenil kolektiv za zensky je to tam peklo nic nieje spravene nacas jedna kolegyna obeha celu firmu a keca celu pracovnu dobu o muzovi, svokre a deckach a ohovara . A mna dali s tou kravou spolupracovat nic neni hotove nacas a poraza ma od jedu denne. Proste zeny by ozaj mali byt doma s detmi a nie ako ich doba tlaci robit kariery lebo to nezvladaju. A to som tiez zena ale mam tento nazor. Proste su urcite funkcie ktore fakt zvlada len chlap. S pokorou priznavam ze muzi ovela viac pracuju ako zeny. Bohuzial . tam kde je vela zien sa len zbytocne vela tara a ohovara!
To áno, u nás sa závidí, keď niekto zarobí o 1 euro viac. Preto, keď sa ma niekto v práci opýta, koľko zarábam, prezeniem to a poviem napr. 10 000 eur.
Ludia uz sa konecne spamätajme a nebudme v tych robotach tak proti sebe. Statu to samozrejme vyhovuje ze ludia si medzi sebou budu aj euro zavidiet a tym ze niesme sudrzni si najviac skodime!! Lebo si nevieme nic spolocne vybojovat
Bud sa s nimi otvorene porozpravaj alebo chod za liderkou a povedz jej o tom