Prosím Vás o radu, ako sa správať ku kolegyniam, už nevládzem. Nastúpila som do práce pred mesiacom, na začiatku to bolo fajn, pridelili mi kolegu aby ma zaškolil, ukázal "čo a ako". Už hneď v prvý deň som náhodou počula ako na mňa vyzvedajú kolegyne, pýtali sa ho na moju osobu. Asi po dvoch týždňoch, keď už som pracovala samostatne, sa na mňa jedna kolegyňa sťažovala u líderky, vraj nepracujem, som pomalá, hrám sa s mobilom (nikdy sa v práci s mobilom nehrám, jedine keď máme prestávku. Líderka si ma začala okamžite viac všímať, bola mi nonstop za zadkom. Samozrejme, že mi nikto nič nepovedal, pracujem dobre, aj rýchlo, myslím, že prácu zvládam. Neskôr som počula ako ma ohovárali. Nerozumiem prečo, ani slovko som s nimi neprehodila, som milá, priateľská, usmievavá.. naozaj neviem, čo im na mne vadí. Teraz pracujem s jednou staršou pani, a tá mi dala robiť tu najťažšiu prácu, asi si myslí, že keď som mladá, nech to robím ja. Ale mne sa to nezdá spravodlivé. Tak som jej povedala, že takto určite nie, že mňa využívať nebude. Tá pani išla za šéfkou. Tá sa zastala pani, vraj som mladá, som tu mesiac a už si idem vyskakovať a že keď sa mi nepáči, možem odísť. Naozaj neviem ako to riešiť, som už zúfalá.
Kolegyne ma ohovárajú
Dobreuz to máš pravdu. Najradšej by som nepracovala s ľuďmi ale žiaľbohu musím. Mám pocit že ženský kolektív je jedna veľká katastrofa, ja nemám náladu na takéto trápne, primitívne správanie dospelých žien, už nie sme na strednej škole.
To, ze sa prve dni na Teba vyzvedali je asi normalne. To by si podla mna robila aj ty. Tiez si podla mna nemala odmietat pridelenu pracu. Minimalne skusobna doba je taka, ze vtedy sa ma clovek porozhliadat a usta si pripadne otvorit az potom. To ostatne co pises,uz ok nie je. Ak je teamlederka naozaj dobra managerka, tak by si pocas skusobnej doby mala s tebou sadnut a porozpravat sa.
Ale zase pises, ze po dvoch tyzdnoch uz pracujes samostatne, takze to nebude nejaka extra tazka praca. Mozno si casom zvyknes. Maj prehlad o volnych poziciach, ale zatial to podla mna este vyskusaj, nech to vyzera v zivotopise normalne. Niekde tam este pises, ze robite s kolegynou za rovnaky plat. Pravdepodobne nerobite. Ak si si na pohovore pytala viac, mozno mas väcsi plat ako ona. Bezna prax.
Autorka. To je bežné, že ženy ohováraju. Ja tiež robím medzi takmer samými ženami. A niekedy si z nich robím srandu. Vidím, ako sa tajne medzi sebou bavia. Prídem medzi nich a opýtam sa s veľkým úsmevom: "Ohovárate ma? Alebo Očakávam, že sa bavíte o mne, inak sa urazím!" Keby ste videli, ako sa tvaria, nevedia čo skôr povedať. Ale ja sa na nich bavím. :D
Nuž, keď ti dávajú ťažkú robotu, ber to ako ťažko na cvičísku, ľahko na bojisku. :) Budeš pracovať aj sama alebo vás je vždy viac? Lebo keď sama, nebudeš sa mať na koho spoliehať, že si rozložíte prácu. Keď viacerí, dá sa práca podeliť. Ale nesmieš mať kolegov, čo len využívajú iných.
Minule som zaúčala jedného mladého chlapca. Ako šikovný, s tým nebol problém. Ale stále na mňa zazerala jedna mladá žena. Nevyzeralo to, žeby boli frajeri. Teda nie som si istá? Ale ona po mne hádzala strašne nenávistne pohľady. Mám dojem, že po ňom išla, on sa s ňou bavil normálne, keď sa pri ňom zastavila, občas na ňu pozeral, keď odchádzala.
Ja ako chlap som pracoval v odvetvi kde su najma zeny,vystriedal som x zamestnani koli tomu:ohovaranie,klebety,robenie napriek,nevysvetlenie,tajnosti ,vybijanie flustracie atd
V chlapskom kolektive take veci takmer vobec neexistuju(aj ked aj chlapi vedia byt svine ,ale pracuje sa mi v chlapskom kolektive ovela lepsie).praca je praca neviem preco zenske musia do toho tlacit aj pocity,zivot,volny cas,alebo je vacsina na tom tak zle?? (Mal som moznost stretnut aj zo par dobrych kolegyn,tie vacsinou boli take,ze by som si ich aj za zenu zobral) :))) zial je ich malo.
Na toto nie je riesenie,hladat dalej (ja som to uz po case vzdal,alebo zmenit zameranie/profesiu kde je to viac vyvazene medzi m a z.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
sovicka 22 Súhlasím, ja len tomu fakt nerozumiem. Ja už hľadám chybu v sebe, ale nenechádzam ju. Nie som nepríjemná, ani zlá, vždy som ochotná pomôcť.. keď ale cítim, že ma chce niekto zneužívať, ako tá dotyčná pani, viem sa ohradiť. Aby som ja dvíhala ťažké bremená celú smenu a ona len zapisovala do papiera?? To v žiadnom prípade, sme rovnako platené, za rovnakú prácu, tak nech sa aj ona podieľa na tej tažšej práci. A šéfka si ju ešte zastane. Choré toto.
Pritom čo sa týka práce, nemôžu na mňa povedať krivé slovo, som pracovitá, rýchla, samostatná. Neviem, čo majú stále za problém, neustále ma musia riešiť, dokonca už začali riešiť moje oblečenie, je leto, teda je normálne že ako žena nosím šaty, nenosím nič vyzývavé ale tie ich pohľady hovoria za všetko. Dali mi už prezývku "žirafa", som totiž vysoká meriam 176 cm. Rozmýšľam, že dám výpoveď, ale môže sa mi stať, že sa to zopakuje aj inde.
daj vypoved, nech si hladaju druhu, nech sa tam zahrdusia
toto je najhorsie ze u nas su strasne sproste zeny ktore nevedia drzat spolu . Som sice zena ale hambim sa ake meno maju vo svete slovenky... ako intriganske neprijemne zenske... ozaj malo bab tu ma vyrovnanu osobnost a nema potrebu riesti zivot iných ludi .Malo by sa to uz konecne zmenit.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.