Prosím Vás o radu, ako sa správať ku kolegyniam, už nevládzem. Nastúpila som do práce pred mesiacom, na začiatku to bolo fajn, pridelili mi kolegu aby ma zaškolil, ukázal "čo a ako". Už hneď v prvý deň som náhodou počula ako na mňa vyzvedajú kolegyne, pýtali sa ho na moju osobu. Asi po dvoch týždňoch, keď už som pracovala samostatne, sa na mňa jedna kolegyňa sťažovala u líderky, vraj nepracujem, som pomalá, hrám sa s mobilom (nikdy sa v práci s mobilom nehrám, jedine keď máme prestávku. Líderka si ma začala okamžite viac všímať, bola mi nonstop za zadkom. Samozrejme, že mi nikto nič nepovedal, pracujem dobre, aj rýchlo, myslím, že prácu zvládam. Neskôr som počula ako ma ohovárali. Nerozumiem prečo, ani slovko som s nimi neprehodila, som milá, priateľská, usmievavá.. naozaj neviem, čo im na mne vadí. Teraz pracujem s jednou staršou pani, a tá mi dala robiť tu najťažšiu prácu, asi si myslí, že keď som mladá, nech to robím ja. Ale mne sa to nezdá spravodlivé. Tak som jej povedala, že takto určite nie, že mňa využívať nebude. Tá pani išla za šéfkou. Tá sa zastala pani, vraj som mladá, som tu mesiac a už si idem vyskakovať a že keď sa mi nepáči, možem odísť. Naozaj neviem ako to riešiť, som už zúfalá.
Kolegyne ma ohovárajú
dvíhanie balíkov pri dodávke tovaru do malej firmy, jeho vybalenie a odváženie obalu ako ekologicky likvitovateľného odpadu spadá do kompetencie administratívneho pracovníka. Taká funkcia sa dokonca môže nazývať aj manažér marketingu. :-)
To kde robíš, že tam dvíhaš bremená a zapisuješ? Dvíhaš balíky na pošte alebo niekde v sklade?
No ak by pocas trojmesacnej skusobnej doby porozovala, vsimala si vztahy a nevyskakovala do kolegyne, nemusela teraz so znechutenim chodit do prace. Ale samozrejme, ja neviem ako to chodi v novej praci, ako si povedal :-)
swistica preco by tu staru fuchtlu lenivu drzu mala posluchat, je svojpravna od prveho dna, ked tam nastupila. ty pises ako spadnuta z jahody, akoby si nevedela nic o vztahoch v robote.
Tiez je mozne, ze este nepoznas organizacnu strukturu, pretoze sefka potom jasne dala najavo, ze si tu starsiu pani mala respektovat. Treba vela pozorovat, vsimat si ako veci funguju. Toto je tvoja prva praca, ci uz si niekde pracovala? Pretoze nikto nechce cloveka, co uz v skusobnej dobe chce zmenit zauzivane zvyklosti. Ja tam teda nie som a nevidela som to,no podla toho ako pises moze kolegyniam vadit to, ze posobis namyslene a chyba ti pokora. Lebo tak to trochu vyznieva z poslednych prispevkov.
Na Tvojom mieste by som ešte zostala a uvidíš či sa niečo zmení. Ono nie je dobré si hneď na začiatku dupať ale keď cítiš, že ťa druhý zneužívajú, ono toho moc na výber asi nie je. Čo sa týka kolegýň... tie ženské kolektívy sú také. Ja som pracovala v kancelárií na úrade práce a to si mala vidieť tie podrazy, ohováranie, donášanie.. Nemenila by si, ver mi. Práce je dnes veľa, vždy máš možnosť nájsť si inú prácu.
Robím si svoju prácu dobre, robím všetko, čo treba. Ale ak dostanem s kolegyňou prácu ktorú máme urobiť spoločne, nepríde mi normálne aby jedna celú smenu sedela na riti a zapisovala a druhá aby dvíhala celú smenu ťažké bremená. Práca, ak ju robíte spoločne, má byť vyvážená, máli by sme sa striedať. Ak by som si to nechala a bola ticho, mohli by to zneužívať. Preto som sa ozvala.
Oslicek a Ty ma poznáš keď o mne toto píšeš? Predstav si, že tá staršia pani nebola moja nadriadená, čo to splietaš? Obe sme pracovníčky, máme rovnaké zadelenie a mali sme spoločne pracovať. Ale ona mi nechala tú najťažšiu prácu a sama nič nerobila. Ja som pracovitý človek, nie som žiadny lenivec, pracujem aj nadčasy, keď je treba pomôcť pomôžem, keď je treba zostať v práci dlhšie, zostanem. A aby som nečakala že všetko budú robiť muži? Ty musíš byť čo za človeka, že o mne toto píšeš?? Vôbec ma nepoznáš. Tak si odpusť tieto Tvoje primitívne narážky a nepoučuj ma.
pracaanka "akože musíš" ?! niekto ti drží pištol pri hlave a nuti ta pracovať s ludmi? resp. v zenskom kolektíve? ved chod pracovat do muzskej "ppráce" ale to tiez si nemysli ze chlapi budu za teba robit... a nieco treba aj vydrzat, a ked ti stara pani povedala aby si nieco urobila a je ti mozno nadriadena? neviem o aku pracu sa jedna..alebo je tam dlhsie ako ty a vie ako to tam funguje, tak ta chce mozno naucit vsetko...??? nevieme..
alebo mas pracovnu napln? ze mate kazdy zadelenu svoju robotu? ak ano tak urob svoje a dovi dopo..
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.