Prosím Vás o radu, ako sa správať ku kolegyniam, už nevládzem. Nastúpila som do práce pred mesiacom, na začiatku to bolo fajn, pridelili mi kolegu aby ma zaškolil, ukázal "čo a ako". Už hneď v prvý deň som náhodou počula ako na mňa vyzvedajú kolegyne, pýtali sa ho na moju osobu. Asi po dvoch týždňoch, keď už som pracovala samostatne, sa na mňa jedna kolegyňa sťažovala u líderky, vraj nepracujem, som pomalá, hrám sa s mobilom (nikdy sa v práci s mobilom nehrám, jedine keď máme prestávku. Líderka si ma začala okamžite viac všímať, bola mi nonstop za zadkom. Samozrejme, že mi nikto nič nepovedal, pracujem dobre, aj rýchlo, myslím, že prácu zvládam. Neskôr som počula ako ma ohovárali. Nerozumiem prečo, ani slovko som s nimi neprehodila, som milá, priateľská, usmievavá.. naozaj neviem, čo im na mne vadí. Teraz pracujem s jednou staršou pani, a tá mi dala robiť tu najťažšiu prácu, asi si myslí, že keď som mladá, nech to robím ja. Ale mne sa to nezdá spravodlivé. Tak som jej povedala, že takto určite nie, že mňa využívať nebude. Tá pani išla za šéfkou. Tá sa zastala pani, vraj som mladá, som tu mesiac a už si idem vyskakovať a že keď sa mi nepáči, možem odísť. Naozaj neviem ako to riešiť, som už zúfalá.
Kolegyne ma ohovárajú
TOTO MOZE BYT FAKT LEN V ZENSKOM KOLEKTIVE!
Vy ste nejako odbocili od temy nie?
Tie ženské ukazujú svoju vlastnú úbohosť a malosť. Rada pre Teba: usmievaj sa a totálne ich ignoruj, ak by mali nejaké uštipačné poznámky, usmej sa na ne a nič nehovor, nekomunikuj s nimi. Ich to prejde a nájdu si inú obeť keď uvidia, že to s Tebou nič nerobí. S takýmito osobami sa budeš stretávať pokiaľ budeš žiť, hádkami ani urážkami nič neodocieliš a ony budú rady, že ťa dokázali rozhodiť. Nestoja za to. Take care.
To by si musela najskor niecim relevantnym prispiet. Akoze nehnevaj sa, ale spajat ohovanie kolegynami s Cernobilom a najnovsie uz aj s Novakmi mi pride mimo. Je pekne, ze sa venujes vo volnom case katastrofam, ale s touto temou to fakt nema nic spolocne.
Niečo relevantné by si teraz nevedela odpovedať swistica? Podpásové narážky na moju osobu ti nevyšli, tak to ideš akože zahovárať ďalšími slaboduchými ironickými poznámkami, namiesto toho aby si reagovala adresne k faktom tu prezentovaným?
Keď si čítam tie tvoje bláboly ktoré tu prezentuješ, tak sa ani sa nečudujem že na Slovensku v roku 2007 bol výbuch v tej delaboračbej fabrike v Novákoch kde rozoberali starú muníciu. Čo som o tomto prípade počula, tak tiež sa tam zamestnanci sťažovali na bezpečnosť a bolo im vraj povedané, že ak sa im nepáči tak môžu ísť, za dverami čakajú ďalší. Aj niekto iný tu už v diskusii spomínal slovenského manažéra v nejakej fabrike ktorý išiel vrieskať na ľudí na linke za to, že nestihli normy (?). Asi títo zodpovední manažéri boli ľudia s podobnou mentalitou ako ty, že zamestnanec si nemá čo "vyskakovať" (rozumej dožadovať sa svojich práv na spravodlivé zaobchádzanie a základnú bezpečnosť na pracovisku).
Kimmy - pokojne mozes zalozit i temu o Cernobile. Iste sa najde viac nadsencov a pokecate :-)
Ináč mimochodom, môj príklad s Černobylom nikde nespomínal, že by vyštudovaní jadroví fyzici ktorí tam v dobe nehody boli na smene nemali kvalifikáciu na prácu operátora jadrovej elektrárne. Rozdiel bol v tom, že na experiment teda skúšku s dobou zotrvačnosti generátora ktorá vyústila v túto nehodu bol dopredu pripravovaný a školený úplne iný pracovný tím ako ten, ktorý ho nakoniec uskutočnil (dôvody sú vysvetlené na tej stránke ktorú som v predošlom príspevku spomínala). Takže tí pracovníci, ktorí skúšku pri ktorej sa odpojili obidva bezpečnostné systémy (čo je tuším proti pravidlám) vykonávali išli úplne naostro, bez akejkoľvek predošlej špecifickej prípravy. A na tej stránke ktorú som spomínala bolo istého času (možno to tam stále je) aj písané, že jeden z dotyčných zamestnancov, ktorý bol v tom čase mladý 26-ročný muž iba tri či šesť mesiacov po skončení štúdií (teda podľa niektorých kritérií by sa tiež dalo povedať že bol ešte v "skúšobnej lehote") priamo povedal "mali by sme generátor odstaviť; tak nás to učili v škole". Lenže jeho šéf, Anatolyj Diatlov, vedúci tej jednotky, ich donútil v tom pokračovať za nadávok že aký je to neschopný personál...a tak oni pokračovali až kým už nebolo neskoro to zastaviť a zvyšok, ako sa hovorí, je história.
Slovač sa zasa ukázala svojimi "inteligentnými" príspevkami. SWISTICA Teba vidím komentovať snáď každý jeden príspevok, to sa tak nudíš? Predpokladám, že budeš zatrpknutá ženská na dôchodku, ktorá nemá nič zaujímavejšie na práci než písať svoje "múdra". Ale aj pre takých svieti slnko.
Autorka, buď zmeň prácu, alebo si to proste nevšímaj. Využívať sa nenechaj. Kde pracuješ ak smiem vedieť? Ženský či zmiešaný kolektív?
omg