Prosím Vás o radu, ako sa správať ku kolegyniam, už nevládzem. Nastúpila som do práce pred mesiacom, na začiatku to bolo fajn, pridelili mi kolegu aby ma zaškolil, ukázal "čo a ako". Už hneď v prvý deň som náhodou počula ako na mňa vyzvedajú kolegyne, pýtali sa ho na moju osobu. Asi po dvoch týždňoch, keď už som pracovala samostatne, sa na mňa jedna kolegyňa sťažovala u líderky, vraj nepracujem, som pomalá, hrám sa s mobilom (nikdy sa v práci s mobilom nehrám, jedine keď máme prestávku. Líderka si ma začala okamžite viac všímať, bola mi nonstop za zadkom. Samozrejme, že mi nikto nič nepovedal, pracujem dobre, aj rýchlo, myslím, že prácu zvládam. Neskôr som počula ako ma ohovárali. Nerozumiem prečo, ani slovko som s nimi neprehodila, som milá, priateľská, usmievavá.. naozaj neviem, čo im na mne vadí. Teraz pracujem s jednou staršou pani, a tá mi dala robiť tu najťažšiu prácu, asi si myslí, že keď som mladá, nech to robím ja. Ale mne sa to nezdá spravodlivé. Tak som jej povedala, že takto určite nie, že mňa využívať nebude. Tá pani išla za šéfkou. Tá sa zastala pani, vraj som mladá, som tu mesiac a už si idem vyskakovať a že keď sa mi nepáči, možem odísť. Naozaj neviem ako to riešiť, som už zúfalá.
Kolegyne ma ohovárajú
A poviem ti tak...ak zostaneš v tomto zamestnaní, máš viac menej istotu, že dobré to tam ani zďaleka nebude... je na tebe, či sa s tým hodláš zmieriť, alebo sa radšej posnažíš zamakať o niečo iné... kde by si mala aspoň nádej, že by to bolo lepšie...
Máš vyštudovanú obchodnú akadémiu, nie si odkázaná len na drinu vo výrobe... ja by som sa na tvojom mieste snažila dorobiť si nejaké kurzy, s ktorými by boli väčšie šance na uplatnenie sa na trhu práce... a dovi dopo, výroba...
- keď ono mnohokrát je to takto, že buď sedí robota alebo kolektív, málokedy je to aj aj :/ -
ahoj pracanka toto mi presne pripomina moju pracu vo vyrobe bola to katastrofa nesadla som tam od zaciatku jednej agresívnej tucnej intriganke a take hluposti si na mna vymyslala ze koniec. Zakazde ked som s nou pracovala si vymyslala naco sa moze postazovat. Priserna zena . Riskla som tom nasla som si preto inu pracu a mam sa super!! Neostavaj v prostredi kde su take tupe zeny a netrap sa . Viem ako velmi to cloveku robi zle ked musi byt medzi takými zenami. Je to des ake su slovenky zle fakt. Ale najvtipnejsie je ze aj ked do mojej byvalej roboty pride niekto novy vydrzi tam vdaka tejto zenskej len skusobnu dobu kazdy odtial uteka prec :-) obidvujem sefa ze tam nechava cloveka ktory im ,,vyhadzuje,, sikovnych zamestnancov. Ale kto chce kam ...... Drzim palce aby si si nasla lepsiu pracu alebo isla studovat a nechaj tam tie zeny nech sa medzi sebou pozabijaju.
pracanka nepodcenuj sa ze mas iba nato robit operatorku vo vyrobe. Toto je na Slovensku strasna chyba ze ludia maju male sebavedomie a nevedia ze maju na viac. Ja by som na tvojom mieste aspon na externe studium isla je to ivesticia do buducnost. V takejto praci budes stale len trpiet ako tu uz bolo spomenute ludia su tam nanervy robia tam z donutenia... viem o com hovorim.
Kimmy
Bez problemu, dik
Frau: Aha, rozumiem....ja mám občianstvo dvojité, aj slovenské aj kanadské, pretože som to kanadské získala ešte v čase, keď Slovensko povoľovalo dvojité občianstvo....a ja by som sa slovenského nevzdala, takže bohužiaľ v tomto ti neviem poradiť....
Predpokladám, že pracuješ v nejakej fabrike. Každý tam je za trest, pracujú tam ľudia, čo nič iné nevedia, keby si sa lepšie učila nemusela si tam skončiť a riešiť hlúpe kolegyňe.
Kimmy
Hej hej obcianstvo. S temou to nema nic spolocne len ma zaujima ako si to poriesila. Znamy si zmenil svoje ale vzdanie sa Slovenskeho mu robi problemy. Vraj mu chcu dat 3k euro pokutu pri vzdani sa. Nenahlasil to okamzite..2 roky nebol na sk a nevie ci mu s tym budu robit tazkosti na hraniciach pri pouzivani cudzieho pasu.
Frau: máš na mysli občianstvo? Lebo medzi národnosťou a občianstvom je rozdiel, resp. nie sú to isté.... A aký vplyv to má na váhu mojich komentárov, že aké občianstvo mám?