Prosím Vás o radu, ako sa správať ku kolegyniam, už nevládzem. Nastúpila som do práce pred mesiacom, na začiatku to bolo fajn, pridelili mi kolegu aby ma zaškolil, ukázal "čo a ako". Už hneď v prvý deň som náhodou počula ako na mňa vyzvedajú kolegyne, pýtali sa ho na moju osobu. Asi po dvoch týždňoch, keď už som pracovala samostatne, sa na mňa jedna kolegyňa sťažovala u líderky, vraj nepracujem, som pomalá, hrám sa s mobilom (nikdy sa v práci s mobilom nehrám, jedine keď máme prestávku. Líderka si ma začala okamžite viac všímať, bola mi nonstop za zadkom. Samozrejme, že mi nikto nič nepovedal, pracujem dobre, aj rýchlo, myslím, že prácu zvládam. Neskôr som počula ako ma ohovárali. Nerozumiem prečo, ani slovko som s nimi neprehodila, som milá, priateľská, usmievavá.. naozaj neviem, čo im na mne vadí. Teraz pracujem s jednou staršou pani, a tá mi dala robiť tu najťažšiu prácu, asi si myslí, že keď som mladá, nech to robím ja. Ale mne sa to nezdá spravodlivé. Tak som jej povedala, že takto určite nie, že mňa využívať nebude. Tá pani išla za šéfkou. Tá sa zastala pani, vraj som mladá, som tu mesiac a už si idem vyskakovať a že keď sa mi nepáči, možem odísť. Naozaj neviem ako to riešiť, som už zúfalá.
Kolegyne ma ohovárajú
dobreuz sa asi boji Sofie, ked si musi vymyslat tajny nick
SofiaElla Ty si nejak moc aktívna :D To, že niekto napíše, že je milý, priateľský a šéf ho chváli predsa neznamená, že je dokonalý zamestnanec. Ty žiarliš? Inak si neviem vysvetliť tieto Tvoje výkriky do tmy. Radšej sa zamestnaj niečim rozumným a zmysluplným :D
Kimmy - CA - aby som odpovedala aj tebe. Aj je niekto v práve hneď na začiatku svojho pôsobenia v zamestnaní, tak platí, nech na to upozorňuje každého, nech to vie vyargumentovať a nech to vie dokázať. V tom prípade je naozaj jedno, či je zamestnaný deň alebo 10 rokov.
Ak však dotyčná nedokáže argumentovať, len žalovať, potom je celkom prirodzená domnienka, že autorka v niečom zavádza a objektívne sa udalosť neodohrala tak, ako ju ona opísala.
Ja si proste inak autorkine reakcie neviem vysvetliť. Všetky sú na jedno kopyto - je to dokonalá zamestnankyňa, ale nič viac vlastne nevieme.
problemom je asi to, ze vidime len jednu stranku, nie aj druhu ;)
sikovnazena, práve to - takéto situácie sú individuálne. Autorka sa pokladá za strašne šikovnú - mám však problém s tým, že doteraz neodpovedala, či je to jej prvé zamestnanie. sikovnazena - chápem, že si mala problém v ženskom kolektíve - ale išla si hneď žalovať? Je tu dosť nezodpovedaných otázok a téma je smerovaná veľmi subjektívne - na dokonalosť autorky. Netvrdím, že to tak nie je, ale prečo potom autorka neodpovie na jednoduché otázky, len omieľa svoju pracovnú dokonalosť..
Sofiaela neviem sice ci si niekedy robila v zenskom kolektive ale ja hej a tak sem mozem napisat svoje skusenosti. Tiez som priatelska, nekonfliktna povaha ktora nevyvolava na pracovisku sceny a nemam kalich trpezlivosti ale dzban. V zenskom kolektive v mojej prvej praci som si strasne vytrpela doslova mi skakali po hlave . Bolo to strasne kedze som vtedy nevedela inu robotu zohnat a bola som tam len preto aby som mala na najomne a vsetky podstatne vydaje . Tiez som sa snazila byt mila a narovnavat vztahy aj za druhych ale nepomohlo nic. Len sa smiali aka som chudera co vydrzala vsetky ich urazky lebo sa trasie o robotu.Naschvaly a naprieky na moju osobu na dennom poriadku . Ako velmi vedia radit ludia co v takej situacii niesu ze ale ved nad to sa povznes to je vsade si padavka ked nevies v takej robote vydrzat. Ale byt 8 hodin denne v takom prostredi je na zblaznenie potom ze clovek aj ochorie. Niektore starsie zeny robia v pracach neskutocne peklo ktore sa neda vydrzat .
Problém s výpoveďou určite nie je. Stačí "bachnúť" na papier pár slov, spraviť otočku a dovidenia (v skúšobnej dobe). Problém je zistiť tú objektivitu neúnosnosti. Mnohí ľudia, ktorí majú prvé zamestnanie si myslia, že to bude raj, kde budú len peniažky (síce malé, ale aspoň vlastné) cinkať na účet. Človek, ktorý je zamestnancom, si kolegov nevyberá. Človek, ktorý je prvýkrát zamestnancom, pre toho je prvý kolektív a prvé zamestnanie veľká skúsenosť. Vlastne aj druhé a tretie zamestnanie je veľká skúsenosť - ak v prvom dlho nevydrží.
Autorka - ty samu seba opisuješ, že si pracovitá, chváli ťa nadriadená - potom asi bude chyba len v tom kolektíve a komunikácii. Zmeniť sa to dá, chce to však aj tvoju vôľu. Neviem, ale ja v tom nevidím žiadny extra problém, aby človek skúsil s kolegami komunikovať inak ako na nich žalovať.
Trošku ma však - veľmi úprimne - zaráža tá tvoja (samo)chvála - potom asi nebude problém, aby ťa zobrali aj na iné pracovné miesta, keď si taká dobrá vo svojom fachu.
PS. Ja mám jednoducho pocit, že si nezapadla hneď, nedala si tomu šancu a nezvládla si komunikáciu a kolektív. Riešila si to žalovaním - čo pokladám za najhoršie možné riešenie, v prípade, že išlo naozaj len o problém v komunikácii a sympatiách.
V každom prípade ti držím palce, nech si to vyriešiš, a nech máš zamestnanie, ktoré ťa bude napĺňať ako prácou samotnou, tak aj kolektívom, motiváciou a všetkým, čo ty si predstavuješ pod "prijateľným alebo ideálnym pracovným miestom".
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.