Prosím Vás o radu, ako sa správať ku kolegyniam, už nevládzem. Nastúpila som do práce pred mesiacom, na začiatku to bolo fajn, pridelili mi kolegu aby ma zaškolil, ukázal "čo a ako". Už hneď v prvý deň som náhodou počula ako na mňa vyzvedajú kolegyne, pýtali sa ho na moju osobu. Asi po dvoch týždňoch, keď už som pracovala samostatne, sa na mňa jedna kolegyňa sťažovala u líderky, vraj nepracujem, som pomalá, hrám sa s mobilom (nikdy sa v práci s mobilom nehrám, jedine keď máme prestávku. Líderka si ma začala okamžite viac všímať, bola mi nonstop za zadkom. Samozrejme, že mi nikto nič nepovedal, pracujem dobre, aj rýchlo, myslím, že prácu zvládam. Neskôr som počula ako ma ohovárali. Nerozumiem prečo, ani slovko som s nimi neprehodila, som milá, priateľská, usmievavá.. naozaj neviem, čo im na mne vadí. Teraz pracujem s jednou staršou pani, a tá mi dala robiť tu najťažšiu prácu, asi si myslí, že keď som mladá, nech to robím ja. Ale mne sa to nezdá spravodlivé. Tak som jej povedala, že takto určite nie, že mňa využívať nebude. Tá pani išla za šéfkou. Tá sa zastala pani, vraj som mladá, som tu mesiac a už si idem vyskakovať a že keď sa mi nepáči, možem odísť. Naozaj neviem ako to riešiť, som už zúfalá.
Kolegyne ma ohovárajú
To aj ja mam take drbnute kolegyne paradoxne vsetky vo veku 40+ kedy by clovek povedal ze ma ma uz osoba trocha rozumu. 40tnicky su najhorsie ziarlive harpie vôbec jedna sa u nas oblieka ako keby mala 18 nosi minisukne trapne sa sprava smeje sa ako kobyla pred riaditelom no katastrofa... az mi je za nu trapne. Mna ani nepozdravi ani sa somnou nebavi pre nic za nic.... slovenky su strasne neprijemne sa necudujem ze kazda druha je u nas rozvedena chudaci nasi chlapi ked toto maju doma normalne ich lutujem
Mám presne tú istú školu čo Ty, tiež som robila vo fabrikách na Slovensku, teraz pracujem v sklade v Nemecku, zarobím tam omnoho lepšie ako na Slovensku a ten kolektív, to je niečo celkom iné. Žiadne hádky, intrigy, do práce chodím rada, priateľský, milý kolegovia.. je pravda že sa sem-tam nájde niekto komu nie som zrovna pochuti, ale vždy lepšie ako slovenský ženský kolektív. Plánujem tu zostať ešte zopár rokov, chcem mať totiž nárok na nemecký dôchodok, lebo ten dôchodok na slovensku je na zaplakanie, chudáci naši dôchodci, neviem ako z tej almužny môžu vyžiť. Neviem či sa ešte na Slovensko vrátim, láka ma ešte USA, celkovo ten život na Slovensku mi príde strašne negatívny, smutný... keď sa vrátim domov na pár dní, dostanem takú depku, že chcem čo najrýchlejšie odtiaľ preč. Každý to ale máme inak. Prvé roky mi bolo smutno za rodinou a kamarátmi, ale dnes si už neviem predstaviť život na Slovensku. Hlavne kvôli ľuďom, čo tam žijú. Ako píšeš, nenávisť, závisť, ohováranie...V tom sme majstri sveta.
ahoj urcite sa porozhliadni po inej praci neboj sa da sa najst a nemusi byt len vo vyrobe. Taketo prostredie robi cloveku strasne zle a casom to moze vyustit az do zdravotných problemov a ziadna blba robota zato nestoji. Mas obchodnu akademiu mozno by si sa aj niekam do administrativy dostala nepodcenuj sa . Podaj si inzerat na pracovne portaly napis ake mas vzdelanie a co hladas. Preluskaj si volne pracovne miesta niekedy ani nevies ako sa ti postasti . len prosim neostavaj v takom sprostom kolektive pretoze to cloveka casom uplne udupe sebavedomie budes mat na bode mrazu. Tam nech si namiesto teba najdu podobnu intriganku konfliktnu co si neda srat na hlavu :)
Hlásia nedostatok pracovníkov, nič Ťa tam nedrží tak odíď, zmeň prácu. Netráp sa niekde kde sa k Tebe takto správajú. Slovenky sú primitívne ženy a intrigánky. Bohužiaľ, je to pravda. Zažila som to na vlastnej koži.
ahoj ja by som ani nelutovala keby odidem z takej prace. Toto mam najradsej ked zamestnavatel na Slovensku povie ze mozes odist ale po tebe pride zase niekto kto odide v skusobnej dobe :) robim v podobnej firme kde kazdy normalny clovek vydrzi tie tri mesiace a kolektiv je tam otrasny. Zatial som si nenasla druhu pracu tak preto som tam ale akonahle sa zadari utekam aj ja. Blbym firmam utekaju ti najlepsi ludia vzdy :) Darmo zamestnávatelia skacu ze na vase miesto caka dalsich 100 ludi ano ale vydrzia tam chvilu :)
odid z tej prace ihned. a kolegyne ani nemusis posielat do pekla oni tam uz davno su..
stare zeny na pracoviskách sa trasu o miesta a preto neznesu konkurenciu. Mam take skusenosti v kazdej jednej robote ze ma ako najmladsiu absolventku vysokej skoly vsade len vyclenovali a skaredo na mna pozerali aj ked som vôbec nemala zalusk na ich flek robila som si iba svoju robotu. Robit medzi zenami na Slovensku je strasne Pretoze 2 zo 100 su prajne a naozaj uprimne a mile. Zbytok je katastrofa. Robila som aj v zahranici a v ziadnej inej krajine neboli takto neprijemne a nestastne zenske ako na Slovensku.Mozes byt aj prijemna a mila vychadzam im v ustrety stale budu robit peklo. Vo svojej podstate mi je ich aj luto lebo vnutri su to nestastne osoby. Si mlada mas obchodnu akademiu ja byt tebou idem studovat aspon externe. Ver ze v tejto robote sa to nezmeni. Aj ja som sa snazila zapadat, pomahat. byt mila napomocna a nezmenilo sa nic. 2roky som tam doslova pretrpela a ked som odchadzala prec bol to najkrajsi den v mojom zivote :) drzim palce nech si najdes lepsiu pracu mas na viac
Pokiaľ niekoho napĺňa pásová robota, je v nej spokojný, je spokojný so zárobkom, prečo nie... poznám aj takých ľudí (ale naozaj minimum). Pokiaľ to dakoho ťahá napr. do administratívy, prečo nie? Nie je administratíva ako administratíva, nie sú všade nepríjemné, závistlivé kolektívy a otročina... život nie je len čiernobiely... nehádžem nič do jedného vreca... dôležité je byť šťastným. Lebo žiť život s pocitom šťastia je na nezaplatenie...
Nech sa každý zariadi tak, ako to cíti... život je naozaj krátky a ubehne ako voda... pokiaľ si človek myslí, že ho bude napĺňať (či finančne, či inak) to, čo vykonáva, budiš.. je to na každom človeku... doležité je, aby bol človek šťastný, spokojný... aby nežil život niekoho iného, ale svoj vlastný... Ja osobne ak by som sa cítila v práci zle, pochybujem, že by som nemala inciciatívu nájsť si niečo iné... fakt nie je všetko len o peniazoch... poznám x ľudí, čo mali naozaj nadštandardne platené práce, avšak robota ich nenapĺňala, robili ju čisto len z povinnosti alebo sa v nej kvôli kolektívu cítili zle... pokiaľ chce človek zotrvávať v takom prostredí, prosím... je to na každom... len nech potom nenarieka, ako mu je zle... život si treba vážiť, snažiť sa prežiť ho čo najpríjemnejšie... toť môj názor. A zas aj čo sa budúcnosti týka - treba si uvedomiť, akú perspektívu má dobudúcna pásová robota... a tie roky, čo človek zabije za pásom, by naozaj mohol využiť aj inak... alebo si pomalinky dláždiť cestičku k tomu, aby sa časom preorientoval na niečo iné.... no samé z neba to nepadne, treba sa o to pričiniť...
hm, tak uz diskusia nejako odbocila od temy zle vztahy na pracovisku k teme, ze treba odist z prace vo vyrobe / pri pase. Ja len taky postreh: Nedavno tu bola tema, kde sa slecna chcela poradit, ci ma odist z administrativy do vyroby, pretoze pri pase bude mat väcsi plat. Väcsina diskutujucich jej radila vyrobu a bola tam burliva diskusia, aka je ta praca dolezita, ake su tam moznosti postupu, ze ludia ktori tam pracuju vobec nie su jednoduchi, ze ich to bavi atd. No a tu v tejto teme presny opak - ludia neschopni, nechcu tam byt, treba odist. A potom sa ma clovek zariadit :-)