Hľadám Meridiana

Medea7

Véd to odmalička som bola zvyknutá mat veci hneď a teraz mi život ukázal inú stránku, krásna kniha no idem rozjimat.

Meridian

Madea
Buď trpezlivá nepredbiehaj.!
Pekne pomaly najskôr dočítaj knihu ...Rozjímaj a medituj nad tým...
Potom dávaj otázky ...Niektoré veci prídu postupne
Nechci byt dnes tam,kde máš prísť až zajtra
Teším sa že sa ti kniha páči potom dame ďalšiu...

Medea7

A presne s ľuďmi ktorých máme radi treba s nimi zaobchádzať s láskou, lebo nikdy človek nevie kedy bude to stretnutie posledné a zjaví sa ako autor píše Anjel smrti.

Medea7

Meridián ešte sa tam píše ze treba vedieť ovládať svoje emócie ale ako keď na mňa niekto zvýši hlas co mam ako reagovať, ako dobre poslúž si na mne vyventiluj sa? Teraz som tichá ale voľakedy ma bolo počuť na 8 poschodie. No ale zase teraz sa nestretavam so silnými protivníkmi preto som v kľude.

Medea7

Ahoj Meridián mam tu knihu fakt dobra a zaujímavá, mňa zaujala ta časť kde sa opisuje že teda slová akú majú moc, že prostredníctvom nich sa dá človeku ublížiť alebo pomôcť. Opisuje tam aj ohováranie že čo je to za vlastnosť. Dobra kniha ďakujem, budem to čítať asi 2 x.

Meridian

Robotní vs tovârnik.
V životoch zažívame množstvo situácii.
Nedelíme sa len na dobrých a zlých alebo na bohatých a chudobných dokonca ani situácie niesu len dobré alebo zlé.
Všetko je relatívne .....relatívne k našemu vnímaniu života a postojov ,ktoré máme (vieme )zaujat voči situáciám.Bolo by to na mnoho a mnoho hodín vysvetlovania a každâ situácia si vypíta novú otázku a ete viacej pohľadov a odpovedí..
Karma je úzko spojenâ z reinkarnáciou a jedno bez druhého nedáva význam.
Karma je forma dlhu ktorú treba splatiť a tak sa vymaniť z dlhu zlého ale aj dobrého.
Čo je pre jedného potešením pre iného to môže byť prekliatim.Sme vhadzovaný do rôznych situáciia tieto si musíme osvojiť.
Niekto je chudobný nie preto lebo bol predtým bohatý alebo preto,že to mâ trest ,ale preto lebo si to vybral ako formu výuky aj rôzne ťažké situácie či životy v z nážho pohľadu ťažkými si duša mohla vybrať aby skôr napredovala .Nie každý lipne na peniazoch peniaze pre neho znamenaju len nutnnosť prežitia.Alebo aj chudobný človek môze lipnút na peniazoch prâáve preto lebo ich nemá. Navyše ak sa nám dejú veci na prvý pohľad zlé je to zrkadlenie nás samotných aby sme sa učili zvládť aby sme napredovali ,alebo aby sme dokâzali odpustiť .Všetko je to zložité a veľmi veľmi na dlho.Niekedy sa nám z odstupom času ukáže nutnosť ,že to asi muselo prísť to čo prišlo a je na nás či to prímeme...
Posudzovat niekoho na akej je úrovni nieje na mieste ,lebo všetci sme jedno sme z jedného ducha.Niesme samostatný iba sa samostatne vyvíjame.Pozerat sa na niekoho ze máa neda .....Ono posudzovať mâme aby sme vedeli rozlišovať ale posudzovat vo svojom vnútri ak o tom vravíme už je to začiatok odsudzovania a odsudzovať nechceme predsa aby sme neboli súdený a hlavne modlíme sa;odpusť nám.......tak ako mi odpúšťame....Neobsiahol som ani stotinu toho čo by sa dalo o tom hovoriť .....

Meridian

Simi
V snoch sa akoby odráža náš vonkajší život do vnútorného.Často je to reakcia podvedomia na prežité veci počas dňa ,alebo spracúvanie situácii v ktorých sme sa ocitli v minulosti.
Podvedomie nám dáva prostredníctvom sna informáciu vyhodnocuje.Často nâm to nedâva zmysel lebo na vedomej úrovni inak vnímame svet a naše požiadavky sú materiálne kdešto podvedomie háji záujmi duše a ducha.
Len malé percento menej ako dvadsať sú sny prorocké a ešte aspekt sprâvneho výkladu a pochopenia nás veľmi vzďaluje od toha aby sme vedeli sa v tom orientovať.
Niekedy pri spracovaní a ukladaní situácii alebo čo nás momentálne trápi alebo prežívame máme v sne chaos lebo naše vedomie nerozumie reči podvedomia.Je pravdou ,že ak by sme sa vedeli orientovať v snoch dostaneme odpovede takmer na 90%našich otázok a sú naozaj ludia ,ktorý to vedia.Väčšinou ale obyčajný vykladači snov bez daru jasnozrivosti....rozlúsknu len nepatrnú časť reči podvedomia ...Ja si netrúfam vyložiť tvoj sen musel by som použiť značnú časť fantázie tak ako to robím u seba.Sk by som ju však použil zameral by som sa na to v akom období sa ti to prihodilo čo si vtedy prežívala atď.Možno by som si myslel že je to odpoveď na to že sa bojím nových vecí ,že mâm dôverovať niekomu kto pôsobí síce malý ale pomôže mi ísť cestou aj keď je úzka či tesná ale na konci bude jasno čaká ma tam svetlo.To by mi napadlo ak by som zapojil fantáziu.Dokonca si myslm ,že ak si máme vykladať to čo sa nâm prisnije najlepșie to vieme sami sebe ,lebo najlepšie vieme v akom rozpoložení sa práve nachádzame.Veľakrát nás podvedomie potrebuje posmeliť prostredníctvom sna povedať nám neboj sa dôveruj si ty to dokážeš a ak budeš potrebovať pomoc pritiahneš si k sebe ludí ktorí ťa nasmerujú tam kam treba.Len maj otvorené srdce .Lebo ludia majú často pocit že iný sa o nich mâlo zaujímajú ,že im dávajú málo lásky ,ale v skutočnosti prâve mi sme zatvorili svoje srdce a tak lásku necítime ,lebo ak zatvoríš brânu von aby nič nevyšlo ,tak si sa zatvorila aj smerom dnu a nič nepríde....

simiona

Meridian a čo vravíš na tu moju spomienku? Veľka vďaka. Toto ma najviac zaujíma, ale možno ani ty to nevieš vysvetliť? Ostatné veci mi nemusíš vysvetľovať. Ale tento sen alebo spomienka, na toto som najviac zvedavá.

Druhá vec. Na toto nemusíš odpovedať, keď sa ti nechce. Úroveň vedomia.

Povedzme, že je nejaký robotník. Žije ledva z výplaty do výplaty, chudobný, ale v práci pomáha aj iným kolegom. A v tej firme je aj bohatý podnikateľ, ktorý pozerá len na seba, kúpi si všetko, na čo si spomenie. Zamestnancom dá len to minimum čo musí, pohŕda nimi.

Znamená to, že ten robotník je na vyššej duchovnej úrovni ako podnikateľ? Alebo v ďalšom živote sa dostane na vyššiu úroveň.

A čo keď je to naopak, že človek sa tu na Zemi cíti tak dobre, že by tu najradšej ostal? Čo moji blízki, ktorých mám veľmi rada, budem s nimi aj v ďalších životoch? Mne sa nepáči predstava, že keď dosiahnem najvyššiu úroveň, tak sa vlastne rozplyniem. Vďaka.

Medea7

Ďakujem super Meridián, so mnou musíš mat trochu strpenie lebo ja chcem rýchlo absorbovať informáciu niečo chápem niečo nie ale vieš toho fakt veľa. Mne ide o to pochopiť zákonitosti vesmíru, niečo sa naučiť a ak máme dušu aby niekam postúpila. Však ten život musí mať nejaký účel.