Čo robiť ?

Príspevok v téme: Čo robiť ?
Tutanchamon_xD

Je tu niekto podobný, kto celé dni, celé mesiace sedí len doma a nič nerobí ? Len je za PC, pred TV, pozerá seriály, filmy, hrá sa hry, počúva hudbu, poprípade ide len do roboty a naspäť domov ? Ako to beriete vy ?

Pretože ide byť Leto a ako to tak vidím, tak zase celé Leto ako doteraz do mojich 25 rokov presedím len za počítačom. Nikde nechodím, pretože buď som celé Leto vždy strávil v robote a keď som mal voľno, tak doma za počítačom, pretože som nemal veľmi kam a s kým ísť.

Teraz je to horšie, pretože sa mi v momentálne situácii nedá robiť, takže som bez peňazí, takže nemôžem nikde chodiť a celé mesiace som len doma. Čo také robievate doma, aby ste sa nenudili ? Ako si vypĺňate dni, akou prácou ? Bývam v byte, takže tu nemám veľmi čo robiť a preto celé dni presedím len pred PC.

Budem rád, ak budú prispievať ľudia, čo sú na tom podobne a nie stále tí istí, ktorí prispievajú do každej jednej založenej témy.

swistica

Z tolkej ponuky kurzov by sa nejaky mohol najst vo vhodnom case. Pripadne i mama a sestra si musia cerpat dovolenku, tak by sa to popripade dalo takto riesit, ze zatial by boli s babkou ony.

Tutanchamon_xD

Tak na tom kurze sa nič nové nedozviem. Je to stále o tom istom, len si to zopakuješ si myslím. A tie kurzy boli vždy ráno, takže by som tam nemohol ísť. Od rána som sám so starkou, takže radšej som doma.

Mama sa o ňu stará, keď príde z roboty alebo aj ja, keď niečo potrebuje. Mama zase robí iné veci okolo nej, čo ja by som robiť nemohol, akože ju umýva, pomáha ju prezliecť do pyžama a tak. To je jasné.

Tutanchamon_xD

swistica no ono je to tak, že som dal výpoveď z roboty, pretože tie služby sa nedali zvládať stále. Vždy si to odniesli Zvolenčania a Bystričania. Potom som šiel na úrad, kým si niečo nájdem iné, ale počas toho sa jej stav zhoršil tak, že sa o ňu treba starať a tak to padlo na mňa, keďže som ostal doma a takto to je už dlhý čas. Nemám s tým ale problém i keď ona je povaha sama o sebe, ale to nejdem riešiť. O domácnosť sa starám taktiež a ani to mi vôbec nevadí.

Čo sa týka toho kurzu, tak ten som absolvoval asi pred dvomi rokmi ? Neviem presne. Mám aj osvedčenie aj papiere, že som ho absolvoval. Boli tam samí mladí ľudia s ktorými sme videli debatu a rozoberali sme veľa vecí. Bolo to fajn :)

swistica

Tutanchamon - mne je velmi sympaticke, ze sa o babku staras. Len malo ludi je ochotnych starat sa o chorych ludi. Len by si to nemal brat tak, ze mama ta zivi. Pises, o mame a sestre. Zrejme ste sa dohodli, alebo to tak vyslo, ze o babku sa staras ty a ony pracuju, takze ak si vezmes od nich peniaze na pivo,ci na fitko, to je podla mna minimum.
Este mam otazku - si evidovany na urade prace? Tam by si si mohol poziadat o rekvalifikacny kurz a aj by si sa nieco naucil, stretol nejakych ludi a platil by to urad prace.

momentik

nerob vedu z jedneho piva, to stretko je pre teba dolezite, ved to je malickost, tak si to od mami zober a chod. ci pivo, ci zmrzlina, neskrachujete kvoli tomu.

Tutanchamon_xD

a áno, jednoducho nemám peniaze na pivo a tak nikde nechodím, len som celé mesiace doma. Mama mi povedala, že mi dá nejaké peniaze, že mám zavolať kamarátovi a mám ísť von. Odmietol som, nakoľko teraz aj za mňa dáva peniaze, keď že jej teraz nemám, aké dať.

Ale našiel som si teraz robotu na doma. Od včera rána si sám škrabem celú izbu, lebo si chcem vymaľovať a táto činnosť mi veruže zaberie dosť veľa času, nakoľko som na to sám a nejde to ako po masle.

Tutanchamon_xD

Angelika3 áno, stará mama je odkázaná len na mňa a moju mamu. Museli sme predať dom, pretože sme nemali peniaze na jeho opravu a ten dom jednoducho potreboval komplet rekonštrukciu a mama nezarobí veľa, otec nás opustil, takže žijem s mamou, sestrou a starou mamou. Mamina sestra je na nás aj s jej celou rodinou nahnevaná, že sme predali dom a tak povedala mojej mame, že keď sme dom predali, tak nech sa stará o svoju mamu, aj keď to robila vždy, aj keď sme bývali v dome. Robím starkej raňajky, obed jej len zohrejem nakoľko mama navarí aj na tri dni, ako si spomínala. Ráno jej ešte popravím posteľ a počas dňa ju chodím obsluhovať, keď niečo potrebuje. Taktiež sa starám o domácnosť, takže vysávam, umývam a odkladám riady, utieram prach. Nenechávam to na mamu, pretože ona upratuje v robote a tak chcem byť nápomocný, keď už len sedím doma. Domáce práce mi nerobia problémy. Starká si sama jesť neurobí, pretože v jednej ruke má palicu a v druhej stoličkou pomocou ktorej sa pohybuje, aby nespadla, lebo inak by neprešla ani na záchod. Chodítka nechcela, pretože potrebuje v jednej ruke palicu. Taktiež hocikedy spadne a stáva sa to viackrát a mama ju jednoducho nevládze zdvihnúť, takže vždy pomáham aj ja.

daniela2

ráno spravíte babke raňajky. Veď aj deťom zvyknem, keď idú do školy a to aj vtedy robím, keď idem do práce. Takže ona to sama zje.
Obed jej objednáte, a to jej dovezú.
Môžete na čas obeda aj požiadať niektorú susedku-dôchodkyňu, aby prišla.
Ďalšia vec, nájsť si opatrovateľku na inzerát, kto by prišiel k babke na 1,5-2 hodinky. Ty si mladý a potrebuješ pracovať. Nechcem veriť, že to mama chce riešiť na Tvoj úkor.
Ja by som Ti poradila, aby si si pozeral pracovné ponuky a hlásil sa na pracovné pozície, a keď si niečo nájdeš a dohodneš si deň nástupu, mama bude nútená hľadať riešenie pre babku a určite sa nejaké nájde.