Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Robím dobre ?

Príspevok v téme: Robím dobre ?
Tutanchamon_xD

Veľa ľudí ma tu pozná a vedia, ako som sa sťažoval ešte pred dvoma rokmi na tomto fórume pod nickom ''Matusisko'' (nepamätám si ho presne) . Viete, ako som vypisoval, že nemám kamarátov a nemám s kým chodiť na výlety, dovolenky, letné prechádzky a nemám si s kým zavolať či popísať.

Písal som, ako nás opustil otec a že som zažil na strednej aj menšiu psychickú šikanu, kde moje sebavedomie kleslo k bode mrazu. Písal som, že tento problém som dávno hodil za chrbát a je zo mňa nový človek, ktorému znova stúplo sebavedomie na samí vrchol, a že som to dosiahol úplne sám.

Viete, ako som sa sťažoval, že si neviem nájsť frajerku a že som stále človek bez akýchkoľvek skúsenosti, čo sa týka vzťahu a sexu. Ďalej som písal, že som nikdy nemal kamarátku, ktorá by mi povedala, že je rada, že má spoznala a že celkovo vzťahy aj v rodine nemáme vôbec pozitívne.

Ďalej som písal, že nerobím nič iné, len chodím do roboty a z roboty domov, kde trávim zvyšok môjho voľného času. Ďalej som písal, že som mal vždy šťastie na chlapský kolektív, takže som si ani v robote nemal ako nájsť frajerku.

Ide o to, že všetky tie potreby, ktoré som tak od života vyžadoval a ktoré ma stiesňovali každý deň na duši, zrazu nepotrebujem. Už od cca mojich 24 rokov nechcem a ani si nesnažím hľadať frajerku, či nových kamarátov do života. Už vôbec netúžim zažiť prvý sex s nejakou ženou a už vôbec netúžim niekam chodiť.

Zrazu moje pocity a vášne ochladli v mojom vnútri. Neviem si predstaviť, že by som žil s niekym vo vzťahu, či sa stretával s niekym novým, kto by prišiel do môjho života. Dokonca už len predstava mi nie je príjemná na všetky tieto veci. Je dobre, že som si na to zvykol tak, že už nevyhľadávam to, čo mi niekedy tak veľmi chýbalo ? Je dobre, že som ostal chladným ? Skôr si predstavujem, že budem žiť len pre seba samého a nebudem riešiť veci okolo, ako sú vzťahy, sex a ľudí okolo mňa.

Daviiid

Prečo si sa nestretol s dievčatami, ktoré ťa na prvý pohľad nerajcli?
Neveríš na to, že to mohlo byť len netom a že v realite by tam dajaká iskra preskočila?
Aký máš názor na vzťahy v ktorých nie je tá sexuálna iskra? (lebo ja také vzťahy poznám a je to také žitie skôr dobrých kamošov aj keď nevyzerajú nešťastne)

Tutanchamon_xD

A prečo som založil tému ? Pretože som chcel vedieť názor ľudí na moju situáciu. Ďalšia vec je, že som extrovert a rád komunikujem, takže sa aj rád vyjadrujem k témam alebo zakladám tie svoje. Rád komunikujem s ľuďmi aj cez písmenká a vymieňam si s nimi názory. Čiže sa môžeme kludne baviť v nejakej téme aj o počasí.

Tutanchamon_xD

SofiaElla mohol som mať vzťah, len ja som sa páčil babám, ktoré oni mne nie a preto som odmietol aj tie stretnutia, ktoré mi ponúkli. Nebudem na silu chodiť s niekym len preto, aby som niekoho mal.

Píšeš, že Majka má na to iný pohľad, keďže už vzťah mala. Áno ja som ozajstný vzťah nemal a teraz ho už ani nepotrebujem a prečo ? Lebo som si zvykol byť sám a keď vidím tie témy, čo zakladajú ľudia, ako napríklad, že "manžel ma podvádza", "priateľka sa stretáva s bývalým", "manžel nevníma moje potreby", "myslím stále na bývalého, aj keď som vo vzťahu", tak sa mi do toho vzťahu nechce ísť o niekoľkonásobne viacej a prečo ? Pretože neverím, že môj vzťah by bol dokonalý.

Takéto veci nie som naozaj ochotný riešiť v mojom prvom vzťahu, ktorý by som mal. Ani nevieš ako veľmi ma odrádza ísť do vzťahu, keď viem, ako tie dnešné vzťahy vyzerajú. Nebudem riešiť blbosti, akože mojej frajerke prepne a začne sa stretávam poza môj chrbát s bývalým, alebo že zrazu jej city ku mne ochladnú, či ma podvádza poza môj chrbát s kolegom z roboty.

Nie ďakujem. Nechcem mať vzťah a potom padnúť na hudbu a dostať sa do bodu v ktorom som bol do mojich 25 rokov. Radšej budem sám, ako som teraz a nebudem sa musieť zbytočne sklamať. To je neskutočná úľava na duši neriešiť tieto veci, ktoré sa riešia v 80% vzťahoch.

Angelika3

Skôr zažívaš len nejaké zmierenie sa so svojou situáciou. To že sa však pýtaš či robíš dobre svedčí aj tak o tvojej vnútornej neistote. Keby si robil dobre vedel by si o tom a nemusel pochybovať.
Skôr si sa len viac uzatvoril, to je všetko.

dobrerano

presne tak ako píše sofia... takto presne pôsobíte a tým, že na každý jeden koment reagujete (viď tvoja posledná reakcia) nás len viac uistí v tom, že vám to až tak jedno nie je.
"keď nechcete mať vzťah, tak ho nemajte, keď chcete, tak sa vzmužte a zapracujte na sebe" - tak som to myslel aj ja.

a že "Logika?" - pozri, ja som ti moju logiku vysvetlil viac než dosť, to že ty si z toho len vytrhneš niektoré veci a snažíš sa to prevrátiť je len a len ďalší dôvod na uistenie ostatných že je to tak ako píšeme.

by the way, to že témy zakladajú iné osoby nie je ospravedlnenie, skôr to vidím na pokus o zahováranie toho, čo už bolo napísané - pretože ak chceš logiku, tak logika je taká, že fakt, že témy zakladajú iné osoby absolútne irelevantný vo vzťahu k tomu, čo bolo nižšie napísané, nikde som nepísal že je zlé dávať rady. vyjadril som sa k tomu, že to vehementné obhajovanie svojej pravdy a celkovo vôbec tvoja prítomnosť na fóre o vzťahoch ak ťa vzťahy absolútne nezaujímajú je samo o sebe protirečiace.

SofiaElla

dobreuz, ja som písala presne v tom zmysle ako dobrerano, teda, že vaše uisťovania sa a presviedčania na mňa pôsobia práve tak, že nie ste spokojní. To je všetko, neženiem ani jedného z vás do vzťahu, myslím, že s dobrerano sme mali v princípe na mysli to isté. (teda, ako to pôsobí na druhých). Ale to je náš, resp. môj (nebudem písať aj za dobrerano) názor, keď ste spokojní, tak vám môže byť úplne jedno, čo si myslím ja a zvyšok sveta.
Majka, u teba tvoje rozhodnutie vnímam trošku inak, keďže ty si už vzťah mala a vieš teda z vlastných skúseností posúdiť, čo je v tomto smere pre teba najlepšie. U vás chlapci (a hoci ste mi sympatickí obaja) vnímam toto vaše rozhodnutie ako rezignáciu na niečo, o čom si myslíte, že na to nemáte a miesto snahy a boja, ste "boli donútení" ísť inou cestou. Ale opakujem, je to môj názor vytvorený z viacerých vašich príspevkov. To je všetko, keď nechcete mať vzťah, tak ho nemajte, keď chcete, tak sa vzmužte a zapracujte na sebe.