"Vieš, našlo sa tu pár ľudí, čo mi napísalo, že je dobre, že som sa rozhodol tak, ako som sa rozhodol, ak som takto šťastný. Pochopili, čo som chcel príspevkom povedať a podporili ma. V tomto smere som šťastný.
No bohužiaľ sa tu našlo veľa ľudí, čo mi tu budú stále poukazovať, že som založil tému len preto, aby som tu mohol ostatných presviedčať o tom, aký som šťastný, že som bez vzťahu, i keď to cítim úplne inak.
Namiesto toho, aby ste mi napísali, že je dobre ako som sa rozhodol a že je dobre, keď som takto konečne šťastný, tak mi tu budete stále vyvracať, že to nie je pravda. Preto stále píšem to isté, aby to konečne niekto aj pochopil.
Prečo vkuse píšete, aké sú vzťahy a že sa dá nájsť aj vzťah v ktorom to funguje a nie vždy to je tak, ako to vidím mojimi očami atď ? Vy robíte v podstate to isté, vkuse presadzujete svoj názor, že vzťahy za to stoja a na môj názor kašlete, pretože si aj tak myslíte, že to cítim všetko inak.
Keby ste už od začiatku brali môj názor, ako som ho napísal v príspevku pri založení témy, tak by sme sa tu nemuseli toľko naťahovať. Proste to berte tak, ako som to napísal dobre ? Nemusíte ma ani presviedčať a ani mi radiť, pretože môj názor ostane stále rovnaký, čo sa vzťahov týka a komu sa nepáči, tak stým ja už nič nenarobím."
Keď si tak presvedčený o svojom názore tak nevidím dôvod aby si si to musel potvrdzovať tu na fore, ďalšia vec je tento text ktorý cituje to čo si tu napísal ti je dosť protichodný.. píšeš aby ta ľudia pochopili aby akceptovali tvoj názor a pritom sa pýtaš či robíš dobre - pýtaš sa na ich názor... logicky 100 ľudí 100 názorov.. a potom napíšeš toto - "Namiesto toho, aby ste mi napísali, že je dobre ako som sa rozhodol a že je dobre," Uvedom si že nemáš patent na pravdu a čo vyhovuje tebe nevyhovuje iným. Nechápem čo si tým chcel vyjadriť.. pretože mne to príde len ako keby si si musel potvrdiť svoj názor a hneď keď ti niekto povedal svoj tak to berieš ako útok a očakávaš aby ti napísal to čo chceš počuť ? Však to je čistý sebaklam ako to tu už písala Sofia alebo kto.. a to iste písala aj Sofia ohľadom toho že (keďže potrebuješ si potvrdiť svoj názor či presvedčenie) si nerozhodný... však trošku po sebe čítaj... nepotrebuješ ani reakcie iných... stačí keď sa zamyslíš nad tým čo píšeš.
Každopádne názor (ktorým si asi niesi úplne istý) ti tu nechcem nijak zdiskreditovať ani vyvrátiť že je zlý... pokiaľ to tebe tak vyhovuje a sám veríš že to je pre teba dobré tak nevidím dôvod ta presviedčať o opaku.
Úprimne tiež som do teraz sám, dokonca ma aj napadne myšlienka či není lepšie ostať sám a tak.. že možno by som sa mal fajn.. však keď si zvykneš na rutinu, si sebestačný a zažil si tak dlho samotu tak jasné že po dlhej dobe ti to vyhovuje, si sam sebe pánom, rozhoduješ sa sám, nemusíš byť k nikomu tolerantný nemusíš robiť kompromisy - zvykol si si na "slobodu" (takáto myšlienka napadne aj mňa ) ale popravde čo z tej samoty.. jedneho dňa si uvedomíš kam tvoj život smeruje... možno by si chcel na niečo pekné spomínať keď budeš mať 50-60 rokov, na čo budeš spomínať ? Podľa mňa aj keď si si zvykol na výhody byť sám, vždy je lepšie ak si nájdeš fajn babu, trošku na sebe popracuješ v oblasti vzťahov a naučíš sa akceptovať niekoho iného, trošku zodpovednosti a budeš mať krásne spomienky na to. - Neber to ako že ta chcem presvedčiť, len je to moj názor, skôr niečo čo by som chcel ja, aj napriek tomu že z časti chápem tvoje dôvody, nesuhlasím s nimi pretože ja viem že nechcem byť sám, osamelosť je hrozná.. ale viem že budem musieť pracovať na sebe v oblasti vzťahov pretože, tiež som tak trochu rebel a rad si cenním svoj osobný priestor a nerád sa prispôsobujem no som ochotný na sebe pracovať - radšej toto ako si povedať že vzťahy sú zle a väčšina skončí.. Možno máš vysoké nároky.. možno sa pozeráš len na vzhľad.. dal si možnosť nejakej babe aby vstupila do tvojho života a spoznať ju, či všetky si hneď povrchne odsúdil - táto není pekná.. tato ma zase toto a táto toto... táto je pekná a krásna ale ja som sa rozhodol byť sám tak v podstate už nikoho ani neakceptuješ k sebe.. podľa mňa by si mal byť otvorenejší a nerobiť predčasné závery a začať sa na všetko pozerať z viacero uhlov pohľadov pretože takéto myslenie ti nijak nepomôže a nakoniec toho sám budeš ľutovať.. Toť môj názor na ktorý si sa sám pýtal v názve.. ďakujem že aj ty akceptuješ ten môj ako ja akceptujem tvoj.