Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

igris

ahoj mishka :), sorry ze sme ta tak minule "odpalkovali", a budem rada ked budes chodit aj do tejto temy a napises svoj nazor. Tvoj vyrok..."práve som si počítala BMI, a som tučná..nechcem ho také vysoké, hoci ukazuje podváhu..." sa mne zdal hrozne zveliceny, lebo si neviem predstavit co tym myslis. Kazdy z nas si musi striehnut vahu, niekto viac, niekto menej ale nie je to aspon pre mna "stred vesmiru". Ja osobne mam poruchu stitnej zlazy a ver mi , ze sa s tym tazko udrziava hmotnost, ale som schopna to "predychat" a povedat si ze su aj dolezitejsie veci a manekinkou nie som :). Niekedy to "nepredycham" a potom sa "vybrecim" , ale svet na tom nestoji... :)))

pišta

A riešenie je jednoduché –BMI index treba kúsok zvýšiť.
Odmení sa nám to v kvalite nášho života.
Jednoducho, sme výkonnejší, spokojnejší – a možno aj trochu šťastnejší.
.
Takto sa dostávame k záveru, že glykogén je vlastne dobrý antistresový faktor a výborné antidepresívum. Ak teda je dobrý aj BMI index...
.
Čo poviete, dievčatá, Z-uzka, Mishka a možno aj ostatné, nestojí to za pokus...? : )))

pišta

Odvtedy sa veľa nezmenilo. Teda, s tým glykogénom.
Namiesto šabľozubých tigrov ceria na nás zubiská večne prenasledujúce termíny, rôzne skúšky, odovzdávanie protokoly, stretnutia. Napäté vzťahy, hluk okolo nás, stresu až-až. A času na jedenie stále menej a menej.
Jednoducho, glykogén sa zíde aj dnes.
Avšak je tu háčik. Ak máme málo,.máličko svalov, teda dosť nízky BMI index, glykogén nemá sa veľmi kde uložiť. A potom, keď príde záťaž a nie sme práve najedení, tak je problém. Nemáme energiu.. Mozgu ani svalom sa nechce. Dokonca sa skôr pritrafí depresia, Zamotáva sa to....

pišta

Za dávnych čias, keď cievy a kĺby ešte nenapádali produkty rýchleho občerstvenia a keď kolové nápoje nenabúravali acidobázickú rovnováhu, žili na svete šabľozubé tigre. Mali veľmi rady našich pra-pra-predkov. Ani nie tak v usporiadaných sociálnych vzťahoch, ako na obed či večeru. Hrozná predstava!. Ešte však hroznejšia bola skutočnosť pre našich predkov.
Mali v podstate jedinú šancu - utiecť. Utekali, ak bolo kde a kedy. Ale najmä museli vládať.
Keďže neboli za každým stromom mars tyčinky a iné hlúposti, aj potravy biednejšie, boli často hladní.
No a utekajte, keď ste hladní!
Niekto veľmi , veľmi múdry to vymyslel takto:
Keď niekto vyhladne. aešte musí bežať o hlade, tak vtedy sa zo svalov a z pečene vylúči glykogén. Je to akási „predtrávená“ glukóza. Stresový hormón, adrenalín pomôže, aby sa ten glykogén rýchlo, ale fofrem dostal do krvi a tak na3i pra-predkovia mali energiu, aj keď boli hladní.

Z-uzka

igris
Ďakujem za vysvetlenie, že husy sa džgajú inou kukuricou, hehe.. Máš pravdu, mám svoje ciele, plány, no niekedy je ťažké zahlušiť to čo vo mne kričí :((
Tak sa tu všetci držte, prajem krásny víkend, papa :-)

Z-uzka

Fíha tu to večer fičalo :))
Mishka, neboj nebudeš tučná, správnym postojom, prístupom a jedálničkom schudneš aj keby si nechcela.. Pozri na mňa, v poslednom čase jedávam zeleninu, ovocie, občas jogurty, tuniaka a ešte som schudla.. Ale chápem ťa, viem ako to bolí a človeka trápi, držkaj sa :))

Ouha, Pištík, Lucka je aj moja oblúbená minerálka :)) Ale ja som aj taký dosť fanatik do zeleného čaju :)