Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))
BMI INDEX ako LUSK.
ajoj Tami. Ja by som tiež chcela vedieť, ako má vyzerať jedálníček pri PPP. Mám ten istý problém. Neviem, čo je málo, čo je veľa, neviem jesť pravidelne. Veľmi by sa mi hodilo to mať napísané, kedy a čo mám spapať. Samej mi to nejde:-(
Z-uzka, moja, nezdá sa Ti to trochu anorektické? Zo zdravého pohľadu:-)) Ale šak ja Ťa chápem:-) Žiadne teplé jedlo, lebo mám z neho strach a strašné výčitky, a aj z pečiva:-(
pista> neboj sa,mam vyborny metabolizmus....zatial...;-))))Aj ked takym acidkom nikdy neohrdnem:-))
Hehe, dnes som opäť videla náš spomínaný kravičkový bilboard a stihla som zaregistrovať ďalšiu vetu: "Budete krajší a zdravší".
No kto by sa nedal nalákať, no nie?? :-)
Jaaaj, tami, až tak nemusíš pokračovať...:)
Iba ak by si chcela ešte nejaký ten bodík indexu naviac (čo pre ženu nemusí až tak zaškodiť :), ale to ide aj inak, "acidobázickejšie" :)
pista> jaaaj ty,dakujem:-))) Tak teda pokracujem v pozierani slaniny dalej :-D
Tami, 19.3 to je "dačo fajnô" :))
pista> Dakujem:-))) 19,3..to je dobre,nie??:-))
Igriska, nie vôbec mi to nevadí a rada si prečítam príspevok od teba, a aj na neho reagoavať..
Myslela som to tak, že zajtra bude môj deň zdravší, že nebudú žiadne zlé zlé zlé zákusky.. Že bude mňam mňam zeleninka a ovocie. A tá depresia, hold ešte nie som pripravená na tučné jedlo :((
Aj ja som bola pár krát na onkologickom, ale nie na rehabilitáciu, ale navštíviť tetu. Bola tam pacientom, no teraz sa už cíti našťastie lepšie. Síce aj na vyšetrení som tam bola, ale to bolo už dávno.
No nedá mi to nepodotknúť, že my sa tam naším životným štýlom môžme dostať tiež, takže ani naše problémy nie sú nebadatelné, možno niekedy ešte horšie. Veď čo môže byť horšie ako byť v zajatí vlastnej mysle?? Už asi fakt len smrť :,(
No som nejaká uťahaná, vidím to na šipku do perín, tak všetkým dobrú nocku, papa :-)
Z-uzka :), neda mi to na tvoj prispevok nieco napisat, ak ti to vado tak to ignoruj. Preco chces zajtra zacinat znovu ? Zacni dnes ze jednoducho tie zakusky stravis, nikomu si nic nespravila aby si mala depku, zajtra si das doobeda len ovocie / aspon dva banany na ranajky a na desiatu hrozno, nektarinky alebo cokolvek ine/, vykasli sa na to pocitanie :), kde beres na to cas? si mudra inteligentna citliva baba tak sa prosim nenic, na svete su dolezitejsie veci. Istu dobu som chodievala na rehabilitaciu na onkologicky ustav, vzdy som z tade odisla s pocitom , ze moj problem je nic oproti tym ludom co sa tam liecili. Prajem ti prijemny vecer a zajtra den :)
tami, klikni (inak je to vpravo hore):
www.zdravie.sk
.
Zdá sa, že lusk od BMI indexu sa vo svete nejako vytráca...:
www.zdravie.sk