BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

Z-uzka

Alternatíva
No namiesto toho taniera bolo zopár zákuskov.. :,(( Ach jáj, oco priniesol od známych zo svatby. No a ja som chcela koštnúť, ale z toho jedného sa potom stalo viac a potom ma išlo roztrhnúť od smútku a depresií :,( No zajtra je nový deň, tak smelo do toho :))

Z-uzka

erikka
To je ťažko povedať čo by si mala jesť, lebo každý človek je iný, niekomu stačí menej, inému viac, ty sama si musíš nájsť to svoje, čo ti bude vyhovovať a pri čom sa budeš cítiť dobre fyzicky aj psychycky.
No keďže si spomínala, že sa pasuješ s PPP, tak by trebalo asi zlahka a hlavne pravidelne.
Určite nevynechávaj raňajky, to je základ, najlepšie by bol možno nejaký ovocný šalát s jogurtom. Na desiatu si kludne môžeš dať napr. musli tyčinku, či bebe dobré ráno, na obed nejakú zeleninu s ryžou, či ryby, alebo tofu. Možností je veľa..
K olovrantu napr. detskú výživu, alebo možno nejaké musli, či cereálie.
K večery by bolo možno vhodná tiež nejaká zelenina so syrom, alebo inou prílohou, alebo jogurtový drink, niečo také aby si velmi nezaťažovala ten organizmus, keď sa chystá na spánok.
Ako som spomínala, je ťažké niekomu určiť čo by mal papávať, keď nie sú známe žiadne informácie.
Ale držím ti päste, veľa šťastia :))

erikka

prosim,ja som tu pisala,aby ste mi poradili ako mam papat,mam take anorekticko-bulimicke stavy a neviem co je malo a co vela,prosim pomozte a napiste mi co,ako papate,prosim

Alternativa

Jasne, Z-uzka, to step by step plati nielen v "nasej" teme, aj tu. Ten zeleninovy tanier, co si urobis, nepocitaj, to nestoji za namahu :D

Z-uzka

Alti
Ďakujem za typ, no vieš, keď veľmi dlho žiješ s niečím zakoreneným v hlave ťažko to ide odstrániť.. Teda to počítanie, ešte keď už je na každom výrobku presná tabulka hodnôt.. No pokrok už je, že nechodím behávať (beh totiž nemám veľmi rada, hlavne na sídlisku, pokial je to v lese, tak je to lepšie, ale tu medzi panelíkmi), takže už sa do toho nenútim, ale radšej si urobím taký vlastný dance aerobik, kde síce väčšinou tancujem, lebo tanec zbožňujem, čiže radosť z toho určite mám :))

Alternativa

Vdaka, Pista,
zistila som, ze v D sa zije zdravo, aspon kamarati, co sme s nimi boli. Ale maju nepredstavitelne biedny pitny rezim. Drzala som opakovane "prednasky", len tie slova v nemcine mi akosi na dostatocnu odbornost chybali. Ale pochopili :D. Vecer si prejdem pre mna dolezite temy, mozno sa s Vami viacerymi stretnem "live". Tesim sa.

Alternativa

Z-uzka,
ja ako svedomita ziacka v tejto teme Ti poradim, aby si sa vybodla na pocitanie kcal /po novom kJ/, ale tes sa z toho pohybu. A potom si daj veeelky tanier zeleninoveho salatiku, to mas rada :D.