Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))
BMI INDEX ako LUSK.
Dámy, aká pekná debata J A ja nič, spal som. Po 2 hodinovom ping pongu ako zarezaný.
Mishka, podobne ako Igriska, večer som vypil 1,2.3...asi 8 dcl tekutín (vrátane mrkvovej šťavy, mňam) no a ráno nohavice z bokov vytrvalo padajú ďalej. Ani gram navyše! Jednoducho, takto to naozaj nefunguje, ak osi myslíš.
Z VODY SA jednoducho NEPRIBERÁ!
Dobré ránko všetkým. Tak čo, je dnes spln? Zase si urobím takú miernu očistu tela???
do pocitaca, nie do mobilu:) a ano mrkol tu pred chvilockou ale zapla som mu daky film ktory mam pocit trva uz asi 3 hodiny tak tu sedi vedla a ziza. mimozemstan to ale nie je:)
Alti :), ide ti to :), vidno ze si zabehnuta mama a pedagog :)
Niekedy mam pocit ze suhlasia , s tym co sa tu pise , potom sa zas vratia k tomu istemu, tucna, kosti.... cest vynimkam .
Ale Ty aspon toho casu svojho mimozemstana mas, Vrr, ci nie? A mrka Ti jednym ockom do mobilu, ze s kym si tukas?
:) zlate
Mohlo by to pomoct, ale v tom im nepomozeme. Mozeme dievcata len prefackavat v dobrom slova zmysle a radit. Je na nich, ci nieco budu chciet z toho pocut. Ale vies, mam jednu zasadu : kto je dospely, musi to prejavit. Nutit niekoho byt zdravou sa jednoducho neda. A lutovanie a bedakanie je to posledne, co PPP potrebuje, tym sa podporuje len samolutost.
nooo tak sup na to :), ja som uz 14 rokov zalubena a je to super :)
ale no igris:) jasne ye pomohlo ak by to mimovesmirne spojenie bolo obojstranne a realizovatelne:)